Pastataikina
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Itsetehdystä tuorepastasta voit muotoilla eri muotoisia pastoja, esimerkiksi tagliatellea, ravioleja tai lasagnelevyjä. Taikina valmistuu helposti yleiskoneella.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
4 annosta
300 g (n. 4 dl) | durumvehnäjauhoja tai |
1 tl | suolaa tai |
3 | kananmunaa tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 948 kJ / 227 kcal |
Rasva | 5,4 g |
josta tyydyttynyttä | 1 g |
Hiilihydraatit | 34,8 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 8,6 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Mittaa jauhot ja suola suureen kulhoon tai keoksi leivinlaudalle. Tee jauhojen keskelle kuoppa.
Riko kananmunat kuoppaan ja sekoita oliiviöljy haarukalla munien joukkoon siten, että niiden rakenne rikkoutuu.
Sekoita jauhot taikinaan käsin. Aloita keskeltä ja lisää jauhoja reunoilta vähitellen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes taikina on hyvin sekoittunut.
Jatka vaivaamista pöydällä molemmin käsin vielä noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Jos taikina tuntuu tahmealta, lisää hieman jauhoja. (Voit valmistaa pastataikinan myös yleiskoneella. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa taikinakoukulla 3–5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.) Kääri taikina kelmuun ja anna levätä noin puoli tuntia huoneenlämmössä
Jaa pastataikina 4 osaan. Litistä kukin osa noin 5 cm:n levyiseksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Pidä vuoroaan odottavat palat kelmussa. Jauhota pastakoneen telat, jotta taikina ei tartu kiinni.
Aja taikina ensin leveimmän aukon läpi. Taita taikina kolmin kerroin ja aja vielä 2 kertaa leveimmän aukon läpi. Jatka pastataikinan mankelointia siten, että pienennät joka kerralla aukkoa pykälä kerrallaan, kunnes taikina on noin 1 1/2 mm:n paksuista. Voit myös kaulia levyn, jos et omista pastakonetta. Muotoile levyt haluamaasi muotoon pastakoneen avulla tai käsin leikkaamalla. Anna pastojen kuivua esimerkiksi leivinpaperin päällä tai jauhotetulla pöydällä noin 20 minuuttia ennen keittämistä. Keitä tuorepastaa paksuudesta riippuen 1–4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kgHinta 2,35/kpl2,35/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(8 arviota)
- yli 60 min4,2(12 arviota)
- yli 60 min4,7(32 arviota)
- alle 30 min3,6(80 arviota)
- 30 - 60 min4,6(16 arviota)
- alle 15 min3,8(148 arviota)
- yli 60 min4,1(27 arviota)
- 30 - 60 min3,9(297 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (71 arviota)
- Miirkku1 vuosi sittenOnko väliä vaikka pasta kuivuisi pöydällä pari tuntia ennen keittämistä
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMiirkku, ei haittaa, vaikka muotoiltu pasta kuivuisi pöydällä muutaman tunnin ennen keittämistä. Mikäli pasta ehtii kuivua runsaasti, keittoaika saattaa hieman pidentyä.
- Nakke1 vuosi sittenOhje oli hyvä ja selkeä. Pasta onnistui erinomaisesti!
- Eetvartti2 vuotta sittenLisäsin kananmunan ja hiukan öljyä, niin tuli hyvä.
- Kirsti2 vuotta sittenHyväähän siitä tuli! Meillä ei ole pastakonetta joten käytin kaulinta tehden tagliatelleja. Kyllä suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä :)
- nenne2 vuotta sittenEn kyllä ymmärrä mistä ihmiset valittaa... Tämä tsikina onnistuu ihan hyvin jos on tarpeeksi kärsivällinen ja tarkka ohjeitten kanssa.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKema, harmillista ettei pastataikina onnistunut. Jauhojen kuivuudessa on eroja sekä kananmunien koossa, kannattaa lisätä esimerkiksi vielä puolikas kananmuna jos taikina vaikuttaa todella kuivalta vaivausvaiheessa. Vien palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.
- Kema4 vuotta sittenNo ei onnistunut !!! Seurasin reseptin ohjeita ja taikinasta tuli merkillistä "murotaikinaa" ja ei saanut millään vaivattua siitä "kimmoisaa" vaikka kuinka koetti vääntää ja kääntää. Ei jatkoon. Annoin yhden tähden ja olisin senkin jättänyt pois jos olisi ollut mahdollisuus.
- Ei valiteta, tehdään6 vuotta sittenOnnistuu tavallisesta jauhosta ja kaulimellakin..