Muikkugalette
Perinteinen muikkukukko tai kalakukko tehdään nyt uudella tavalla galeten muotoon. N. 0,90€/annos.
6 annosta30 - 60 min297 kcal / annos (115g)
Ainekset
6 annosta
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 3/4tlsuolaa
- 1dlvettä
Täyte
- 300gperattuja muikkuja
- voita paistamiseen
- 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sulatettu voi. Lisää myös vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin.
- Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne rasvassa pannulla siten, että ne saavat kauniin värin. Puolita pekonit.
- Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi ohueksi levyksi (Ø noin 35 cm). Levitä taikinan keskelle puolet pekoniviipaleista. Jätä taikinaan noin 3 cm:n reunat. Asettele muikut pekoniviipaleiden päälle ja levitä loput pekonit muikkujen päälle. Käännä taikinan reunat täytteiden päälle.
- Nosta galette leivinpaperin kanssa pellille. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 40 minuuttia ja tarjoa lämpimänä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 115g100 g
- 297 kcal1 240 kJ
- Proteiinia 13,4 g
- Hiilihydraatteja21,7 g
- Rasvaa17,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Muikkugalette pitää tehdä joskus. On yksinkertainen ja helppo tehdä. Vaihtelua muikkuruokiin.
Todella maukas vaikka tekee valmiista ruistaikinasta. Helppo tehdä.
Hei, en ole vielä kokeillut tuon valmistusta, mutta mietin miten paksuksi tuo pohja tulee jättää ja eikö sitä saa peittää kuin "omenapiirakka" se jenkkimalli. Mielessä vain tuon pekonin rasvaisuus, niin laittaisin pohjalle joitain ryynejä; ohraa tai riisiä. Vai imeekö tuo ruispohja kaiken rasvan.
Tenkala, taikinasta kaulitaan halkaisijaltaan 35 cm:n levy. Tämä galette on jätetty päältä avonaiseksi, mutta myös kuvailemasi umpinaisen piirakan resepti kuulostaa herkulliselta.
muikkuzalette ei todellakaan ole tuo oikealta nimeltään vaan se on muikkupiirakka ja sen on keksinyt 1990 luvun alussa maija-liisa seppänen mikkelistä.hän oli saku makkosen kalamyyjänä 20 vuotta mikkelin torilla.muiiku on perattu ja marinoitu tomaatti,öljy,tilli,sitruunapippuri,soija liemessä vuorokauden.olen itse valmistanut kyseistä tuotta mikkelin kalaherkussa vuodesta 1998-2012.