Keväinen uunilohi
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Uunilohi on yksi kestosuosikkiruoka. Tarjoa kala värikkäiden lisäkkeiden ja yrttiöljyn kanssa. Ohje: Kalaasi-blogi.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 pkt (n. 600 g) | kirjolohifileetä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 ps (200 g) | tai |
50 g | tai |
50 g | tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 nippu (500 g) | parsaa tai |
150 g | fenkolia tai |
1 nippu | tai |
1 ps (200 g) | tai |
1 rkl | öljyä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Yrttiöljy | |
---|---|
1 1/2 dl | Pirkka rypsi- tai oliiviöljyä tai |
1 rkl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
1 rkl | lehtipersiljaa hienonnettuna tai |
1 rkl | timjamia hienonnettuna tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
1/2 | sitruunan mehu tai |
1 tl | sinappia tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | juoksevaa hunajaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 685 kJ / 164 kcal |
Rasva | 13,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 2,3 g |
josta sokereita | 1,5 g |
Proteiini | 7,7 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sulata pinaatit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pinaatit, mantelilastut ja kurpitsansiemenet ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Aseta lohi uunipellille leivinpaperin päälle. Tee fileeseen 5–6 syvää viiltoa. Ripottele kalalle suolaa ja lusikoi pinaattiseos viiltoihin.
Poista parsoista kovat kantaosat, kuori ja paloittele parsat. Huuhdo ja paloittele fenkoli ja kevätsipulit. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Asettele kaikki kasvikset lohifileen viereen ja pirskottele päälle öljyä ja suolaa.
Kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia. Nosta pelti vielä grillivastuksen alle, niin että ruoka saa pintaansa väriä.
Laita yrttiöljyn ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.