• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rapea parmankinkkusalaatti

Tämä salaatti saa rapeutensa paahdetuista pinjansiemenistä ja maukkautensa parmankinkusta, tomaateista, rypäleistä ja parmesaanijuustosta.
Rapea parmankinkkusalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 120 kcal / annos (95g)

Ainekset

n. 10 annosta

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Levitä parmankinkkuviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Halkaise kirsikkatomaatit ja pane ne pellille halkaisupinta ylöspäin. Valuta tomaateille oliiviöljyä ja rouhi päälle pippuria. Paista uunin yläosassa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Puolita rypäleet ja suikaloi kurkku.
  3. Paahda pinjansiemenet pannulla ilman rasvaa. Leikkaa juustohöylällä parmesaanista lastuja. Hienonna kinkkuviipaleet veitsellä muruiksi.
  4. Kaada salaattisekoitus laakealle vadille. Lisää rucolanlehdet.
  5. Sekoita kastikeainekset. Kaada kastike salaatin päälle.
  6. Lisää kurkut, rypäleet, kirsikkatomaatit, pinjansiemenet, parmesaanilastut ja kinkkumurut. Tarjoa rapea parmankinkkusalaatti vaalean leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 95g100 g

  • 120 kcal502 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille20