Parsakaali-ahvenvuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parsakaali-ahvenvuoka

Parsakaali-ahvenvuoka maistuu koko perheelle. Helppoa ja herkullista arkiruokaa.

Ainekset

4–5 annosta

Pinnalle

    • 1/2dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Irrota parsakaalin kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Keitä parsakaalin kukintoja ja varsipaloja kevyesti suolatussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta parsakaalit.
  2. Levitä sulatetut tai tuoreet ahvenfileet työlaudalle. Voit poistaa ahvenfileistä ruodot leikkaamalla pois ohuet kiilamaiset palat selkäruodon suuntaisesti. Mausta fileet sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Ripottele fileille runsaasti ruohosipulia. Kääri fileet rullalle ja nosta rullat uunivuokaan.
  3. Asettele parsakaalin kukinnot ja varsiviipaleet uunivuokaan ahvenrullien lomaan. Kaada vuokaan ruokakerma. Ripottele pinnalle sinihomejuustomurua ja (puolitettuja) cashewpähkinöitä.
  4. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle ruohosipulia. Tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille11 arvostelua
  • Tupu16.4.2017

    Kokeilin ahvenparsakaalivuokaa....ohjeen mukaan valmistettuani; jäi hiven suolattomaksi ja kermaan olisin lisännyt esim. n.1rkl vehnä tai maissijauhoja, niin liemestä olisi tullut miellyttävästi hiukan kiinteämpi, nyt liemi oli liian "litkua"