MuikkugaletteTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Muikkugalette

Perinteinen muikkukukko tai kalakukko tehdään nyt uudella tavalla galeten muotoon. N. 0,90€/annos.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 297 kcal / annos (115g)

Ainekset

6 annosta

Täyte

    • 300gperattuja muikkuja
    • voita paistamiseen
    • 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sulatettu voi. Lisää myös vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin.
  2. Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne rasvassa pannulla siten, että ne saavat kauniin värin. Puolita pekonit.
  3. Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi ohueksi levyksi (Ø noin 35 cm). Levitä taikinan keskelle puolet pekoniviipaleista. Jätä taikinaan noin 3 cm:n reunat. Asettele muikut pekoniviipaleiden päälle ja levitä loput pekonit muikkujen päälle. Käännä taikinan reunat täytteiden päälle.
  4. Nosta galette leivinpaperin kanssa pellille. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 40 minuuttia ja tarjoa lämpimänä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 115g100 g

  • 297 kcal1 240 kJ
  • Proteiinia 13,4 g
  • Hiilihydraatteja21,7 g
  • Rasvaa17,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Pirkka ruisjauho 1kg
    0,79/kpl
  • Pirkka ruisjauho 5kg
    Pirkka ruisjauho 5kg
    4,35/kpl0,87/kg
  • Sunnuntai karkea täysjyväruisjauho 1 kg
    Sunnuntai karkea täysjyväruisjauho 1 kg
    1,79/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,45/kpl
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,69/kpl0,85/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,39/kpl0,70/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    0,79/kpl
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Pirkka suomalainen voi 500g
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    3,85/kpl7,70/kg
  • Valio Luomu™ voi 200g
    Valio Luomu™ voi 200g
    2,89/kpl14,45/kg
  • Juustoportti luomu kirnuvoi 200g
    Juustoportti luomu kirnuvoi 200g
    3,19/kpl15,95/kg
  • Pirkka pekoni 140g
    Pirkka pekoni 140g
    1,59/kpl11,36/kg
  • Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Pirkka suomalainen pekoni 150g
    2,09/kpl13,93/kg
  • HK Amerikan pekoni170g
    HK Amerikan pekoni170g
    2,09/kpl12,29/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 40 arvostelua
  • anonyymi:36573315.9.2017

    Muikkugalette pitää tehdä joskus. On yksinkertainen ja helppo tehdä. Vaihtelua muikkuruokiin.

  • Ritvaanneli9.3.2017

    Todella maukas vaikka tekee valmiista ruistaikinasta. Helppo tehdä.

  • Tenkala7.2.2017

    Hei, en ole vielä kokeillut tuon valmistusta, mutta mietin miten paksuksi tuo pohja tulee jättää ja eikö sitä saa peittää kuin "omenapiirakka" se jenkkimalli. Mielessä vain tuon pekonin rasvaisuus, niin laittaisin pohjalle joitain ryynejä; ohraa tai riisiä. Vai imeekö tuo ruispohja kaiken rasvan.

  • K-Kuluttajapalvelu7.2.2017

    Tenkala, taikinasta kaulitaan halkaisijaltaan 35 cm:n levy. Tämä galette on jätetty päältä avonaiseksi, mutta myös kuvailemasi umpinaisen piirakan resepti kuulostaa herkulliselta.

  • savolaispiirakka mikkelistä23.1.2017

    muikkuzalette ei todellakaan ole tuo oikealta nimeltään vaan se on muikkupiirakka ja sen on keksinyt 1990 luvun alussa maija-liisa seppänen mikkelistä.hän oli saku makkosen kalamyyjänä 20 vuotta mikkelin torilla.muiiku on perattu ja marinoitu tomaatti,öljy,tilli,sitruunapippuri,soija liemessä vuorokauden.olen itse valmistanut kyseistä tuotta mikkelin kalaherkussa vuodesta 1998-2012.