Muikkugalette
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Perinteinen muikkukukko tai kalakukko tehdään nyt uudella tavalla galeten muotoon.
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
2 dl | tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
3/4 tl | suolaa tai |
75 g | tai |
1 dl | vettä tai |
Täyte | |
---|---|
300 g | perattuja muikkuja tai |
1 dl | tai |
voita paistamiseen tai | |
1 pkt (170 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 407 kJ / 338 kcal |
Rasva | 18,5 g |
josta tyydyttynyttä | 9,3 g |
Hiilihydraatit | 24,7 g |
josta sokereita | 0,7 g |
Proteiini | 15,2 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sulatettu voi. Lisää myös vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin.
Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne rasvassa pannulla siten, että ne saavat kauniin värin. Puolita pekonit.
Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi ohueksi levyksi (Ø noin 35 cm). Levitä taikinan keskelle puolet pekoniviipaleista. Jätä taikinaan noin 3 cm:n reunat. Asettele muikut pekoniviipaleiden päälle ja levitä loput pekonit muikkujen päälle. Käännä taikinan reunat täytteiden päälle.
Nosta galette leivinpaperin kanssa pellille. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 40 minuuttia ja tarjoa lämpimänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Juustoportti luomu kirnuvoi 200gHinta 4,09/kpl20,45/kg
- Plussa-etu −33 %HK Amerikan pekoni 170gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/3 kpl9,80/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (14,65/kg)
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Valio Luomu™ voi 200gHinta 2,65/kpl13,25/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,79/kpl18,60/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(99 arviota)
- yli 60 min3,8(31 arviota)
- yli 60 min4,5(59 arviota)
- alle 30 min3,3(61 arviota)
- alle 30 min3,6(11 arviota)
- 30 - 60 min3,7(34 arviota)
- yli 60 min4,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,1(104 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (58 arviota)
- Luppolahti1 vuosi sittenLoistava resepti, jonka toteutimme tällä kertaa savumuikuista 🤗
- anonyymi:3657337 vuotta sittenMuikkugalette pitää tehdä joskus. On yksinkertainen ja helppo tehdä. Vaihtelua muikkuruokiin.
- Ritvaanneli7 vuotta sittenTodella maukas vaikka tekee valmiista ruistaikinasta. Helppo tehdä.
- Tenkala7 vuotta sittenHei, en ole vielä kokeillut tuon valmistusta, mutta mietin miten paksuksi tuo pohja tulee jättää ja eikö sitä saa peittää kuin "omenapiirakka" se jenkkimalli. Mielessä vain tuon pekonin rasvaisuus, niin laittaisin pohjalle joitain ryynejä; ohraa tai riisiä. Vai imeekö tuo ruispohja kaiken rasvan.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTenkala, taikinasta kaulitaan halkaisijaltaan 35 cm:n levy. Tämä galette on jätetty päältä avonaiseksi, mutta myös kuvailemasi umpinaisen piirakan resepti kuulostaa herkulliselta.
- savolaispiirakka mikkelistä7 vuotta sittenmuikkuzalette ei todellakaan ole tuo oikealta nimeltään vaan se on muikkupiirakka ja sen on keksinyt 1990 luvun alussa maija-liisa seppänen mikkelistä.hän oli saku makkosen kalamyyjänä 20 vuotta mikkelin torilla.muiiku on perattu ja marinoitu tomaatti,öljy,tilli,sitruunapippuri,soija liemessä vuorokauden.olen itse valmistanut kyseistä tuotta mikkelin kalaherkussa vuodesta 1998-2012.