Patakukko
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Muikkukukon voit myös valmistaa vuokaan valmistaa ruistaikinasta. Helppoa ja herkullista!
Ainekset
6 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
500 g | tuoreita muikkuja tai |
75 g | tai |
2 tl | hienoa merisuolaa tai |
20 g | piparjuurta tai |
1 nippu (100 g) | kevätsipulia tai |
2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 012 kJ / 242 kcal |
Rasva | 16,2 g |
josta tyydyttynyttä | 8,3 g |
Hiilihydraatit | 12,4 g |
josta sokereita | 0,5 g |
Proteiini | 10,6 g |
Suola | 1,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Tee kukolle kansi kaulitsemalla taikina ohueksi, vuoan kokoiseksi levyksi (kuvan vuoka 20 x 38 cm). Saat korimaisen kannen leikkaamalla levystä veitsellä tai taikinapyörällä 1,5 cm:n levyisiä nauhoja. Pujottele ne ristikkäin leivinpaperin päällä.
Perkaa ja huuhdo muikut. Poista kevätsipuleista kannat ja huonot varsiosat ja paloittele kevätsipulit. Kuori ja raasta piparjuuri, kuori ja murskaa valkosipulin kynsi. Sulata voi ja sekoita joukkoon piparjuuri, valkosipuli ja mustapippuri.
Voitele vuoan pohja ja levitä puolet sipuleista pohjan päälle. Lado kerros muikkuja vuokaan, ripottele pinnalle vähän suolaa ja valuta päälle voisulaa. Tee toinen kerros samoin.
Nosta kansilevy muikkujen päälle. Punotun levyn saat nostettua leivinpaperin avulla. Jos käytät tasaista taikinalevyä, pistele siihen haarukalla reikiä. Tilkitse taikinalevyn reunat kostutetuin sormin tiiviiksi.
Kypsennä patakukkoa ensin 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, pienennä lämpö sitten 150 asteeseen, ja jatka kypsentämistä vielä 60 minuuttia. Jos taikinapinta tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakasteHinta 2,49/kpl6,23/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka kevätsipuli 100g SuomiHinta 2,89/kpl28,90/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Piparjuuri SuomiHinta n. 4,19/kpl27,95/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(58 arviota)
- yli 60 min4,5(58 arviota)
- yli 60 min4,0(1 arvio)
- yli 60 min5,0(2 arviota)
- alle 30 min4,2(6 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min4,2(173 arviota)
- yli 60 min3,8(31 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (17 arviota)
- seija607 vuotta sittenvaihtoehto lanttukukolle