PatakukkoReseptin takana bloggaaja

Patakukko

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Muikkukukon voit myös valmistaa vuokaan valmistaa ruistaikinasta. Helppoa ja herkullista!

    Ainekset

    6 annosta
    1 pkt (400 g)
     
    tai
    500 g
     
    tuoreita muikkuja
    tai
    75 g
     
    tai
    2 tl
     
    hienoa merisuolaa
    tai
    20 g
     
    piparjuurta
    tai
    1 nippu (100 g)
     
    kevätsipulia
    tai
    2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 012 kJ / 242 kcal
    Rasva
    16,2 g
    josta tyydyttynyttä
    8,3 g
    Hiilihydraatit
    12,4 g
    josta sokereita
    0,5 g
    Proteiini
    10,6 g
    Suola
    1,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Tee kukolle kansi kaulitsemalla taikina ohueksi, vuoan kokoiseksi levyksi (kuvan vuoka 20 x 38 cm). Saat korimaisen kannen leikkaamalla levystä veitsellä tai taikinapyörällä 1,5 cm:n levyisiä nauhoja. Pujottele ne ristikkäin leivinpaperin päällä.
    Perkaa ja huuhdo muikut. Poista kevätsipuleista kannat ja huonot varsiosat ja paloittele kevätsipulit. Kuori ja raasta piparjuuri, kuori ja murskaa valkosipulin kynsi. Sulata voi ja sekoi­ta joukkoon piparjuuri, valko­sipuli ja mustapippuri.
    Voitele vuoan pohja ja levitä puolet sipuleista pohjan päälle. Lado kerros muikkuja vuokaan, ripottele pinnalle vähän suolaa ja valuta päälle voisulaa. Tee toinen kerros samoin.
    Nosta kansilevy muikkujen päälle. Punotun levyn saat nostettua leivinpaperin avulla. Jos käytät tasaista taikinalevyä, pistele siihen haarukalla reikiä. Tilkitse taikinalevyn reunat kostutetuin sormin tiiviiksi.
    Kypsennä patakukkoa ensin 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, pienennä lämpö sitten 150 asteeseen, ja jatka kypsentämistä vielä 60 minuuttia. Jos taikinapinta tummuu liikaa, peitä vuoka leivin­paperilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka rukiinen piirakkataikina 400g pakaste
      Hinta 2,49/kpl
      6,23/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,85/kpl
      7,70/kg
    • Pirkka kevätsipuli 100g Suomi
      Hinta 2,89/kpl
      28,90/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125g
      Hinta 3,29/kpl
      26,32/kg
    • Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250g
      Hinta 2,79/kpl
      11,16/kg
    • Piparjuuri Suomi
      Hinta n. 4,19/kpl
      27,95/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Plussa-etu −20 %
      Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 0,87/kpl
      32,22/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,6 (17 arviota)

    • seija60
      7 vuotta sitten
      vaihtoehto lanttukukolle