Patakukko ja hunajanauriitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Patakukko ja hunajanauriit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Patakukko tehdään ahvenista ja se kypsyy ruiskuoren alla uunissa herkulliseksi. Hunajanauriit kruunaavat kokonaisuuden.

    Ainekset

    4 annosta
    600 g
     
    ahvenfileitä (tuore tai pakaste)
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/2–1 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    1 pkt (140 g)
     
    pekonikuutioita tai pekonia
    tai
    1 (100 g)
     
    sipuli
    tai
    1/2 l (n. 100 g)
     
    suppilovahveroita, siitake- tai herkkusieniä
    tai
    n. 1/2 dl
     
    kermaa
    tai
    1/2 pkt (à 400 g)
     
    ruistaikinaa (Myllyn Paras)
    tai

    Hunajanauriit

    4–5 (n. 800 g)
     
    naurista
    tai
    2 rkl
     
    öljyä
    tai
    2–3 rkl
     
    hunajaa
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
    1 dl
     
    persiljaa hienonnettuna
    tai

    Valmistus

    30 - 60 min

    Poista ahvenista ruodot leikkaamalla fileestä ohut kiilamainen pala pois selkärangan suuntaisesti. Lado ahvenfileet uunivuokaan limittäin. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja tilliä.

    Hienonna kuorittu sipuli ja paloittele sienet. Ruskista pekonikuutiot kevyesti pannussa. Lisää joukkoon sipuli ja sienet. Lisää pannulle kerma. Hauduta seosta kannen alla muutama minuutti.

    Levitä kalafileiden päälle pekoni-sieni-sipuliseosta.

    Kauli sulanut ruistaikina ohueksi, noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta ruistaikinalevy kalojen päälle kanneksi ja pistele haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

    Kypsennä nauriit samaan aikaan ahvenpotin kanssa. Kuori ja leikkaa nauriit isoiksi lohkoiksi eli 4–6 osaan. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, suola ja pippuri. Lisää naurislohkot kulhoon, sekoita hyvin ja kaada ne uunivuokaan.

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes nauriit ovat pehmeitä. Ripottele joukkoon runsaasti hienonnettua persiljaa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen pekoni 150g
      Hinta 2,49/kpl
      16,60/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,19/kpl
      4,87/l
    • Pirkka juokseva hunaja 500g
      Hinta 4,69/kpl
      9,38/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      Hinta 2,75/kpl
      5,50/l
    • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280g
      Hinta 4,29/kpl
      15,32/kg
    • K-Menu pekoni 280g
      Hinta 2,66/kpl
      9,50/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Hinta 3,99/kpl
      4,43/l
    • Neito rypsiöljy 500ml
      Hinta 4,35/kpl
      8,70/l
    • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
      Hinta 5,09/kpl
      14,54/kg
    • Pirkka juokseva hunaja 350g
      Hinta 3,69/kpl
      10,54/kg
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    • Järvikylä tilli ruukku Suomi
      Hinta 1,59/kpl
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,45/kpl
      40,83/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Valio kuohukerma 0,5 l
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/l
    • Pirkka suomalainen persilja 50g
      Hinta 2,59/kpl
      51,80/kg
    • Järvikylä persilja rkk FI
      Hinta 1,59/kpl
    • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
      Hinta 1,69/kpl
      1,69/kg
    • Sipuli
      Hinta n. 0,10/kpl
      0,99/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,0 (1 arvio)

    • Timppa
      2 vuotta sitten
      Ahvenen ruovot pehmii kyllä, kun hauvutettaan usseempi tunti uunissa.
    • Timppa
      2 vuotta sitten
      Patakukkoon tulloo samat ainekset kun kalakukkoon. Ahvenia, siankylykee ja suoloo. Piälle kuor ruisjauhoista, veistä ja suolasta. Jos haluaa pehmeemmän kuoren, siihen voi laittoo ruisryyniä ja vehnäjauhoo ja tasvoo.