Pasta alla carbonara Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pasta alla carbonara

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Pasta carbonara on italialainen ruokaklassikko. Tämä maukas pasta on lisäksi helppo ja nopea valmistaa. Tässä versiossa on mukana myös sinihomejuustoa.

    Ainekset

    3 annosta
    1 pkt (250 g)
     
    tai
    12 viipaletta (n. 120 g)
     
    tai
    2 rkl
     
    oliiviöljyä
    tai
    n. 30 g
     
    sinihomejuustoa
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    tai

    Päälle

     
    mustapippuria
    tai
     
    parmesaania raastettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 290 kJ / 306 kcal
    Rasva
    20 g
    josta tyydyttynyttä
    9,1 g
    Hiilihydraatit
    21,2 g
    josta sokereita
    1,6 g
    Proteiini
    10,5 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Leikkaa kinkku noin puolen sentin suikaleiksi. Kiehauta suikaleet rapeiksi tilavassa paistokasarissa oliiviöljyssä. Ota pannu pois levyltä ja paloittele sinihomejuusto kinkkupalojen joukkoon ja anna sen sulaa.

    Keitä pasta runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kerma joukkoon. Kun pasta on kypsää, siivilöi se ja sekoita heti kuumassa paistokasarissa kinkkusuikaleiden joukkoon. Sekoita kermaseos kuuman pastan joukkoon.

    Annostele suoraan kuumille syville lautasille ja tarjoa heti vastajauhetun mustapippurin ja juustoraasteen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tagliatelle 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pirkka ylikypsä saunapalvi 400g
      Hinta 3,79/kpl
      9,48/kg
    • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
      Hinta 7,09/kpl
      35,45/l
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Plussa-etu −11 %
      Galbani Parmigiano Reggiano DOP 60g raaste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,29/kpl
      38,17/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,59/kpl (43,17/kg)
    • Pirkka ylikypsä palvikylki 300g
      Hinta 3,79/kpl
      12,63/kg
    • Korpela suussa sulava ylikypsä savusaunapalvipala 350g
      Hinta 5,49/kpl
      15,69/kg
    • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
      Hinta 8,49/kpl
      42,45/l
    • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
      Hinta 6,65/kpl
      26,60/l
    • Kuusamon Juusto Ripotella pastajuustomuru 100g
      Hinta 2,49/kpl
      24,90/kg
    • Saint Agur ranskalainen sinihomejuusto 115g
      Hinta 4,59/kpl
      39,91/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,25/kpl
      46,30/kg
    • Parmareggio Parmigiano Reggiano classiico raaste 60g
      Hinta 2,69/kpl
      44,83/kg
    • Parmareggio Parmigiano Reggiano parmesaanijuustoraaste 30kk 60g
      Hinta 3,35/kpl
      55,83/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (66 arviota)

    • Pikakokki
      4 kuukautta sitten
      Korvasimme lapsille ja kavereille sinihomejuuston tölkillisellä herkkusienisiivuja, ja tulos oli omien ja vieraiden koululaisten mielestä "tooosi hyvää". Aikuiseen makuun tuli melko mieto, vaikka lisäsimme kiireessä sipulin ja pari kynttä valkosipulia. Reseptin peruspohja kestää muokkaamista ja "mitä sattuu olemaan" -arkivalmistusta.
    • Pt
      11 kuukautta sitten
      Suosittelen lisäämään hieman kuivattuja chilihiutaleita, kun paistat pekoneita. Lisää mukavasti syvyyttä ja poltetta carbonaraan
    • Minni
      2 vuotta sitten
      Ihanaa
    • Pastan ystävä
      5 vuotta sitten
      Pasta carbonara
    • Kokeija
      7 vuotta sitten
      Herkullista♡