Parsakeittoa, paistettua kampasimpukkaa ja salaatti vihreästä parsasta
Huippukokki Mikko Kaukonen on laatinut herkullisen pääsiäismenuun. Menuun alkuruoka, keväinen parsakeitto kampasimpukoilla on takuuvarma pääsiäispöydän puheenaihe.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
Parsakeitto
- 500gtuoretta valkoista parsaa
- 2(n. 200 g)sipulia
- 1(250 g)Rosamunda-peruna
- 2valkosipulinkynttä
- 1dl(alkoholitonta) valkoviiniä
- 1dlkuohukermaa
- 2dltäysmaitoa
- 4dlkasvis- tai lihalientä
- 150gvoita
- 1/2dloliiviöljyä
- 1/2rklsuolaa
- 1rklsitruunanmehua
Kampasimpukat
- 1pkt(150 g)Pirkka Parhaat kampasimpukoita (pakaste)
- 2rklrypsiöljyä
- 4timjaminoksaa
- 2valkosipulinkynttä
- voita
Parsasalaatti
- n. 250gtuoretta vihreää parsaa
- 6(n. 125 g)kirsikkatomaattia
- 1ruukkuruohosipulia
- 1/2dloliiviöljyä
- 1rklvaaleaa balsamicoa
- 2tlsokeria
- 1tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Nosta kampasimpukat yöksi sulamaan jääkaappiin.
- Kuori valkoiset parsat, leikkaa kanta pois ja paloittele. Kuori ja paloittele sipulit ja peruna. Kuullota kasviksia voi-oliiviöljyseoksessa 5 minuuttia.
- Lisää valkoviini ja anna kiehua kasaan. Lisää kerma, maito ja liemi. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Soseuta keitto, mausta suolalla ja sitruunanmehulla.Tarvittaessa voit ohentaa keittoa maidolla tai liemellä.
- Paista sulatetut kampasimpukat öljyssä timjamin ja valkosipulin kanssa. Lisää lopuksi voi (ja mausta suolalla).
- Viipaloi kampasimpukka pystysuunnassa kolmeen osaan ennen tarjoilua.
- Leikkaa vihreistä parsoista kanta pois ja ryöppää kiehuvassa vedessä 2 minuuttia. Jäähdytä jäävedessä.
- Puolita tomaatit. Leikkaa parsat 4 osaan ja hienonna ruohosipuli.
- Sekoita parsat, tomaatit ja ruohosipuli. Mausta öljyllä, vaalealla balsamicolla, sokerilla ja suolalla.
- Aseta parsasalaatti lautasen pohjalle, lisää paistettu kampasimpukka. Kaada kauhalla keitto lautaselle ja mausta oliiviöljyllä sekä lisää yrttejä
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tein keiton vihreästä parsasta koska valkoista ei ollut. Lisäsin päälle myös uunissa paahdettua parmankinkku. Ehkä yksi parhaista ruuista mitä olen koskaan tehnyt.