Paistetut madefileet
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Moni on maistanut madekeittoa, mutta tiesitkö että madefileet paistuvat herkullisiksi myös pannulla? Tarjoa kalapalat peruna-hernemuusin kanssa. Resepti: Kalaasi-blogi.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
600 g | madefileetä tai |
1/2 dl | tai |
1/2 dl | tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
2 rkl | tai |
Peruna-hernemuusi | |
---|---|
6 | jauhoista perunaa tai |
1 tl | suolaa tai |
1 ps (200 g) | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
2 rkl | tai |
50 g | purjoa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 517 kJ / 124 kcal |
Rasva | 5,3 g |
josta tyydyttynyttä | 2,8 g |
Hiilihydraatit | 8,3 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 9,8 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Perunoihin saa jäädä tilkka keitinlientä.
Paloittele madefilee annospaloiksi. Sekoita keskenään kaura- ja mantelijauhot sekä suola. Kierittele madepalat jauhoseoksessa.
Kuumenna voi pannulla kuohuvaksi ja paista madepaloja parin minuutin ajan molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Kuumenna herneet pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä kylmän veden alla ja valuta hyvin. Soseuta herneet sauvasekoittimella karkeaksi massaksi. Muussaa perunat, sekoita joukkoon herneet ja sitruunanmehu. Kuumenna. Sulata voi ja valuta se muusin päälle. Tarjoa madefileet peruna-hernemuusin ja purjon kanssa.
Vinkki! Pyydä kalamestaria nylkemään ja fileoimaan made valmiiksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen kaurajauho 500g gluteenitonHinta 2,39/kpl4,78/kg
- Pirkka mantelijauhe 100gHinta 1,59/kpl15,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Plussa-etu −10 %Pirkka suomalainen herne 200g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 2,40/3 kpl4,00/kgIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/kg)
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Peruna jauhoinen pesty/mull SuomiHinta 1,29/kg
- Peruna jauhoinen pestyHinta 1,29/kg
- Apetit kotimainen herne 200g pakasteHinta 0,95/kpl4,75/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lkHinta 1,00/kpl2,00/kg
- Purjo ulkomainenEtuhinta n. 0,50/kpl1,99/kgnorm. n. 0,75/kpl (2,99/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(43 arviota)
- 30 - 60 min3,8(4 arviota)
- alle 30 min4,0(44 arviota)
- 30 - 60 min2,8(39 arviota)
- 30 - 60 min4,8(59 arviota)
- 30 - 60 min3,3(12 arviota)
- 30 - 60 min3,6(16 arviota)
- 30 - 60 min3,7(34 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (20 arviota)
- Ari4 vuotta sittenKo. madereseptissä on turskan kuva, eikä suinkaan mateen. Sivu 21 1/21.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAri, kiitos huomiosta, reseptitiimimme olikin jo virheen huomannut ja sosiaalisessa mediassa siihen kommentoinut seruaavaa: "Väärä kala on tosiaan polskinut kuvaan. 🤦♀️ Olemme virheestä kovin pahoillamme: useista oikolukukerroista huolimatta lehtityö on välillä tällaista, eikä nyt auta kuin nostaa vapa pystyyn virheen merkiksi. 🎣" Pahoittelut virheestä ja kiitos hyvästä lajintunnistuksesta.
- 50v. Kalastanut.4 vuotta sittenKyseisen reseptin kohdalla k-ruoka lehdessä sivulla 21 on "pieni" virhe. Kuvassa oleva kala ei todella ole kotimaan vesistöstä, kuvassa on turska. Hyvä kala sekin.