Pariloitu tonnikala ja kermainen sitruunapasta Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pariloitu tonnikala ja kermainen sitruunapasta

  • Annosmäärä2 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Kermainen sitruunapasta maistuu pariloidun tonnikalan kanssa.

    Ainekset

    2 annosta
    1 pkt (250 g)
     
    tai
     
    öljyä
    tai
     
    suolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai
    n. 1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1 pkt (250 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai
    1
     
    sitruunan raastettu kuori
    tai
    1/2 dl
     
    sitruunamelissan lehtiä hienonnettuna
    tai

    Tarjolle

     
    parmesaania raastettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    566 kJ / 134 kcal
    Rasva
    2,8 g
    josta tyydyttynyttä
    1,1 g
    Hiilihydraatit
    15,7 g
    josta sokereita
    1,3 g
    Proteiini
    10,2 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Sulata tonnikalapihvit pakkauksen ohjeen mukaan ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.

    Kuumenna vesi pastaa varten.

    Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuori. Hienonna sitruunamelissan lehdet. Vatkaa kerma ja muna sekaisin, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon sitruunan kuori ja sitruunamelissasilppu.

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi kuuma pasta ja kaada takaisin kattilaan. Kaada päälle kermaseos ja sekoita hyvin.

    Paista pihvit nopeasti kuumalla parilalla pakkauksen ohjeen mukaan mediumiksi. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria ja purista sitruunanpuolikkaasta päälle mehua.

    Jaa kuuma pasta kahdelle lautaselle ja asettele kummallekin kahtia leikattu tonnikalapihvi ja muutama sitruunamelissan lehti. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tonnikalapihvi 250g MSC pakaste
      Hinta 6,89/kpl
      27,56/kg
    • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
      Hinta 4,75/kpl
      19,00/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,76/kpl
      4,49/kg
    • Pirkka tagliatelle 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pirkka ruokakerma 10% 2dl laktoositon
      Hinta 0,65/kpl
      3,25/l
    • Järvikylä sitruunamelissa rkk FI
      Hinta 1,89/kpl
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
      Hinta 2,99/kpl
      37,38/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,35/kpl
      4,70/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,25/kpl
      46,30/kg
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 0,93/kpl
      5,49/kg
    • Valio Hyvä suomalainen Arki ruokakerma 10 % 2dl HYLA UHT
      Hinta 0,64/kpl
      3,20/l
    • Juustoportti ruokakerma 10% 3,3dl laktoositon
      Hinta 2,55/kpl
      7,73/l
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
      Hinta 5,69/kpl
      45,52/kg
    • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
      Hinta 7,35/kpl
      49,00/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 2,8 (5 arviota)

    • Ari
      1 vuosi sitten
      Aivan loistava ja kiitoksia reseptin tekijöille!