Rahkapiirakka

Pullapohjainen rahkapiirakka valmistuu helposti samalla kertaa koko pellin kokoiseksi. Herkullisesta piirakasta riittää isommallekin porukalle.
Rahkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 180 kcal / 100 g

Ainekset

    • 2 1/2dlmaitoa
    • 25gtuorehiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
    • 1kananmuna
    • 1/2rklkardemummaa
    • 1tlsuolaa
    • 1dlsokeria
    • n. 7dlvehnäjauhoja
    • 100gleivontamargariinia

Täyte

    • 2tlk(à 420 g)Pirkka aprikoosinpuolikkaita sokeriliemessä
    • tai 3 dl Pirkka rusinoita
    • 1tlk(250 g)Pirkka maitorahkaa
    • 1dlPirkka vispikermaa tai kuohukermaa
    • 3kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria

Voiteluun

    • kananmunaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita muna joukkoon. (Jos käytät kuivahiivaa, katso pakkauksesta ohje.) Lisää kardemumma, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi.
  2. Erota taikinasta 1/5. Kauli isompi osa uunipannun kokoiseksi levyksi. Nosta taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja nosta reunat ylös. Voit myös kaulita sen leivinpaperin päällä. Kauli lopputaikina ja leikkaa ohuet suikaleet ristikoiksi taikinan päälle. Anna kohota liinan alla.
  3. Valuta aprikooseista liemi ja paloittele ne. Sekoita täytteen aineet keskenään. Voitele kohonneen taikinalevyn ristikkonauhat ja reunat munalla. Pane rahkatäytettä lusikalla taikinalevylle ristikoitten keskelle. Paista rahkapiirakka uunin alaosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 180 kcal755 kJ
  • Proteiinia5,98 g
  • Hiilihydraatteja29,1 g
  • Rasvaa5,22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

3