Parsakaali-ahvenvuoka
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Parsakaali-ahvenvuoka maistuu koko perheelle. Helppoa ja herkullista arkiruokaa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 annosta
1 (n. 400 g) | tai |
600 g | ahvenfileitä tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1/2 ps (à 150 g) | tai |
1 dl | tai |
Pinnalle | |
---|---|
1/2 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 587 kJ / 140 kcal |
Rasva | 6,9 g |
josta tyydyttynyttä | 2,9 g |
Hiilihydraatit | 3,1 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 15,3 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Irrota parsakaalin kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Keitä parsakaalin kukintoja ja varsipaloja kevyesti suolatussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta parsakaalit.
Levitä ahvenfileet työlaudalle. Voit poistaa ahvenfileistä ruodot leikkaamalla pois ohuet kiilamaiset palat selkäruodon suuntaisesti. Mausta fileet sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Ripottele fileille runsaasti ruohosipulia. Kääri fileet rullalle ja nosta rullat uunivuokaan.
Asettele parsakaalin kukinnot ja varsiviipaleet uunivuokaan ahvenrullien lomaan. Kaada vuokaan ruokakerma. Ripottele pinnalle sinihomejuustomurua ja (puolitettuja) cashewpähkinöitä.
Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle ruohosipulia. Tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka espanjalainen parsakaali 400g 1lkHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Ahvenfilee nahaton kgHinta 39,99/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka ruokakerma 10% 2dl laktoositonHinta 0,65/kpl3,25/l
- Pirkka sinihomejuustomuru 150g vähälaktoosinenHinta 3,29/kpl21,93/kg
- Pirkka cashewpähkinä 125g naturalHinta 2,35/kpl18,80/kg
- Pirkka Luomu parsakaali 300g 1lkHinta 1,59/kpl5,30/kg
- Parsakaali 250g 1lkHinta 0,99/kpl3,96/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lkHinta 1,00/kpl2,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,79/kpl
- Pysyvästi edullinenValio Hyvä suomalainen Arki ruokakerma 10 % 2dl HYLA UHTHinta 0,59/kpl2,95/l
- Juustoportti ruokakerma 10% 3,3dl laktoositonHinta 2,49/kpl7,55/l
- Kuusamon Juusto Ripotella pastajuustomuru 100gHinta 2,49/kpl24,90/kg
- BE Gourmet 100g mieto herkullinen sinihomejuustoHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pirkka Luomu cashewpähkinä 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Meira Cashewpähkinä 170gHinta 4,79/kpl28,18/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min2,9(30 arviota)
- 30 - 60 min3,3(50 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,7(6 arviota)
- 30 - 60 min4,1(26 arviota)
- 30 - 60 min4,0(2 arviota)
- 30 - 60 min4,0(17 arviota)
- alle 30 min3,7(32 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (12 arviota)
- Tupu7 vuotta sittenKokeilin ahvenparsakaalivuokaa....ohjeen mukaan valmistettuani; jäi hiven suolattomaksi ja kermaan olisin lisännyt esim. n.1rkl vehnä tai maissijauhoja, niin liemestä olisi tullut miellyttävästi hiukan kiinteämpi, nyt liemi oli liian "litkua"