Puurosämpylät
- Annosmäärä15 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Muhkeisiin puurosämpylöihin uppoaa kätevästi kaurapuuron jämät! Kuohkeat ja mehevät lämpimäiset ovat ihana iltapala.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
15 kpl
4 dl | tai |
3 dl | tai |
1 ps (11 g) | kuivahiivaa tai |
2 rkl | siirappia tai |
1 tl | tai |
n. 11 dl | tai |
1/2 dl | tai |
Koristeluun | |
---|---|
1/2 dl | tai |
1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 421 kJ / 340 kcal |
Rasva | 7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,1 g |
Hiilihydraatit | 54,9 g |
josta sokereita | 4,6 g |
Proteiini | 12 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita puuro ja maito ja lämmitä seos mikrossa 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää kuivahiiva, siirappi ja suola.
Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Jauhojen määrä riippuu käyttämäsi puuron kosteudesta. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20–30 minuuttia.
Leivo taikinasta sämpylöitä jauhotetulla alustalla ja nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Kohota noin 20 minuuttia. Voitele pullat maidolla. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Plussa-etu −28 %Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gPlussa-kortillaEtuhinta 1,00/kpl22,73/kgIlman Plussa-korttia 1,39/kpl (31,59/kg)
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,79/kpl4,21/l
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(984 arviota)
- yli 60 min4,0(9 arviota)
- 30 - 60 min3,8(1 483 arviota)
- yli 60 min3,5(20 arviota)
- yli 60 min3,7(38 arviota)
- yli 60 min4,2(41 arviota)
- 30 - 60 min3,8(156 arviota)
- yli 60 min4,1(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (38 arviota)
- Susa2 kuukautta sittenIhanat, pehmeät ja kauraiset sämpylät, jotka kestivät hienosti pakastustakin.
- Nam5 kuukautta sittenPehmeät, maukkaat sämpylät. Tehdään melkein joka viikko.
- Mr11 kuukautta sittenMaailman parhaat sämpylät t.Matti.R
- Sipi1 vuosi sittenIhana resepti. Aamulla puuroa tupla-annos, illalla tuoreita sämpylöitä ylijäämäpuurosta. Ja mikä parasta, sämpylät olivat tuoreen oloisia myös seuraavana aamuna.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenH at, taikinaan käytetään valmista puuroa.
- H at1 vuosi sittenTuli pelkkää murukokkaretta. En ollut varma käytetäänkö taikinaan valmiiksi tehtyä puuroa vai hiutaleita…
- Vm661 vuosi sittenPehmosia ja hyviä tuli. Minä laitoin maitoa nesteeksi ja käytin sämpyläjauhoja. Hyvä ohje.
- Kokki091 vuosi sittenTällä reseptillä saa todella pehmeät sämpylät! Vaikka käytin öljyä hiukan vähemmän ja vehnäjauhojen sijaan hiivaleipävehnäjauhoja, niin todella kuohkeita silti! Ohjeessa vaan se häikkä, että aineksissa mainitaan maito, mutta reseptissä vesi.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenkiitos huomioista, päivitämme ohjetta.
- Katin kokkailut1 vuosi sittenAineksissa lukee 3 dl maitoa, mutta valmistuksessa lukee sekoita puuro ja vesi. Kumpi on siis oikea neste näihin sämpylöihin?
- Matti1 vuosi sittenMissä vaiheessa sekoitetaan maito?