Pastataikina
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
300 g (n. 4 dl) | durumvehnäjauhoja tai |
1 tl | suolaa tai |
3 | kananmunaa tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 948 kJ / 227 kcal |
Rasva | 5,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 34,8 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 8,6 g |
Suola | 1,1 g |
Valmistus
Mittaa jauhot ja suola suureen kulhoon tai keoksi leivinlaudalle. Tee jauhojen keskelle kuoppa.
Riko kananmunat kuoppaan ja sekoita oliiviöljy haarukalla munien joukkoon siten, että niiden rakenne rikkoutuu.
Sekoita jauhot taikinaan käsin. Aloita keskeltä ja lisää jauhoja reunoilta vähitellen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes taikina on hyvin sekoittunut.
Jatka vaivaamista pöydällä molemmin käsin vielä noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Jos taikina tuntuu tahmealta, lisää hieman jauhoja. (Voit valmistaa pastataikinan myös yleiskoneella. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa taikinakoukulla 3–5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.) Kääri taikina kelmuun ja anna levätä noin puoli tuntia huoneenlämmössä
Jaa pastataikina 4 osaan. Litistä kukin osa noin 5 cm:n levyiseksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Pidä vuoroaan odottavat palat kelmussa. Jauhota pastakoneen telat, jotta taikina ei tartu kiinni.
Aja taikina ensin leveimmän aukon läpi. Taita taikina kolmin kerroin ja aja vielä 2 kertaa leveimmän aukon läpi. Jatka pastataikinan mankelointia siten, että pienennät joka kerralla aukkoa pykälä kerrallaan, kunnes taikina on noin 1 1/2 mm:n paksuista. Voit myös kaulia levyn, jos et omista pastakonetta. Muotoile levyt haluamaasi muotoon pastakoneen avulla tai käsin leikkaamalla. Anna pastojen kuivua esimerkiksi leivinpaperin päällä tai jauhotetulla pöydällä noin 20 minuuttia ennen keittämistä. Keitä tuorepastaa paksuudesta riippuen 1–4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kgHinta 2,45/kpl2,45/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Ramlösa Kvarn sihdattu durumvehnä jauho 1kgHinta 2,75/kpl2,75/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(8 arviota)
- 30 - 60 min3,6(508 arviota)
- yli 60 min4,7(31 arviota)
- 30 - 60 min4,6(16 arviota)
- yli 60 min4,1(9 arviota)
- 30 - 60 min3,9(259 arviota)
- alle 30 min4,0(5 arviota)
- yli 60 min4,0(54 arviota)
Arvostele resepti
- Miirkku4 kuukautta sittenOnko väliä vaikka pasta kuivuisi pöydällä pari tuntia ennen keittämistä
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenMiirkku, ei haittaa, vaikka muotoiltu pasta kuivuisi pöydällä muutaman tunnin ennen keittämistä. Mikäli pasta ehtii kuivua runsaasti, keittoaika saattaa hieman pidentyä.
- Nakke5 kuukautta sittenOhje oli hyvä ja selkeä. Pasta onnistui erinomaisesti!
- Eetvartti7 kuukautta sittenLisäsin kananmunan ja hiukan öljyä, niin tuli hyvä.
- Kirsti11 kuukautta sittenHyväähän siitä tuli! Meillä ei ole pastakonetta joten käytin kaulinta tehden tagliatelleja. Kyllä suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä :)
- nenne1 vuosi sittenEn kyllä ymmärrä mistä ihmiset valittaa... Tämä tsikina onnistuu ihan hyvin jos on tarpeeksi kärsivällinen ja tarkka ohjeitten kanssa.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKema, harmillista ettei pastataikina onnistunut. Jauhojen kuivuudessa on eroja sekä kananmunien koossa, kannattaa lisätä esimerkiksi vielä puolikas kananmuna jos taikina vaikuttaa todella kuivalta vaivausvaiheessa. Vien palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.
- Kema2 vuotta sittenNo ei onnistunut !!! Seurasin reseptin ohjeita ja taikinasta tuli merkillistä "murotaikinaa" ja ei saanut millään vaivattua siitä "kimmoisaa" vaikka kuinka koetti vääntää ja kääntää. Ei jatkoon. Annoin yhden tähden ja olisin senkin jättänyt pois jos olisi ollut mahdollisuus.
- Ei valiteta, tehdään5 vuotta sittenOnnistuu tavallisesta jauhosta ja kaulimellakin..