• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Keväinen uunilohiReseptin takana bloggaaja

Keväinen uunilohi

Uunilohi on yksi kestosuosikkiruoka. Tarjoa kala värikkäiden lisäkkeiden ja yrttiöljyn kanssa. Ohje: Kalaasi-blogi.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta

Yrttiöljy

    • 1 1/2dlPirkka rypsi- tai oliiviöljyä
    • 1rklruohosipulia hienonnettuna
    • 1rkllehtipersiljaa hienonnettuna
    • 1rkltimjamia hienonnettuna
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1/2sitruunan mehu
    • 1tlsinappia
    • 1/4tlsuolaa
    • 1/4tljuoksevaa hunajaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata pinaatit. Kuumenna öljy pannulla ja lisää pinaatit, mantelilastut ja kurpitsansiemenet ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Aseta lohi uunipellille leivinpaperin päälle. Tee fileeseen 5-6 syvää viiltoa. Ripottele kalalle suolaa ja lusikoi pinaattiseos viiltoihin.
  3. Poista parsoista kovat kantaosat, kuori ja paloittele parsat. Huuhdo ja paloittele fenkoli ja kevätsipulit. Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Asettele kaikki kasvikset lohifileen viereen ja pirskottele päälle öljyä ja suolaa.
  4. Kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia. Nosta pelti vielä grillivastuksen alle, niin että ruoka saa pintaansa väriä.
  5. Laita yrttiöljyn ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua