• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Parmesaani-possuleikkeet

Helppojen porsaanleikkeiden leivityksessä käytetään muun muassa parmesaanijuustoa.
Parmesaani-possuleikkeet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 218 kcal / annos (120g)

    Ainekset

    8 annosta
      • n. 800gporsaan ulkofileetä
      • n. 1tlmustapippuria
      • 2kananmunaa
      • n. 2dlparmesaanijuustoa raastettuna

    Paistamiseen

      • juoksevaa rasvaseosta

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Leikkaa filee perhosleikkeiksi niin, että ensin leikkaat vajaan sentin paksuisen viipaleen kalvoon asti ja seuraavan yhtä paksun viipaleen irti asti. Avaa leikkeet kuin kirjat ja nuiji ne ohuiksi perhosleikkeiksi. Ripottele leikkeille pippuria.
    2. Kasta leikkeet molemmin puolin vatkattuun munaan ja valuta liika muna pois astian laitaa vasten. Kääntele leikkeet parmesaani-korppujauhoseoksessa ja taputtele kuorrutus kiinni leikkeen pintaan.
    3. Paista 1-2 leikettä kerrallaan melko runsaassa rasvassa rapeiksi ja kauniinvärisiksi kummaltakin puolelta. Pidä leikkeet kuumina uunissa. Tarjoa parmesaani-possuleikkeet esimerkiksi perunasoseen ja papusalaatin kanssa.

    Tiesitkö että...

    .

    Ravintosisältö perannos 120g100 g

    • 218 kcal912 kJ
    • Proteiinia20,4 g
    • Hiilihydraatteja11,4 g
    • Rasvaa10,2 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille2