Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Pariloitu kala ja ohratabboulehTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pariloitu kala ja ohratabbouleh

Tiesitkö, että tabbouleh onnistuu myös ohrasta? Tarjoa ohratabboulehin kanssa pariloitua kalaa. Nam!

Ainekset

6 annosta
    • n. 900gnahallisia kalafileitä (siikaa, hauhea ,ahventa,
    • kirjolohta)
    • 3rklrypsiöljyä
    • suolaa ja mustapippuria

Ohratabbouleh-salaatti

    • 2 1/2dlTorino ohrahelmiä
    • 1lvettä
    • 2Pirkka kasvisliemikuutiota
    • 3isoa kypsää tomaattia
    • 1keltainen paprika
    • kourallinenmintunlehtiä
    • 1/2ruukkuapersiljaa
    • 1/2ruukkuatilliä
    • 2(50 g)kevätsipulia
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 3rklsitruunanmehua
    • 2rklrypsiöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Valkosipulijogurtti

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista valkosipulijogurtti. Poista kokonaisesta valkosipulista yläosa niin, että kynnet paljastuvat. Valuta sipuliin öljyä ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna sipulin jäähtyä ja purista kynnet ulos. Soseuta kynnet haarukalla ja sekoita ruokajogurttiin. Mausta ja siirrä kylmään.
  2. Keitä ohrahelmet kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä siivilässä kylmän, juoksevan veden alla.
  3. Hienonna tomaatit, paprika, tuoreet yrtit ja kevätsipulin varret ja sekoita kaikki ohrahelmien kanssa. Sekoita sitruunan kuoriraaste, mehu, öljy, suola ja pippuri salaatin joukkoon.
  4. Leikkaa kalafileet pienemmiksi paloiksi ja voitele ne öljyllä. Pariloi tai paista kala pannulla ensin nahkapuolelta 1–3 minuuttia ja sitten lihapuolelta 1–2 minuuttia paksuudesta riippuen. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria ja pidä kuumana kunnes kaikki kalat on kypsennetty.
  5. Tarjoa pariloitu kala ohratabbouleh-salaatin ja valkosipulijogurtin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille4 arvostelua