Patakukko ja hunajanauriit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Patakukko tehdään ahvenista ja se kypsyy ruiskuoren alla uunissa herkulliseksi. Hunajanauriit kruunaavat kokonaisuuden.
Ainekset
4 annosta
600 g | ahvenfileitä (tuore tai pakaste) tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2–1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 pkt (140 g) | pekonikuutioita tai pekonia tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1/2 l (n. 100 g) | suppilovahveroita, siitake- tai herkkusieniä tai |
n. 1/2 dl | kermaa tai |
1/2 pkt (à 400 g) | ruistaikinaa (Myllyn Paras) tai |
Hunajanauriit | |
---|---|
4–5 (n. 800 g) | naurista tai |
2 rkl | öljyä tai |
2–3 rkl | hunajaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Valmistus
30 - 60 min
Poista ahvenista ruodot leikkaamalla fileestä ohut kiilamainen pala pois selkärangan suuntaisesti. Lado ahvenfileet uunivuokaan limittäin. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja tilliä.
Hienonna kuorittu sipuli ja paloittele sienet. Ruskista pekonikuutiot kevyesti pannussa. Lisää joukkoon sipuli ja sienet. Lisää pannulle kerma. Hauduta seosta kannen alla muutama minuutti.
Levitä kalafileiden päälle pekoni-sieni-sipuliseosta.
Kauli sulanut ruistaikina ohueksi, noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta ruistaikinalevy kalojen päälle kanneksi ja pistele haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Kypsennä nauriit samaan aikaan ahvenpotin kanssa. Kuori ja leikkaa nauriit isoiksi lohkoiksi eli 4–6 osaan. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, suola ja pippuri. Lisää naurislohkot kulhoon, sekoita hyvin ja kaada ne uunivuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes nauriit ovat pehmeitä. Ripottele joukkoon runsaasti hienonnettua persiljaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Ahvenfilee nahaton kgHinta 49,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- HK amerikan pekoni lastu 150gEtuhinta 1,99/kpl13,27/kgnorm. 2,79/kpl (18,60/kg)
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Nauris 1kg Suomi 1lkHinta 2,95/kpl2,95/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,0(9 arviota)
- 30 - 60 min3,7(30 arviota)
- 30 - 60 min3,8(6 arviota)
- 30 - 60 min4,0(32 arviota)
- 30 - 60 min2,9(30 arviota)
- 30 - 60 min4,0(2 arviota)
- 30 - 60 min3,4(23 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,0 (1 arvio)
- Timppa3 vuotta sittenAhvenen ruovot pehmii kyllä, kun hauvutettaan usseempi tunti uunissa.
- Timppa3 vuotta sittenPatakukkoon tulloo samat ainekset kun kalakukkoon. Ahvenia, siankylykee ja suoloo. Piälle kuor ruisjauhoista, veistä ja suolasta. Jos haluaa pehmeemmän kuoren, siihen voi laittoo ruisryyniä ja vehnäjauhoo ja tasvoo.