LaskiaispullacroissantitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Laskiaispullacroissantit

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
Rullaa laskiaispullat tällä kertaa hauskasti croissantin muotoon ja täytä tutuilla lempitäytteilläsi!
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 kpl
1 pkt (600 g)
 
tai
1
 
kananmuna (voiteluun)
tai
n. 1/2 dl
 
tai

Täytteet

3 dl
 
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
 
vadelma- tai mansikkahilloa
tai
 
mantelimassaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 220 kJ / 292 kcal
Rasva
15,4 g
josta tyydyttynyttä
8 g
Hiilihydraatit
30,5 g
josta sokereita
8,8 g
Proteiini
6,6 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Nosta pullataikina sulamaan pakkauksessaan huoneenlämpöön noin 1 1/2 tunniksi.
Nipistä pullataikinalevyt reunoista kiinni toisiinsa yhdeksi levyksi. Kauli vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen muotoiseksi levyksi (20 cm x 60 cm).
Jaa levy kuuteen suorakaiteen muotoiseen palaan. Leikkaa palat vielä puoliksi, jotta saat 12 samankokoista kolmiota. Rullaa taikinakolmiot lyhyeltä sivulta alkaen croissantin muotoon. Nosta croissantit leivinpaperilla vuoratulle pellille.
Kohota 40-asteisessa uunissa liinalla peitettynä noin 40 minuuttia tai kunnes pullat ovat kohonneet. Pakastepullataikina vaatii hieman tavallista lämpimämmän kohotuslämpötilan eikä välttämättä kohoa pöydällä kohotettuna riittävästi. Voitele pullat ennen paistoa kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
Paista pullia 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pane kerma tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
Leikkaa pullacroissantit auki. Täytä makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja pursota väliin kermavaahtoa. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka pullataikina 600g pakaste
    Hinta 3,79/kpl
    6,32/kg
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,35/kpl
    6,75/l
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Sallinen mantelimassa 150g
    Hinta 2,90/kpl
    19,33/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Meira Mantelilastu 50g pussi
    Hinta 1,89/kpl
    37,80/kg
  • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Hinta 1,99/kpl
    39,80/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 1,89/kpl
    7,56/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,15/kpl
    1,15/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • St. Dalfour Vadelmahillo 284g
    Hinta 4,15/kpl
    14,61/kg
  • St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284g
    Hinta 4,15/kpl
    14,61/kg
  • Dr Oetker mantelimassa 200g
    Hinta 4,39/kpl
    21,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (43 arviota)

  • Helena
    11 kuukautta sitten
    Hej, pitääkö näitä croissanteja tehdessä olla joku muotti minkä avulla saa croissantit oikeaan muotoon? Muutenhan taikina menee minne haluaa... Minä aloittaisin croissantien rullaamisen (kuten normaalisti) leveämmästä päästä? Olenko oikeassa vai väärässä?