Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
PastataikinaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pastataikina

Itsetehdystä tuorepastasta voit muotoilla eri muotoisia pastoja, esimerkiksi tagliatellea, ravioleja tai lasagnelevyjä. Taikina valmistuu helposti yleiskoneella.

  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 442 kcal / annos (160g)

Ainekset

4 annosta
    • 300g(n. 4 dl)durumvehnäjauhoja
    • 1tlsuolaa
    • 3kananmunaa
    • 1rkloliiviöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa jauhot ja suola suureen kulhoon tai keoksi leivinlaudalle. Tee jauhojen keskelle kuoppa.
  2. Riko kananmunat kuoppaan ja sekoita oliiviöljy haarukalla munien joukkoon siten, että niiden rakenne rikkoutuu.
  3. Sekoita jauhot taikinaan käsin. Aloita keskeltä ja lisää jauhoja reunoilta vähitellen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes taikina on hyvin sekoittunut.
  4. Jatka vaivaamista pöydällä molemmin käsin vielä noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa. Jos taikina tuntuu tahmealta, lisää hieman jauhoja. (Voit valmistaa pastataikinan myös yleiskoneella. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja vaivaa taikinakoukulla 3-5 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.) Kääri taikina kelmuun ja anna levätä noin puoli tuntia huoneenlämmössä
  5. Jaa pastataikina 4 osaan. Litistä kukin osa noin 5 cm:n levyiseksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Pidä vuoroaan odottavat palat kelmussa. Jauhota pastakoneen telat, jotta taikina ei tartu kiinni.
  6. Aja taikina ensin leveimmän aukon läpi. Taita taikina kolmin kerroin ja aja vielä 2 kertaa leveimmän aukon läpi. Jatka pastataikinan mankelointia siten, että pienennät joka kerralla aukkoa pykälä kerrallaan, kunnes taikina on noin 1 1/2 mm:n paksuista. Voit myös kaulia levyn, jos et omista pastakonetta. Muotoile levyt haluamaasi muotoon pastakoneen avulla tai käsin leikkaamalla. Anna pastojen kuivua esimerkiksi leivinpaperin päällä tai jauhotetulla pöydällä noin 20 minuuttia ennen keittämistä. Keitä tuorepastaa paksuudesta riippuen 1-4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 442 kcal1 850 kJ
  • Proteiinia19,8 g
  • Hiilihydraatteja62,7 g
  • Rasvaa11,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kg
    Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kg
    1,85/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Jozo hieno suola 600g
    Jozo hieno suola 600g
    0,79/kpl1,32/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,55/kpl2,67/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Neito rypsiöljy 500ml
    Neito rypsiöljy 500ml
    3,59/kpl7,18/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua