• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pannukakku pähkinäsiirappikastikkeella

Hasselpähkinäsiirappi tuo makeutta ja rapeutta pannukakkuihin. Kokeile myös muita pähkinöitä, kuten cashew- ja pekaanipähkinöitä.
Pannukakku pähkinäsiirappikastikkeella
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 170 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 7dlmaitoa
    • 2kananmunaa
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlsuolaa
    • 1rklsokeria
    • 2rklöljyä

Pähkinäsiirappi

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kierrevatkaimella maidon joukkoon munat, vehnäjauhot, suola, sokeri ja öljy. Taikina saa turvota puolisen tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 25 minuuttia.
  2. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kuumenna pähkinärouhe ja vaahterasiirappi teräskattilassa. Keitä pari minuuttia. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla.
  3. Paloittele pannukakku ja tarjoa kuuman pähkinäsiirapin, persikkaviipaleiden ja kermavaahdon kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 170 kcal712 kJ
  • Proteiinia4,55 g
  • Hiilihydraatteja20,2 g
  • Rasvaa8,08 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3