• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PatakukkoReseptin takana bloggaaja

Patakukko

  • yli 60 min

Ainekset

    • 1pkt400 gPirkka rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
    • 500gtuoreita muikkuja
    • 75gPirkka meijerivoita
    • 2tlhienoa merisuolaa
    • 20gpiparjuurta
    • 1nippu100 gkevätsipulia
    • 2tlmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Tee kukolle kansi kaulitsemalla taikina ohueksi, vuoan kokoiseksi levyksi (kuvan vuoka 20 x 38 cm). Saat korimaisen kannen leikkaamalla levystä veitsellä tai taikinapyörällä 1,5 cm:n levyisiä nauhoja. Pujottele ne ristikkäin leivinpaperin päällä.
  2. Perkaa ja huuhdo muikut. Poista kevätsipuleista kannat ja huonot varsiosat ja paloittele kevätsipulit. Kuori ja raasta piparjuuri, kuori ja murskaa valkosipulin kynsi. Sulata voi ja sekoi­ta joukkoon piparjuuri, valko­sipuli ja mustapippuri.
  3. Voitele vuoan pohja ja levitä puolet sipuleista pohjan päälle. Lado kerros muikkuja vuokaan, ripottele pinnalle vähän suolaa ja valuta päälle voisulaa. Tee toinen kerros samoin.
  4. Nosta kansilevy muikkujen päälle. Punotun levyn saat nostettua leivinpaperin avulla. Jos käytät tasaista taikinalevyä, pistele siihen haarukalla reikiä. Tilkitse taikinalevyn reunat kostutetuin sormin tiiviiksi.
  5. Kypsennä patakukkoa ensin 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, pienennä lämpö sitten 150 asteeseen, ja jatka kypsentämistä vielä 60 minuuttia. Jos taikinapinta tummuu liikaa, peitä vuoka leivin­paperilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua