Paistetut madefileet
Moni on maistanut madekeittoa, mutta tiesitkö että madefileet paistuvat herkullisiksi myös pannulla? Tarjoa kalapalat peruna-hernemuusin kanssa. Resepti: Kalaasi-blogi. Noin 3,60€/annos.*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gmadefileetä
- 1 1/2tlsuolaa
Peruna-hernemuusi
- 6jauhoista perunaa
- 1tlsuolaa
- 1ps(200 g)Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
- 1rklsitruunanmehua
- 2rklPirkka voita
- 50gpurjoa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja paloittele perunat. Keitä perunat suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Perunoihin saa jäädä tilkka keitinlientä.
- Paloittele madefilee annospaloiksi. Sekoita keskenään kaura- ja mantelijauhot sekä suola. Kierittele madepalat jauhoseoksessa.
- Kuumenna voi pannulla kuohuvaksi ja paista madepaloja parin minuutin ajan molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
- Sulata pakasteherneet ja jauha ne sauvasekoittimella karkeaksi massaksi. Muussaa perunat, sekoita joukkoon herneet ja sitruunanmehu. Kuumenna. Sulata voi ja valuta se muusin päälle. Tarjoa madefileet peruna-hernemuusin ja purjon kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pyydä kalamestaria nylkemään ja fileoimaan made valmiiksi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kyseisen reseptin kohdalla k-ruoka lehdessä sivulla 21 on "pieni" virhe. Kuvassa oleva kala ei todella ole kotimaan vesistöstä, kuvassa on turska. Hyvä kala sekin.