Hyppää sisältöön
PerunasoseTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perunasose

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Kuohkein perunasose syntyy sähkövatkaimella soseuttamalla.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
1 kg
 
tai
2 dl
 
kevyt- tai täysmaitoa
tai
25 g
 
voita
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
435 kJ / 103 kcal
Rasva
2,4 g
josta tyydyttynyttä
1,6 g
Hiilihydraatit
17,7 g
josta sokereita
1,5 g
Proteiini
2,5 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Kuori perunat ja halkaise ne. Pane perunanpuolikkaat kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat peittyvät reilusti. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja anna veden kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat haarukalla kokeiltaessa pehmeitä eli noin 15 minuuttia, perunoiden koosta riippuen.
Valuta vesi pois. Kuumenna maito ja voi kulhossa mikrossa kuumiksi ja lisää seos kattilaan.
Soseuta perunat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta suolalla ja tarkista maku.
Jos haluat muusista juhlavamman, käytä maidon tilalla kuohukermaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    Hinta 2,29/kpl
    1,15/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Peruna jauhoinen pesty/mull Suomi
    Hinta 1,29/kg
  • Peruna jauhoinen pesty
    Hinta 1,29/kg
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Valio kevytmaito 5 dl
    Hinta 1,25/kpl
    2,50/l
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (32 arviota)

  • Reetta
    2 vuotta sitten
    Sauvasekoittimella tulee liisteriä
  • Jämä-perunasoseesta valmistettu siirapilla makeutettu perunalaatikko.
    3 vuotta sitten
    Valmista perunasosetta ohjeen mukaan niin paljon, että voit yli jääneestä perunasoseesta valmistaa aidon siirapilla makeutetun perunalaatikon. Siirapilla makeutettu perunalaatikko on erinomainen "tähderuoka" yli jääneestä perunasoseesta. Ohje: Lisää yli jääneeseen perunasoseeseen maitoa niin että saat sakeahkon vellimäisen soseen. Lisää soseseen tummaa siirappia ½ desilitraa, tai vähän yli, 1 litraan ohennettua sosetta. Laita sose voideltuun uunivuokaan ja lisää pinnalle muutamiaa voinokareita. Jos haluat, niin pinnalle voit ripotella kevyesti korppujauhoa. Paista sosetta aluksi noin 200 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun sose saa väriä ja alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista perunasoseesta valmistettua aidosti siirapilla makeutettua perunalaatikkoa noin 3 tuntia.