Panzanellasalaatti
Toscanalainen leipäsalaatti eli panzanella. Kuivuneet leipäkuutiot marinoidaan ja joukkoon lisätään kasviksia, oliiveja ja kapriksia. .
6 annostaalle 30 min134 kcal / annos (160g)
Ainekset
6 annosta
- 5-6(500 g)Pirkka tomaattia
- 1valkosipulinkynsi
- 1-1 1/2rklpunaviinietikkaa
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- ripaussokeria
- n. 200gmaalaiskauraleipää tai
- ciabattaa (kuivunutta)
- 1(150 g)kurkku
- n. 12Pirkka kivetöntä kalamataoliivia
- 2-3rklPirkka kapriksia
- 1dltuoretta basilikaa
- (parmesaanilastuja)
Valmistus
alle 30 min- Lohko tomaatit ja lusikoi tomaattien sisus kulhoon. Lisää kulhoon hienonnettu valkosipuli, oliiviöljy, viinietikka, suola, pippuri ja sokeri. Leikkaa leivät reiluiksi (2 x 2 cm) kuutioiksi ja sekoita ne marinadiin.
- Puolita tomaattilohkot ja leikkaa kurkku reiluiksi paloiksi. Sekoita tomaatit, kurkku, oliivit, kaprikset ja basilika. Anna maustua noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Lisää pinnalle parmesaania halutessasi. Tarjoa lounassalaattina tai lisäkkeenä esimerkiksi paistetun raakamakkaran, kalan tai broilerin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos sinulla ei ole kuivahtanutta leipää, kuutioi leipä ja levitä tarjottimelle. Anna kuivua huoneenlämmössä 6-8 tuntia. Voit myös paahtaa leipäviipaleet ennen kuutioimista.Kategoriat
Ruokalajit Teemat Sesongit
Ravintosisältö per annos 160g100 g
- 134 kcal561 kJ
- Proteiinia 3,74 g
- Hiilihydraatteja14,2 g
- Rasvaa6,74 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Videossa kokki toimii hyvin epähygieenisesti, kun laittaa käsin raakamakkaran ensin työlaudalle, sitten pannulle. Hän ei näytä missään vaiheessa pesevän käsiään ja sitten sekoittelee salaatin käsin. Jos ei katsoja tiedä, että kädet pitää pestä raakaa lihaa käsiteltyään ennen kuin koskee raakana syötäviin ruoka-aineisiin, on kyllä ruokamyrkytyksen vaara. Enemmän vastuuta näille "huippukokeille" .
kotitalousopettaja, kiitos huomiostasi. Välitän palautteesi Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmasta vastaaville henkilöille.