• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
MuikkugaletteTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Muikkugalette

Perinteinen muikkukukko tai kalakukko tehdään nyt uudella tavalla galeten muotoon. N. 0,90€/annos.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 297 kcal / annos (115g)

Ainekset

6 annosta

Täyte

    • 300gperattuja muikkuja
    • voita paistamiseen
    • 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sulatettu voi. Lisää myös vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin.
  2. Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne rasvassa pannulla siten, että ne saavat kauniin värin. Puolita pekonit.
  3. Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi ohueksi levyksi (Ø noin 35 cm). Levitä taikinan keskelle puolet pekoniviipaleista. Jätä taikinaan noin 3 cm:n reunat. Asettele muikut pekoniviipaleiden päälle ja levitä loput pekonit muikkujen päälle. Käännä taikinan reunat täytteiden päälle.
  4. Nosta galette leivinpaperin kanssa pellille. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 40 minuuttia ja tarjoa lämpimänä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 297 kcal1 240 kJ
  • Proteiinia13,4 g
  • Hiilihydraatteja21,7 g
  • Rasvaa17,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 35 arvostelua
  • anonyymi:36573315.9.2017

    Muikkugalette pitää tehdä joskus. On yksinkertainen ja helppo tehdä. Vaihtelua muikkuruokiin.

  • Ritvaanneli9.3.2017

    Todella maukas vaikka tekee valmiista ruistaikinasta. Helppo tehdä.

  • Tenkala7.2.2017

    Hei, en ole vielä kokeillut tuon valmistusta, mutta mietin miten paksuksi tuo pohja tulee jättää ja eikö sitä saa peittää kuin "omenapiirakka" se jenkkimalli. Mielessä vain tuon pekonin rasvaisuus, niin laittaisin pohjalle joitain ryynejä; ohraa tai riisiä. Vai imeekö tuo ruispohja kaiken rasvan.

  • K-Kuluttajapalvelu7.2.2017

    Tenkala, taikinasta kaulitaan halkaisijaltaan 35 cm:n levy. Tämä galette on jätetty päältä avonaiseksi, mutta myös kuvailemasi umpinaisen piirakan resepti kuulostaa herkulliselta.

  • savolaispiirakka mikkelistä23.1.2017

    muikkuzalette ei todellakaan ole tuo oikealta nimeltään vaan se on muikkupiirakka ja sen on keksinyt 1990 luvun alussa maija-liisa seppänen mikkelistä.hän oli saku makkosen kalamyyjänä 20 vuotta mikkelin torilla.muiiku on perattu ja marinoitu tomaatti,öljy,tilli,sitruunapippuri,soija liemessä vuorokauden.olen itse valmistanut kyseistä tuotta mikkelin kalaherkussa vuodesta 1998-2012.