Palsternakka-picipasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
Maukas pastaruoka syntyy itse tehdystä tuorepastasta, pekonista, hyvästä juustosta ja tuoreista yrteistä.
- Laktoositon
Ainekset
4 annosta
1 annos | pastataikinaa tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
200 g | palsternakkaa tai |
1 pkt (150 g) | HK Italian pekonia tai |
1 dl | pastan keitinlientä tai |
1/2 dl | lehtipersiljaa tai |
50 g | tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Valmista pastataikina ohjeen mukaan. Pyörittele pastataikinasta pieniä, peukalonpään kokoisia palloja. Pyörittele palloista pöytää vasten pitkiä ja noin 1/2 cm:n paksuisia pötköjä. Pastatangot saavat olla melko ohuita, mutta älä pyörittele liian ohuiksi, jotta ne eivät hajoa.
Keitä pasta reilussa, suolalla maustetussa vedessä (noin 1 tl suolaa/litra) 2–3 minuuttia. Säästä keitinvesi ja valuta pasta lävikössä.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori palsternakat, leikkaa ne pitkittäin neljään osaan ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Hienonna pekoni.
Ruskista pekoni kuumalla pannulla. Lisää sipulit, valkosipulinkynnet ja palsternakka pannulle. Raasta pecorino.
Lisää valutettu pasta pannulle ja sekoita. Kaada joukkoon noin 1 dl pastan keitinlientä, pecorino, lehtipersilja ja öljy. Rouhi pinnalle mustapippuria ja tarjoa pasta välittömästi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- Järvikylä Lehtipersilja rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinenHinta 7,25/kpl36,25/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Palsternakka kotimainen pakattuHinta n. 0,69/kpl5,29/kg
- Palsternakka 500g luomu Suomi 1lkHinta 3,49/kpl6,98/kg
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,79/kpl18,60/kg
- Snellman Kunnon pekoni 150gEtuhinta 1,49/kpl9,93/kgnorm. 3,09/kpl (20,60/kg)
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,99/kpl
- Galbani 60g Pecorino Romano DOP juustoHinta 2,85/kpl47,50/kg
- Cento Bontà Pecorino 100g tuoreraasteHinta 3,99/kpl39,90/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(127 arviota)
- alle 30 min3,6(149 arviota)
- 30 - 60 min4,1(75 arviota)
- alle 30 min3,9(104 arviota)
- 30 - 60 min3,5(59 arviota)
- alle 30 min3,8(23 arviota)
- 30 - 60 min4,0(124 arviota)
- 30 - 60 min4,5(107 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (13 arviota)