• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Parsa-kinkkusalaatti

Parsa-kinkkusalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 170 kcal / annos (175g)

Ainekset

5 annosta

Kastike

    • 3keltuaista
    • 1 1/2dlvalkoviiniä (alkoholitonta)
    • suolaa
    • mustapippuria

Pinnalle

    • n. 50gparmesaania lastuina
    • basilikanlehtiä

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2-3 senttiä puumaista osaa. Keitä parsat kypsiksi suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä 6-10 minuuttia. (Kypsymisaika vaihtelee parsan paksuuden mukaan. Vihreä parsa kypsyy nopeammin kuin valkoinen.) Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Huuhdo kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Valuta parsat pyyhkeen tai talouspaperin päällä. Kiedo parsat puoliksi leikattuihin parmankinkkuviipaleisiin.
  2. Valmista kastike. Vatkaa teräskattilassa tai -kulhossa keltuaiset ja valkoviini. Nosta teräskulho liedelle kattilan päälle vesihauteeseen. Vesi ei saa ulottua kulhon pohjaan. Kuumenna seosta hiljalleen koko ajan vatkaten. Kun kastike alkaa saostua ja muuttuu kuohkeaksi, jatka vatkaamista voimakkaasti. Halutessasi voit käyttää apuna sähkövatkainta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä revitty jääsalaatti laakealla vadille. Lado päälle parmankinkkuun kiedotut parsat. Kaada salaatille jäähtynyt viinivaahtokastike. Ripottele pinnalle parmesaanilastuja ja basilikanlehtiä. Tarjoa leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 175g100 g

  • 170 kcal712 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille