Paistetut madefileetReseptin takana bloggaaja

Paistetut madefileet

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Moni on maistanut madekeittoa, mutta tiesitkö että madefileet paistuvat herkullisiksi myös pannulla? Tarjoa kalapalat peruna-hernemuusin kanssa. Resepti: Kalaasi-blogi.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
madefileetä
tai
1/2 dl
 
tai
1/2 dl
 
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
2 rkl
 
tai

Peruna-hernemuusi

6
 
jauhoista perunaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 ps (200 g)
 
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
2 rkl
 
tai
50 g
 
purjoa hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
517 kJ / 124 kcal
Rasva
5 g
Hiilihydraatit
8 g
Proteiini
10 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Perunoihin saa jäädä tilkka keitinlientä.
Paloittele madefilee annospaloiksi. Sekoita keskenään kaura- ja mantelijauhot sekä suola. Kierittele madepalat jauhoseoksessa.
Kuumenna voi pannulla kuohuvaksi ja paista madepaloja parin minuutin ajan molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Sulata pakasteherneet ja jauha ne sauvasekoittimella karkeaksi massaksi. Muussaa perunat, sekoita joukkoon herneet ja sitruunanmehu. Kuumenna. Sulata voi ja valuta se muusin päälle. Tarjoa madefileet peruna-hernemuusin ja purjon kanssa.
Vinkki! Pyydä kalamestaria nylkemään ja fileoimaan made valmiiksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kaurajauho 500g gluteeniton
    Pirkka suomalainen kaurajauho 500g gluteeniton
    2,55/kpl
    5,10/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Pirkka mantelijauhe 100g
    2,15/kpl
    21,50/kg
  • Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
    Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
    0,89/kpl
    4,45/kg
  • Apetit kotimainen herne 200g pakaste
    Apetit kotimainen herne 200g pakaste
    0,95/kpl
    4,75/kg
  • Peruna jauhoinen
    Peruna jauhoinen
    0,13/kpl
    1,29/kg
  • Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    2,29/kpl
    1,15/kg
  • Purjo ulkomainen
    Purjo ulkomainen
    0,97/kpl
    3,89/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,99/kpl
    7,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,75/kpl
    9,50/kg
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,53/kpl
    2,79/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,9 (14 arvostelua)

  • Ari
    2 vuotta sitten
    Ko. madereseptissä on turskan kuva, eikä suinkaan mateen. Sivu 21 1/21.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Ari, kiitos huomiosta, reseptitiimimme olikin jo virheen huomannut ja sosiaalisessa mediassa siihen kommentoinut seruaavaa: "Väärä kala on tosiaan polskinut kuvaan. 🤦‍♀️ Olemme virheestä kovin pahoillamme: useista oikolukukerroista huolimatta lehtityö on välillä tällaista, eikä nyt auta kuin nostaa vapa pystyyn virheen merkiksi. 🎣" Pahoittelut virheestä ja kiitos hyvästä lajintunnistuksesta.
  • 50v. Kalastanut.
    2 vuotta sitten
    Kyseisen reseptin kohdalla k-ruoka lehdessä sivulla 21 on "pieni" virhe. Kuvassa oleva kala ei todella ole kotimaan vesistöstä, kuvassa on turska. Hyvä kala sekin.