• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sitruunamarinoidut pikkukalat

Muikku on lohikaloihin kuuluva herkullinen pikkukala. Paista muikut rapeiksi pannulla ja tarjoile sitruunamarinadin kanssa.
Sitruunamarinoidut pikkukalat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 145 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 300gpieniä neulamuikkuja
    • vehnäjauhoja

Paistamiseen

    • voi-öljyseosta

Marinadi

    • 2rkloliiviöljyä
    • 4rklsitruunanmehua
    • 1sitruunan raastettu kuori
    • 2rkltuoretta salviaa hienonnettuna
    • 2rklkapriksia
    • 1tlmerisuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 2valkosipulinkynttä

Valmistus

yli 60 min
  1. Neulamuikkuja ei tarvitse perata. Pyöritä kalat vehnäjauhoissa. Paista voi-öljyseoksessa kullanruskeiksi. Levitä kalat laakealle tarjoiluvadille.
  2. Sekoita öljy, sitruunanmehu, kuoriraaste, salvia ja kaprikset. Valele muikuille marinadia. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria sekä kuoritut ja viipaloidut valkosipulin kynnet.
  3. Anna maustua kylmässä yön yli. Tarjoa kylmänä alkuruokana leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 145 kcal608 kJ
  • Proteiinia14,6 g
  • Hiilihydraatteja3,27 g
  • Rasvaa8,37 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille