Hyppää sisältöön
Parsakaali-ahvenvuoka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Parsakaali-ahvenvuoka

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Parsakaali-ahvenvuoka maistuu koko perheelle. Helppoa ja herkullista arkiruokaa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta
1 (n. 400 g)
 
tai
600 g
 
ahvenfileitä
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 1/2 dl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1/2 ps (à 150 g)
 
tai
1 dl
 
tai

Pinnalle

1/2 dl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
587 kJ / 140 kcal
Rasva
6,9 g
josta tyydyttynyttä
2,9 g
Hiilihydraatit
3,1 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
15,3 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Irrota parsakaalin kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Keitä parsakaalin kukintoja ja varsipaloja kevyesti suolatussa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta parsakaalit.
Levitä ahvenfileet työlaudalle. Voit poistaa ahvenfileistä ruodot leikkaamalla pois ohuet kiilamaiset palat selkäruodon suuntaisesti. Mausta fileet sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Ripottele fileille runsaasti ruohosipulia. Kääri fileet rullalle ja nosta rullat uunivuokaan.
Asettele parsakaalin kukinnot ja varsiviipaleet uunivuokaan ahvenrullien lomaan. Kaada vuokaan ruokakerma. Ripottele pinnalle sinihomejuustomurua ja (puolitettuja) cashewpähkinöitä.
Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Ripottele pinnalle ruohosipulia. Tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka espanjalainen parsakaali 400g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    3,72/kg
  • Ahvenfilee nahaton kg
    Hinta 39,99/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka ruokakerma 10% 2dl laktoositon
    Hinta 0,65/kpl
    3,25/l
  • Pirkka sinihomejuustomuru 150g vähälaktoosinen
    Hinta 3,29/kpl
    21,93/kg
  • Pirkka cashewpähkinä 125g natural
    Hinta 2,35/kpl
    18,80/kg
  • Pirkka Luomu parsakaali 300g 1lk
    Hinta 1,59/kpl
    5,30/kg
  • Parsakaali 250g 1lk
    Hinta 0,99/kpl
    3,96/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lk
    Hinta 1,00/kpl
    2,00/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    Hinta 1,79/kpl
  • Pysyvästi edullinen
    Valio Hyvä suomalainen Arki ruokakerma 10 % 2dl HYLA UHT
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Juustoportti ruokakerma 10% 3,3dl laktoositon
    Hinta 2,49/kpl
    7,55/l
  • Kuusamon Juusto Ripotella pastajuustomuru 100g
    Hinta 2,49/kpl
    24,90/kg
  • BE Gourmet 100g mieto herkullinen sinihomejuusto
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Pirkka Luomu cashewpähkinä 100g
    Hinta 3,29/kpl
    32,90/kg
  • Meira Cashewpähkinä 170g
    Hinta 4,79/kpl
    28,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (12 arviota)

  • Tupu
    7 vuotta sitten
    Kokeilin ahvenparsakaalivuokaa....ohjeen mukaan valmistettuani; jäi hiven suolattomaksi ja kermaan olisin lisännyt esim. n.1rkl vehnä tai maissijauhoja, niin liemestä olisi tullut miellyttävästi hiukan kiinteämpi, nyt liemi oli liian "litkua"