Keväinen uunilohiReseptin takana bloggaaja

Keväinen uunilohi

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Uunilohi on yksi kestosuosikkiruoka. Tarjoa kala värikkäiden lisäkkeiden ja yrttiöljyn kanssa. Ohje: Kalaasi-blogi.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 pkt (n. 600 g)
 
kirjolohifileetä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 ps (200 g)
 
tai
50 g
 
tai
50 g
 
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 nippu (500 g)
 
parsaa
tai
150 g
 
fenkolia
tai
1 nippu
 
tai
1 ps (200 g)
 
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Yrttiöljy

1 1/2 dl
 
Pirkka rypsi- tai oliiviöljyä
tai
1 rkl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai
1 rkl
 
lehtipersiljaa hienonnettuna
tai
1 rkl
 
timjamia hienonnettuna
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
1/2
 
sitruunan mehu
tai
1 tl
 
sinappia
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
juoksevaa hunajaa
tai

Ravintosisältö

Energia
685 kJ / 164 kcal
Rasva
13,4 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
2,3 g
josta sokereita
1,5 g
Proteiini
7,7 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sulata pinaatit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pinaatit, mantelilastut ja kurpitsansiemenet ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Aseta lohi uunipellille leivinpaperin päälle. Tee fileeseen 5–6 syvää viiltoa. Ripottele kalalle suolaa ja lusikoi pinaattiseos viiltoihin.

Poista parsoista kovat kantaosat, kuori ja paloittele parsat. Huuhdo ja paloittele fenkoli ja kevätsipulit. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Asettele kaikki kasvikset lohifileen viereen ja pirskottele päälle öljyä ja suolaa.

Kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia. Nosta pelti vielä grillivastuksen alle, niin että ruoka saa pintaansa väriä.

Laita yrttiöljyn ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.