• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Patakukko ja hunajanauriit

Patakukko tehdään ahvenista ja se kypsyy ruiskuoren alla uunissa herkulliseksi. Hunajanauriit kruunaavat kokonaisuuden.
Patakukko ja hunajanauriit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 554 kcal / annos (450g)

Ainekset

4 annosta
    • 600gahvenfileitä (tuore tai pakaste)
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2-1dltilliä hienonnettuna
    • 1pkt(140 g)pekonikuutioita tai pekonia
    • 1sipuli
    • 1/2l(n. 100 g)suppilovahveroita, siitake- tai herkkusieniä
    • n. 1/2dlkermaa
    • 1/2pkt(à 400 g)ruistaikinaa (Myllyn Paras)

Hunajanauriit

    • 4-5(n. 800 g)naurista
    • 2rklöljyä
    • 2-3rklhunajaa
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista ahvenista ruodot leikkaamalla fileestä ohut kiilamainen pala pois selkärangan suuntaisesti. Lado ahvenfileet uunivuokaan limittäin. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja tilliä.
  2. Hienonna kuorittu sipuli ja paloittele sienet. Ruskista pekonikuutiot kevyesti pannussa. Lisää joukkoon sipuli ja sienet. Lisää pannulle kerma. Hauduta seosta kannen alla muutama minuutti.
  3. Levitä kalafileiden päälle pekoni-sieni-sipuliseosta.
  4. Kauli sulanut ruistaikina ohueksi, noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta ruistaikinalevy kalojen päälle kanneksi ja pistele haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  5. Kypsennä nauriit samaan aikaan ahvenpotin kanssa. Kuori ja leikkaa nauriit isoiksi lohkoiksi eli 4-6 osaan. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, suola ja pippuri. Lisää naurislohkot kulhoon, sekoita hyvin ja kaada ne uunivuokaan.
  6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes nauriit ovat pehmeitä. Ripottele joukkoon runsaasti hienonnettua persiljaa.

Ravintosisältö perannos 450g100 g

  • 554 kcal2 320 kJ
  • Proteiinia37 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa30 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille