MuikkugaletteTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Muikkugalette

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Perinteinen muikkukukko tai kalakukko tehdään nyt uudella tavalla galeten muotoon.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2 dl
 
tai
1 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
75 g
 
tai
1 dl
 
vettä
tai

Täyte

300 g
 
perattuja muikkuja
tai
1 dl
 
tai
 
voita paistamiseen
tai
1 pkt (170 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 407 kJ / 338 kcal
Rasva
18,5 g
josta tyydyttynyttä
9,3 g
Hiilihydraatit
24,7 g
josta sokereita
0,7 g
Proteiini
15,2 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sulatettu voi. Lisää myös vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin.

Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne rasvassa pannulla siten, että ne saavat kauniin värin. Puolita pekonit.

Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi ohueksi levyksi (Ø noin 35 cm). Levitä taikinan keskelle puolet pekoniviipaleista. Jätä taikinaan noin 3 cm:n reunat. Asettele muikut pekoniviipaleiden päälle ja levitä loput pekonit muikkujen päälle. Käännä taikinan reunat täytteiden päälle.

Nosta galette leivinpaperin kanssa pellille. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 40 minuuttia ja tarjoa lämpimänä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka ruisjauho 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • HK Amerikan pekoni 170g
    Hinta 2,49/kpl
    14,65/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (55 arviota)

  • Luppolahti
    8 kuukautta sitten
    Loistava resepti, jonka toteutimme tällä kertaa savumuikuista 🤗
  • anonyymi:365733
    6 vuotta sitten
    Muikkugalette pitää tehdä joskus. On yksinkertainen ja helppo tehdä. Vaihtelua muikkuruokiin.
  • Ritvaanneli
    7 vuotta sitten
    Todella maukas vaikka tekee valmiista ruistaikinasta. Helppo tehdä.
  • Tenkala
    7 vuotta sitten
    Hei, en ole vielä kokeillut tuon valmistusta, mutta mietin miten paksuksi tuo pohja tulee jättää ja eikö sitä saa peittää kuin "omenapiirakka" se jenkkimalli. Mielessä vain tuon pekonin rasvaisuus, niin laittaisin pohjalle joitain ryynejä; ohraa tai riisiä. Vai imeekö tuo ruispohja kaiken rasvan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Tenkala, taikinasta kaulitaan halkaisijaltaan 35 cm:n levy. Tämä galette on jätetty päältä avonaiseksi, mutta myös kuvailemasi umpinaisen piirakan resepti kuulostaa herkulliselta.
  • savolaispiirakka mikkelistä
    7 vuotta sitten
    muikkuzalette ei todellakaan ole tuo oikealta nimeltään vaan se on muikkupiirakka ja sen on keksinyt 1990 luvun alussa maija-liisa seppänen mikkelistä.hän oli saku makkosen kalamyyjänä 20 vuotta mikkelin torilla.muiiku on perattu ja marinoitu tomaatti,öljy,tilli,sitruunapippuri,soija liemessä vuorokauden.olen itse valmistanut kyseistä tuotta mikkelin kalaherkussa vuodesta 1998-2012.