Rahkapiirakka
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ihanan pehmeä pullataikinapohja ja mehevä rahkatäyte ovat parhaan rahkapiirakan salaisuus. Pellillisestä ihanaa piirakkaa riittää isommallekin joukolle.
Ainekset
20 annosta
- 2 1/2 dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa tai 1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
- 1 kananmuna
- 1/2 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- n. 7 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita tai leivontamargariinia
Täyte
- 2 tlk (à 250 g) Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispi- tai kuohukermaa
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl sitruunanmehua
- 2 tl sitruunankuorta raastettuna
- 2 tl vanilliinisokeria
- (1 dl Pirkka rusinoita)
Voiteluun
- kananmunaa
Ravintosisältö
- Energia921 kJ / 220 kcal
- Rasva8,9 g
- josta tyydyttynyttä5,1 g
- Hiilihydraatit26,7 g
- josta sokereita10,8 g
- Proteiini7,5 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna ja liota hiiva maitoon. Sekoita muna joukkoon. (Jos käytät kuivahiivaa, katso pakkauksesta ohje.) Lisää kardemumma, suola ja sokeri.
- Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
- Kauli taikina uunipannun (noin 30 cm x 40 cm) kokoiseksi levyksi. Nosta taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja nosta reunat ylös. Voit myös kaulia taikinan suoraan leivinpaperin päällä. Anna kohota liinan alla.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte taikinalevyn päälle. Voitele reunat munalla.
- Paista rahkapiirakka uunin alaosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Pohja
Täyte
Voit käyttää rusinoiden sijaan rahkapiirakkaan myös 2 tölkkiä Pirkka aprikoosin- tai persikanpuolikkaita sokeriliemessä. Valuta ja kuutioi hedelmät täytteen joukkoon. Halutessasi voit myös maustaa rahkatäytteen sitruunan sijaan myös appelsiinilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,25/kpl5,00/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Plussa-etu −20 %Meira kardemumma jauhettu 8g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,76/kpl95,00/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (118,75/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,79/kpl13,95/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,64/kpl3,79/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kalifornian kivetön rusina 250gHinta 1,65/kpl6,60/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Kardemumma 8 g kokonainen psPlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl115,00/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (143,75/kg)
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,61/kpl3,19/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,45/kpl14,50/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Pirkka jumborusina 150gHinta 1,59/kpl10,60/kg
- Pirkka Luomu rusina 150gHinta 1,75/kpl11,67/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(283 arviota)
- yli 60 min3,9(235 arviota)
- yli 60 min4,2(44 arviota)
- Videoyli 60 min3,9(75 arviota)
- yli 60 min4,2(11 arviota)
- yli 60 min2,2(5 arviota)
- yli 60 min4,0(3 arviota)
- yli 60 min4,5(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (218 arviota)
- Leipuri Hiivan kaveri11 kuukautta sittenTäytteeseen passaa oikein hyvin myös maustetut rahkat! Käytin 2prk(yht 400g) maustettua sitruunarahkaa ja jätin tässä tilanteessa kerman ja sokerit pois kun niitä oli rahkassa jo valmiiksi. Samaa mieltä olen kyllä muiden kommentoijien kanssa, että täytettä ohjeessa on aivan liian vähän.
- Pullanleipoja1 vuosi sittenReseptissä rahkan määrä on liian pieni pellilliseen piirakkaa. Onneksi huomasin asian ja varasin rahkaa enemmän
- K-Koekeittiö1 vuosi sittenKiitos kaikille kommentoijille hyvistä huomioista! Resepti on testattu uudelleen ja rahkatäytteen määrää lisätty.
- Minde1 vuosi sittenHuippu hyvä resepti!
- Piipoo1 vuosi sittenHyvän makuinen, aivan kun äidin tekemä. Helppo tehdä.
- Perinne leipoja2 vuotta sittenIhan kun Mummun perinteinen rahkapiirakka Vuodelta ajat sitten
- Marja.2 vuotta sittenHyvä."yksinkertainen"resepti. Kiitos.
- Piia2 vuotta sittenHyvä resepti, tehty monesti lasten kanssa. Tosin tuplataan aina täyteen määrä 😄
- Sinikka2 vuotta sittenRahkapiirakkaan ainakin tuplat rahkaa ja appelsiinin kuorta tai sitruunaa sossain muodossa.
- Assi2 vuotta sittenRahkapurkillista laimennettu aika lailla. Maistuukohan enää rahka? Paljon testattu oma täytteeni on : 1prk rahkaa (250 g) 1/2 dl sokeria, ehkä hiukan vajaa 1 muna jotain sitruunaista hiukan, raastettua kuorta tai sitruunatuorejuustoa 1!/3prlk
- make2 vuotta sittenHyvä perinteinen ohje käytin aprikoosi viipaleita koristeluun
- Piio3 vuotta sittenHyvää tuli Kiitos
- Jenspa4 vuotta sittenHyvä perusohje. Muuten tein kuten ohjeessa mutta rahkaa laitoin 500 g, eikä sitä ainakaan liikaa tullut (omasta mielestä alkuperäisessä reseptissä sitä on liian vähän).
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenAdina, piirakkaa voi kyllä pakastaa. Harmillista, ettei täytettä ollut piirakassa mielestäsi riittävästi. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiöön.
- Adina5 vuotta sittenVoiko piirakkaa pakastaa? Täytettä olisi pitänyt olla enemmän taikinamäärään nähden. Piirakasta tuli aika kuiva.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLeipuri J, rahkapiirakka kannattaa tehdä uunipannulle, jossa on uunipeltiä korkeammat reunat. Näin myös ohjevideossa on tehty. Uunipannujen koot vaihtelevat, mutta voit käyttää esimerkiksi noin 30x40 cm kokoista uunipannua. Välitän palautteesi tiedoksi reseptintekijöile.
- Niko5 vuotta sittenEikö tuohon yleensä tule sitruunamehua? Reseptistä puuttuu.
- O5 vuotta sittenJos haluatte tehdä hyvän makuista, käyttäkää voita ja tuplamäärä täytettä
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sitten-, piirakka on paistettu uunipannulla, joten siitä tulee ohuempi jos sen paistaa uunipellillä, joka on isompi.
- Miksu5 vuotta sittenAnnoshinta varmaankin vinksallaan, K-ruoka-lehdessä annoshinta 0.20€
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMiksu, kiitos huomiosta, tarkistamme annoshinnan.
- Ruotsin maan leipuri6 vuotta sittenAivan suussa sulavia leivonnaisia näitä alan minäkin leipomaan
- Marraskuun nainen8 vuotta sittenHyvää tuli rahkapiirakasta