Laskiaispullacroissantit
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
Rullaa laskiaispullat tällä kertaa hauskasti croissantin muotoon ja täytä tutuilla lempitäytteilläsi!
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 kpl
1 pkt (600 g) | tai |
1 | kananmuna (voiteluun) tai |
n. 1/2 dl | tai |
Täytteet | |
---|---|
3 dl | tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
vadelma- tai mansikkahilloa tai | |
mantelimassaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 220 kJ / 292 kcal |
Rasva | 15,4 g |
josta tyydyttynyttä | 8 g |
Hiilihydraatit | 30,5 g |
josta sokereita | 8,8 g |
Proteiini | 6,6 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Nosta pullataikina sulamaan pakkauksessaan huoneenlämpöön noin 1 1/2 tunniksi.
Nipistä pullataikinalevyt reunoista kiinni toisiinsa yhdeksi levyksi. Kauli vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen muotoiseksi levyksi (20 cm x 60 cm).
Jaa levy kuuteen suorakaiteen muotoiseen palaan. Leikkaa palat vielä puoliksi, jotta saat 12 samankokoista kolmiota. Rullaa taikinakolmiot lyhyeltä sivulta alkaen croissantin muotoon. Nosta croissantit leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kohota 40-asteisessa uunissa liinalla peitettynä noin 40 minuuttia tai kunnes pullat ovat kohonneet. Pakastepullataikina vaatii hieman tavallista lämpimämmän kohotuslämpötilan eikä välttämättä kohoa pöydällä kohotettuna riittävästi. Voitele pullat ennen paistoa kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
Paista pullia 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pane kerma tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
Leikkaa pullacroissantit auki. Täytä makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja pursota väliin kermavaahtoa. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka pullataikina 600g pakasteHinta 3,79/kpl6,32/kg
- Pirkka mantelilastu 100gHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Sallinen mantelimassa 150gHinta 2,90/kpl19,33/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Meira Mantelilastu 50g pussiHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Dr. Oetker Mantelilastu 50gHinta 1,99/kpl39,80/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,15/kpl1,15/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- St. Dalfour Vadelmahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
- St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
- Dr Oetker mantelimassa 200gHinta 4,39/kpl21,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,3(70 arviota)
- yli 60 min4,7(78 arviota)
- yli 60 min3,2(29 arviota)
- yli 60 min3,5(51 arviota)
- yli 60 min4,2(52 arviota)
- 30 - 60 min4,1(82 arviota)
- yli 60 min4,6(61 arviota)
- yli 60 min4,2(62 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (43 arviota)
- Helena11 kuukautta sittenHej, pitääkö näitä croissanteja tehdessä olla joku muotti minkä avulla saa croissantit oikeaan muotoon? Muutenhan taikina menee minne haluaa... Minä aloittaisin croissantien rullaamisen (kuten normaalisti) leveämmästä päästä? Olenko oikeassa vai väärässä?