PuurosämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puurosämpylät

  • Annosmäärä15 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Muhkeisiin puurosämpylöihin uppoaa kätevästi kaurapuuron jämät! Kuohkeat ja mehevät lämpimäiset ovat ihana iltapala.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

15 kpl
4 dl
 
tai
3 dl
 
tai
1 ps (11 g)
 
kuivahiivaa
tai
2 rkl
 
siirappia
tai
1 tl
 
tai
n. 11 dl
 
tai
1/2 dl
 
tai

Koristeluun

1/2 dl
 
tai
1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 421 kJ / 340 kcal
Rasva
7 g
josta tyydyttynyttä
1,1 g
Hiilihydraatit
54,9 g
josta sokereita
4,6 g
Proteiini
12 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita puuro ja maito ja lämmitä seos mikrossa 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää kuivahiiva, siirappi ja suola.

Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Jauhojen määrä riippuu käyttämäsi puuron kosteudesta. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20–30 minuuttia.

Leivo taikinasta sämpylöitä jauhotetulla alustalla ja nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Kohota noin 20 minuuttia. Voitele pullat maidolla. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
    Hinta 1,35/kpl
    1,35/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,19/kpl
    27,05/kg
  • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
    Hinta 3,35/kpl
    9,57/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 4,15/kpl
    4,61/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Hinta 1,69/kpl
    1,13/l
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,45/kpl
    32,95/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 2,89/kpl
    26,27/kg
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Hinta 2,69/kpl
    3,59/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (18 arviota)

  • Sipi
    10 kuukautta sitten
    Ihana resepti. Aamulla puuroa tupla-annos, illalla tuoreita sämpylöitä ylijäämäpuurosta. Ja mikä parasta, sämpylät olivat tuoreen oloisia myös seuraavana aamuna.
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    H at, taikinaan käytetään valmista puuroa.
  • H at
    11 kuukautta sitten
    Tuli pelkkää murukokkaretta. En ollut varma käytetäänkö taikinaan valmiiksi tehtyä puuroa vai hiutaleita…
  • Vm66
    11 kuukautta sitten
    Pehmosia ja hyviä tuli. Minä laitoin maitoa nesteeksi ja käytin sämpyläjauhoja. Hyvä ohje.
  • Kokki09
    11 kuukautta sitten
    Tällä reseptillä saa todella pehmeät sämpylät! Vaikka käytin öljyä hiukan vähemmän ja vehnäjauhojen sijaan hiivaleipävehnäjauhoja, niin todella kuohkeita silti! Ohjeessa vaan se häikkä, että aineksissa mainitaan maito, mutta reseptissä vesi.
  • Katin kokkailut
    11 kuukautta sitten
    Aineksissa lukee 3 dl maitoa, mutta valmistuksessa lukee sekoita puuro ja vesi. Kumpi on siis oikea neste näihin sämpylöihin?
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    kiitos huomioista, päivitämme ohjetta.
  • Matti
    11 kuukautta sitten
    Missä vaiheessa sekoitetaan maito?