Patakukko
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 pkt (400 g) | tai |
500 g | tuoreita muikkuja tai |
75 g | tai |
2 tl | hienoa merisuolaa tai |
20 g | piparjuurta tai |
1 nippu (100 g) | kevätsipulia tai |
2 tl | mustapippuria tai |
Valmistus
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Tee kukolle kansi kaulitsemalla taikina ohueksi, vuoan kokoiseksi levyksi (kuvan vuoka 20 x 38 cm). Saat korimaisen kannen leikkaamalla levystä veitsellä tai taikinapyörällä 1,5 cm:n levyisiä nauhoja. Pujottele ne ristikkäin leivinpaperin päällä.
Perkaa ja huuhdo muikut. Poista kevätsipuleista kannat ja huonot varsiosat ja paloittele kevätsipulit. Kuori ja raasta piparjuuri, kuori ja murskaa valkosipulin kynsi. Sulata voi ja sekoita joukkoon piparjuuri, valkosipuli ja mustapippuri.
Voitele vuoan pohja ja levitä puolet sipuleista pohjan päälle. Lado kerros muikkuja vuokaan, ripottele pinnalle vähän suolaa ja valuta päälle voisulaa. Tee toinen kerros samoin.
Nosta kansilevy muikkujen päälle. Punotun levyn saat nostettua leivinpaperin avulla. Jos käytät tasaista taikinalevyä, pistele siihen haarukalla reikiä. Tilkitse taikinalevyn reunat kostutetuin sormin tiiviiksi.
Kypsennä patakukkoa ensin 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, pienennä lämpö sitten 150 asteeseen, ja jatka kypsentämistä vielä 60 minuuttia. Jos taikinapinta tummuu liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakasteHinta 2,49/kpl6,23/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Meira Merisuola 800g hieno Voimakas ja aromikasHinta 1,35/kpl1,69/kg
- Pirkka kevätsipuli 100g SuomiHinta 2,49/kpl24,90/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Jozo hieno merisuola 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Meira merisuola 450g hieno, jodioituHinta 1,75/kpl3,89/kg
- Piparjuuri SuomiHinta n. 3,44/kpl22,95/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,5(55 arviota)
- yli 60 min4,5(58 arviota)
- 30 - 60 min4,0(110 arviota)
- yli 60 min4,4(36 arviota)
- 30 - 60 min3,9(181 arviota)
- yli 60 min2,5(6 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,3(59 arviota)
Arvostele resepti
- seija606 vuotta sittenvaihtoehto lanttukukolle