Sitruunamarinoidut pikkukalat
Muikku on lohikaloihin kuuluva herkullinen pikkukala. Paista muikut rapeiksi pannulla ja tarjoile sitruunamarinadin kanssa.
6 annostayli 60 min145 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 300gpieniä neulamuikkuja
- vehnäjauhoja
Paistamiseen
- voi-öljyseosta
Marinadi
- 2rkloliiviöljyä
- 4rklsitruunanmehua
- 1sitruunan raastettu kuori
- 2rkltuoretta salviaa hienonnettuna
- 2rklkapriksia
- 1tlmerisuolaa
- ripausmustapippuria
- 2valkosipulinkynttä
Valmistus
yli 60 min- Neulamuikkuja ei tarvitse perata. Pyöritä kalat vehnäjauhoissa. Paista voi-öljyseoksessa kullanruskeiksi. Levitä kalat laakealle tarjoiluvadille.
- Sekoita öljy, sitruunanmehu, kuoriraaste, salvia ja kaprikset. Valele muikuille marinadia. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria sekä kuoritut ja viipaloidut valkosipulin kynnet.
- Anna maustua kylmässä yön yli. Tarjoa kylmänä alkuruokana leivän kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 145 kcal608 kJ
- Proteiinia 14,6 g
- Hiilihydraatteja3,27 g
- Rasvaa8,37 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi