• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Laskiaisleivokset

Laskiaisleivokset syntyvät, kun paistat pullasta levyn ja täytät sen mantelitäytteellä, omenasoseella ja kermalla.
Laskiaisleivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 kpl
  • yli 60 min
  • 270 kcal / annos (80g)

Ainekset

24 kpl

Voitelu ja koristelu

    • kananmunaa
    • raesokeria
    • mantelilastuja

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä tai sulatettu, jäähdytetty rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  2. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele levyksi: n. 28 cm x 32 cm. Kohota liinalla peitettynä. Voitele kohonnut levy munalla. Ripottele pinnalle runsaasti raesokeria ja mantelilastuja. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna levyn jäähtyä.
  3. Leikkaa pullalevy pitkittäin kahtia. Halkaise puolikkaat terävällä, sahalaitaisella veitsellä täytekakun tapaan. Koverra pullalevyjen ylä - ja alaosista ruokalusikalla levyjen sisustaa.
  4. Sekoita mantelijauheen joukkoon tomusokeria, taikinalevyjen sisustaa ja maitoa niin paljon, että saat pehmeän tahnan. Levitä pullalevypohjan puolikkaille omenasosetta. Jaa mantelijauhetahna kahtia ja levitä omenasoseen päälle.
  5. Vaahdota kerma ja levitä molemmille pohjalevyille. Nosta pullalevyjen yläosat kansiksi täytteiden päälle. Leikkaa täytetyt levyt vielä pitkittäin kahtia ja sen jälkeen kuuteen osaan terävällä, sahalaitaisella veitsellä. Käytä leikatessa apuna haarukkaa levyjen kiinnipitämisessä. Annoksesta tulee 24 kpl leivoksia. Tarjoa laskiaisleivokset sellaisenaan kahvin tai kaakaon kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja31 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua