• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Panzanellasalaatti

Toscanalainen leipäsalaatti eli panzanella. Kuivuneet leipäkuutiot marinoidaan ja joukkoon lisätään kasviksia, oliiveja ja kapriksia. .
Panzanellasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 134 kcal / annos (160g)

Ainekset

6 annosta

Lisäksi

    • Pirkka salsiccia -makkaraa

Valmistus

alle 30 min
  1. Lohko tomaatit ja lusikoi tomaattien sisus kulhoon. Lisää kulhoon hienonnettu valkosipuli, oliiviöljy, viinietikka, suola, pippuri ja sokeri. Leikkaa leivät reiluiksi (2 x 2 cm) kuutioiksi ja sekoita ne marinadiin.
  2. Puolita tomaattilohkot ja leikkaa kurkku reiluiksi paloiksi. Sekoita tomaatit, kurkku, oliivit, kaprikset ja basilika. Anna maustua noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Lisää pinnalle parmesaania halutessasi. Tarjoa lounassalaattina tai lisäkkeenä esimerkiksi paistetun raakamakkaran, kalan tai broilerin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos sinulla ei ole kuivahtanutta leipää, kuutioi leipä ja levitä tarjottimelle. Anna kuivua huoneenlämmössä 6-8 tuntia. Voit myös paahtaa leipäviipaleet ennen kuutioimista.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 134 kcal561 kJ
  • Proteiinia3,74 g
  • Hiilihydraatteja14,2 g
  • Rasvaa6,74 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille
  • kotitalousopettaja27.1.2017

    Videossa kokki toimii hyvin epähygieenisesti, kun laittaa käsin raakamakkaran ensin työlaudalle, sitten pannulle. Hän ei näytä missään vaiheessa pesevän käsiään ja sitten sekoittelee salaatin käsin. Jos ei katsoja tiedä, että kädet pitää pestä raakaa lihaa käsiteltyään ennen kuin koskee raakana syötäviin ruoka-aineisiin, on kyllä ruokamyrkytyksen vaara. Enemmän vastuuta näille "huippukokeille" .

  • K-Kuluttajapalvelu27.1.2017

    kotitalousopettaja, kiitos huomiostasi. Välitän palautteesi Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmasta vastaaville henkilöille.