Palsternakka-picipasta
Maukas pastaruoka syntyy itse tehdystä tuorepastasta, pekonista, hyvästä juustosta ja tuoreista yrteistä. N. 1,00€/annos.
4 annosta30 - 60 min212 kcal / 100 g (295g)
Ainekset
4 annosta
- 1annospastataikinaa
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 200gpalsternakkaa
- 1pkt(150 g)HK Italian pekonia
- 1dlpastan keitinlientä
- 1/2dllehtipersiljaa
- 1rkloliiviöljyä
- ripausmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Valmista pastataikina ohjeen mukaan. Pyörittele pastataikinasta pieniä, peukalonpään kokoisia palloja. Pyörittele palloista pöytää vasten pitkiä ja noin 1/2 cm:n paksuisia pötköjä. Pastatangot saavat olla melko ohuita, mutta älä pyörittele liian ohuiksi, jotta ne eivät hajoa.
- Keitä pasta reilussa, suolalla maustetussa vedessä (noin 1 tl suolaa/litra) 2-3 minuuttia. Säästä keitinvesi ja valuta pasta lävikössä.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori palsternakat, leikkaa ne pitkittäin neljään osaan ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Hienonna pekoni.
- Ruskista pekoni kuumalla pannulla. Lisää sipulit, valkosipulinkynnet ja palsternakka pannulle. Raasta pecorino.
- Lisää valutettu pasta pannulle ja sekoita. Kaada joukkoon noin 1 dl pastan keitinlientä, pecorino, lehtipersilja ja öljy. Rouhi pinnalle mustapippuria ja tarjoa pasta välittömästi.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per 100 g
- 212 kcal887 kJ
- Proteiinia 8,14 g
- Hiilihydraatteja18,4 g
- Rasvaa11,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi