Vuohenjuustomacaronit
- Annosmäärä40 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Vuohenjuustomacaronit ovat suolaisempi versio macaron-leivonnaisista. Vuohenjuustotäyte ja tuore basilika tuovat uutta makumaailmaa. Kokeile!
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
40 kpl
150 g (n. 3 1/2 dl) | kuoretonta mantelijauhetta tai |
150 g | tomusokeria tai |
60 g | kananmunan valkuaista tai |
150 g | sokeria tai |
n. 1/2 dl | vettä tai |
60 g | kananmunan valkuaista tai |
Vuohenjuustotäyte | |
---|---|
1 pkt (200 g) | tai |
1/2 dl | maitoa tai |
2 rkl | tuoretta basilikaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 368 kJ / 327 kcal |
Rasva | 15,2 g |
josta tyydyttynyttä | 4,7 g |
Hiilihydraatit | 35,9 g |
josta sokereita | 35,6 g |
Proteiini | 10,4 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Siivilöi mantelijauhetta tiheän siivilän läpi niin, että saat 150 g hienoa mantelijauhetta. Sekoita mantelijauheen joukkoon tomusokeri ja siivilöi seos vielä kerran. Sekoita joukkoon 60 g valkuaista.
Punnitse sokeri pieneen kahvalliseen kattilaan. Kaada kattilaan vesi. Varaa erilliseen vatkauskulhoon 60 g valkuaista.
Kuumenna sokeria ja vettä kattilassa täydellä teholla, tarkkaile lämpötilaa lämpömittarilla. Älä sekoita seosta, jotta siitä ei tule rakeista. Kun sokerisiirappi on 110–115 asteista, aloita vatkaamaan valkuisia sähkövatkaimella täydellä teholla. Kun siirapin lämpötila on 120 astetta, ota kattila pois liedeltä ja kaada siirappi paksuna nauhana pehmeän valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vatkaamista vielä 1–2 minuuttia kunnes marenki on pysyvää, mutta edelleen pehmeää.
Sekoita marenki mantelijauhetahnan joukkoon taikinakaapimella. Sekoita 1–2 minuuttia melko voimakkaasti. Taikina on valmista, kun vedät siihen viivan kaapimella ja se alkaa valua heti umpeen. Voit myös tehdä koenokareen leivinpaperin päälle. Jos nokare tasoittuu sileäksi, on massaa sekoitettu tarpeeksi. Lisää tarvittaessa hieman valkuaista.
Leikkaa kahdelle pellille tasaiset leivinpaperipalat. Pursota 2 euron kolikon kokoisia macaroneja pyöreällä tyllalla tai nosta nokareita lusikalla leivinpaperille. Tee ensin toinen pellillinen ja vasta 10–15 minuutin päästä seuraava. Kopauttele peltiä hieman ja anna macaronien kuivua noin 30 minuuttia ennen paistamista. Paista 150-asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Macaronit ovat kypsiä, kun pohjat irtoavat leivinpaperista ja kanta ja hattu ovat kiinnittyneitä toisiinsa.
Anna macaronien jäähtyä ja irrota ne varovasti leivinpaperista lastalla. Paloittele vuohenjuusto ja soseuta sauvasekoittimella maidon kanssa. Lisää tilkka maitoa tarvittaessa. Mausta tuoreella hienonnetulla basilikalla ja täytä macaronit vuohenjuustotäytteellä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Meira Mantelijauhe 80g pussiHinta 2,65/kpl33,13/kg
- Dr. Oetker Mantelijauhe 50gHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Président Sainte Maure vuohenjuusto 200gHinta 5,09/kpl25,45/kg
- Ste Maure Soignon 180g vuohenmaitojuustoHinta 4,35/kpl24,17/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(17 arviota)
- yli 60 min4,7(60 arviota)
- yli 60 min4,1(32 arviota)
- yli 60 min3,9(180 arviota)
- yli 60 min
- alle 30 min3,7(7 arviota)
- yli 60 min3,9(64 arviota)
- yli 60 min3,6(62 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (2 arviota)