LaskiaispullacroissantitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Laskiaispullacroissantit

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
Rullaa laskiaispullat tällä kertaa hauskasti croissantin muotoon ja täytä tutuilla lempitäytteilläsi!
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 kpl
1 pkt (600 g)
 
tai
1
 
kananmuna (voiteluun)
tai
n. 1/2 dl
 
tai

Täytteet

3 dl
 
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
 
vadelma- tai mansikkahilloa
tai
 
mantelimassaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 307 kJ / 312 kcal
Rasva
15,7 g
josta tyydyttynyttä
8,1 g
Hiilihydraatit
34,1 g
josta sokereita
9,6 g
Proteiini
7,3 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Nosta pullataikina sulamaan pakkauksessaan huoneenlämpöön noin 1 1/2 tunniksi.

Nipistä pullataikinalevyt reunoista kiinni toisiinsa yhdeksi levyksi. Kauli vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen muotoiseksi levyksi (20 cm x 60 cm).

Jaa levy kuuteen suorakaiteen muotoiseen palaan. Leikkaa palat vielä puoliksi, jotta saat 12 samankokoista kolmiota. Rullaa taikinakolmiot lyhyeltä sivulta alkaen croissantin muotoon. Nosta croissantit leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Kohota 40-asteisessa uunissa liinalla peitettynä noin 40 minuuttia tai kunnes pullat ovat kohonneet. Pakastepullataikina vaatii hieman tavallista lämpimämmän kohotuslämpötilan eikä välttämättä kohoa pöydällä kohotettuna riittävästi. Voitele pullat ennen paistoa kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.

Paista pullia 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pane kerma tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.

Leikkaa pullacroissantit auki. Täytä makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja pursota väliin kermavaahtoa. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka pullataikina 600g pakaste
    Hinta 3,79/kpl
    6,32/kg
  • Pirkka mantelilastu 100g
    Hinta 2,09/kpl
    20,90/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka vadelmahillo 700g
    Hinta 4,79/kpl
    6,84/kg
  • Plussa-etu −13 %
    Sallinen mantelimassa 150g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,49/kpl
    16,60/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,89/kpl (19,27/kg)
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Sallinen Mantelilastu 70g
    Hinta 1,59/kpl
    22,71/kg
  • Meira Mantelilastu 140g
    Hinta 4,29/kpl
    30,64/kg
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Pirkka vadelmahillo 400g
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/kg
  • Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
    Hinta 4,89/kpl
    12,54/kg
  • Dr Oetker mantelimassa 200g
    Hinta 3,79/kpl
    18,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (42 arviota)

  • Helena
    17 päivää sitten
    Hej, pitääkö näitä croissanteja tehdessä olla joku muotti minkä avulla saa croissantit oikeaan muotoon? Muutenhan taikina menee minne haluaa... Minä aloittaisin croissantien rullaamisen (kuten normaalisti) leveämmästä päästä? Olenko oikeassa vai väärässä?