Panzanellasalaatti
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Toscanalainen leipäsalaatti eli panzanella. Kuivuneet leipäkuutiot marinoidaan ja joukkoon lisätään kasviksia, oliiveja ja kapriksia. .
Ainekset
6 annosta
5–6 (500 g) | Pirkka tomaattia tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
2–3 rkl | tai |
1–1 1/2 rkl | punaviinietikkaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
ripaus | sokeria tai |
n. 200 g | maalaiskauraleipää tai tai |
ciabattaa (kuivunutta) tai | |
1 (150 g) | kurkku tai |
n. 12 | Pirkka kivetöntä kalamataoliivia tai |
2–3 rkl | tai |
1 dl | tuoretta basilikaa tai |
(parmesaanilastuja) tai |
Ravintosisältö
Energia | 446 kJ / 107 kcal |
Rasva | 3,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0,5 g |
Hiilihydraatit | 14,4 g |
josta sokereita | 3,8 g |
Proteiini | 2,8 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Lohko tomaatit ja lusikoi tomaattien sisus kulhoon. Lisää kulhoon hienonnettu valkosipuli, oliiviöljy, viinietikka, suola, pippuri ja sokeri. Leikkaa leivät reiluiksi (2 x 2 cm) kuutioiksi ja sekoita ne marinadiin.
Puolita tomaattilohkot ja leikkaa kurkku reiluiksi paloiksi. Sekoita tomaatit, kurkku, oliivit, kaprikset ja basilika. Anna maustua noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Lisää pinnalle parmesaania halutessasi. Tarjoa lounassalaattina tai lisäkkeenä esimerkiksi paistetun raakamakkaran, kalan tai broilerin kanssa.
Vinkki! Jos sinulla ei ole kuivahtanutta leipää, kuutioi leipä ja levitä tarjottimelle. Anna kuivua huoneenlämmössä 6–8 tuntia. Voit myös paahtaa leipäviipaleet ennen kuutioimista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,25/kpl14,50/l
- Delideli Punaviinietikka 250ml 12kk tynnyrikypsytysHinta 4,99/kpl19,96/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Schär Ciabatta-rusticaleipä 200g gluteenitonHinta 4,05/kpl20,25/kg
- Snäxi minikurkku 200g Suomi 1lkHinta 3,99/kpl19,95/kg
- Pysyvästi edullinenGaea kalamata oliivi 150g kivetönHinta 3,49/kpl23,27/kg
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Basilika rkk luomu Suomi 1lkHinta 2,49/kpl
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Nams Terttutomaatti 500g Suomi ExtraHinta 4,99/kpl9,98/kg
- Pirkka Parhaat RAF tomaatti 300g Espanja 1lkHinta 3,59/kpl11,97/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml sprayHinta 7,25/kpl36,25/l
- Filos Luomu ekstra-neitsyt oliiviöljy 250 mlHinta 6,29/kpl25,16/l
- Druvan punaviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Plussa-etu −12 %Filos 350ml punaviinietikkaPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl5,40/lIlman Plussa-korttia 2,15/kpl (6,14/l)
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka esipaistettu kiviuuniciabatta 300gHinta 1,39/kpl4,63/kg
- Pirkka suomalainen kurkku 300g 1lkHinta 1,39/kpl4,63/kg
- Kurkku SuomiHinta n. 1,33/kpl3,79/kg
- Filos Kivetön Kalamata-oliivi 200g/100gHinta 2,79/kpl27,90/kg
- Amalthia Kivetön Kalamata-oliivi 260g/140gHinta 2,69/kpl19,21/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,19/kpl34,00/kg
- Santa Maria Kapris 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,59/kpl50,60/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- alle 30 min4,7(57 arviota)
- alle 30 min3,8(176 arviota)
- alle 30 min4,0(25 arviota)
- alle 30 min3,4(9 arviota)
- alle 30 min4,0(5 arviota)
- alle 30 min3,8(39 arviota)
- 30 - 60 min3,3(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 0,0 (0 arviota)
- kotitalousopettaja8 vuotta sittenVideossa kokki toimii hyvin epähygieenisesti, kun laittaa käsin raakamakkaran ensin työlaudalle, sitten pannulle. Hän ei näytä missään vaiheessa pesevän käsiään ja sitten sekoittelee salaatin käsin. Jos ei katsoja tiedä, että kädet pitää pestä raakaa lihaa käsiteltyään ennen kuin koskee raakana syötäviin ruoka-aineisiin, on kyllä ruokamyrkytyksen vaara. Enemmän vastuuta näille "huippukokeille" .
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenkotitalousopettaja, kiitos huomiostasi. Välitän palautteesi Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmasta vastaaville henkilöille.