Puurosämpylät
Muhkeisiin puurosämpylöihin uppoaa kätevästi kaurapuuron jämät! Kuohkeat ja mehevät lämpimäiset ovat ihana iltapala.
15 kplyli 60 min
Ainekset
15 kpl
- 4dlkaurapuuroa
- 3dlmaitoa
- 1pskuivahiivaa
- 2rklsiirappia
- 1tlsuolaa
- n. 11dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2dlPirkka rypsiöljyä
Koristeluun
- 1/2dlmaitoa
Valmistus
yli 60 min- Sekoita puuro ja vesi ja lämmitä seos mikrossa 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää kuivahiiva, siirappi ja suola.
- Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Jauhojen määrä riippuu käyttämäsi puuron kosteudesta. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20–30 minuuttia.
- Leivo taikinasta sämpylöitä jauhotetulla alustalla ja nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Kohota noin 20 minuuttia. Voitele pullat maidolla. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita.
- Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- 30 - 60 min3,9(86 arvostelua)
- yli 60 min3,8(5 arvostelua)
- yli 60 min3,5(18 arvostelua)
Kommentoi