Hyppää sisältöön
PastataikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pastataikina

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Itsetehdystä tuorepastasta voit muotoilla eri muotoisia pastoja, esimerkiksi tagliatellea, ravioleja tai lasagnelevyjä. Taikina valmistuu helposti yleiskoneella.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta
300 g (n. 4 dl)
 
durumvehnäjauhoja
tai
1 tl
 
suolaa
tai
3
 
kananmunaa
tai
1 rkl
 
oliiviöljyä
tai

Ravintosisältö

Energia
948 kJ / 227 kcal
Rasva
5,4 g
josta tyydyttynyttä
1 g
Hiilihydraatit
34,8 g
josta sokereita
0,6 g
Proteiini
8,6 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Mittaa jauhot ja suola suureen kulhoon tai keoksi leivinlaudalle. Tee jauhojen keskelle kuoppa.
Riko kananmunat kuoppaan ja sekoita oliiviöljy haarukalla munien joukkoon siten, että niiden rakenne rikkoutuu.
Sekoita jauhot taikinaan käsin. Aloita keskeltä ja lisää jauhoja reunoilta vähitellen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes taikina on hyvin sekoittunut.
Jatka vaivaamista pöydällä molemmin käsin vielä noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Jos taikina tuntuu tahmealta, lisää hieman jauhoja. (Voit valmistaa pastataikinan myös yleiskoneella. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa taikinakoukulla 3–5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.) Kääri taikina kelmuun ja anna levätä noin puoli tuntia huoneenlämmössä
Jaa pastataikina 4 osaan. Litistä kukin osa noin 5 cm:n levyiseksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Pidä vuoroaan odottavat palat kelmussa. Jauhota pastakoneen telat, jotta taikina ei tartu kiinni.
Aja taikina ensin leveimmän aukon läpi. Taita taikina kolmin kerroin ja aja vielä 2 kertaa leveimmän aukon läpi. Jatka pastataikinan mankelointia siten, että pienennät joka kerralla aukkoa pykälä kerrallaan, kunnes taikina on noin 1 1/2 mm:n paksuista. Voit myös kaulia levyn, jos et omista pastakonetta. Muotoile levyt haluamaasi muotoon pastakoneen avulla tai käsin leikkaamalla. Anna pastojen kuivua esimerkiksi leivinpaperin päällä tai jauhotetulla pöydällä noin 20 minuuttia ennen keittämistä. Keitä tuorepastaa paksuudesta riippuen 1–4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kg
    Hinta 2,35/kpl
    2,35/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,35/kpl
    25,40/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (71 arviota)

  • Miirkku
    1 vuosi sitten
    Onko väliä vaikka pasta kuivuisi pöydällä pari tuntia ennen keittämistä
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Miirkku, ei haittaa, vaikka muotoiltu pasta kuivuisi pöydällä muutaman tunnin ennen keittämistä. Mikäli pasta ehtii kuivua runsaasti, keittoaika saattaa hieman pidentyä.
  • Nakke
    1 vuosi sitten
    Ohje oli hyvä ja selkeä. Pasta onnistui erinomaisesti!
  • Eetvartti
    2 vuotta sitten
    Lisäsin kananmunan ja hiukan öljyä, niin tuli hyvä.
  • Kirsti
    2 vuotta sitten
    Hyväähän siitä tuli! Meillä ei ole pastakonetta joten käytin kaulinta tehden tagliatelleja. Kyllä suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä :)
  • nenne
    2 vuotta sitten
    En kyllä ymmärrä mistä ihmiset valittaa... Tämä tsikina onnistuu ihan hyvin jos on tarpeeksi kärsivällinen ja tarkka ohjeitten kanssa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Kema, harmillista ettei pastataikina onnistunut. Jauhojen kuivuudessa on eroja sekä kananmunien koossa, kannattaa lisätä esimerkiksi vielä puolikas kananmuna jos taikina vaikuttaa todella kuivalta vaivausvaiheessa. Vien palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.
  • Kema
    4 vuotta sitten
    No ei onnistunut !!! Seurasin reseptin ohjeita ja taikinasta tuli merkillistä "murotaikinaa" ja ei saanut millään vaivattua siitä "kimmoisaa" vaikka kuinka koetti vääntää ja kääntää. Ei jatkoon. Annoin yhden tähden ja olisin senkin jättänyt pois jos olisi ollut mahdollisuus.
  • Ei valiteta, tehdään
    6 vuotta sitten
    Onnistuu tavallisesta jauhosta ja kaulimellakin..