Patakukko ja hunajanauriit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
600 g | ahvenfileitä (tuore tai pakaste) tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/2–1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 pkt (140 g) | pekonikuutioita tai pekonia tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1/2 l (n. 100 g) | suppilovahveroita, siitake- tai herkkusieniä tai |
n. 1/2 dl | kermaa tai |
1/2 pkt (à 400 g) | ruistaikinaa (Myllyn Paras) tai |
Hunajanauriit | |
---|---|
4–5 (n. 800 g) | naurista tai |
2 rkl | öljyä tai |
2–3 rkl | hunajaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
Valmistus
Poista ahvenista ruodot leikkaamalla fileestä ohut kiilamainen pala pois selkärangan suuntaisesti. Lado ahvenfileet uunivuokaan limittäin. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja tilliä.
Hienonna kuorittu sipuli ja paloittele sienet. Ruskista pekonikuutiot kevyesti pannussa. Lisää joukkoon sipuli ja sienet. Lisää pannulle kerma. Hauduta seosta kannen alla muutama minuutti.
Levitä kalafileiden päälle pekoni-sieni-sipuliseosta.
Kauli sulanut ruistaikina ohueksi, noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta ruistaikinalevy kalojen päälle kanneksi ja pistele haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Kypsennä nauriit samaan aikaan ahvenpotin kanssa. Kuori ja leikkaa nauriit isoiksi lohkoiksi eli 4–6 osaan. Sekoita kulhossa öljy, hunaja, suola ja pippuri. Lisää naurislohkot kulhoon, sekoita hyvin ja kaada ne uunivuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes nauriit ovat pehmeitä. Ripottele joukkoon runsaasti hienonnettua persiljaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- K-Menu pekoni 280gHinta 2,66/kpl9,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,9(22 arviota)
- yli 60 min5,0(11 arviota)
- yli 60 min3,8(35 arviota)
- yli 60 min3,9(43 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
- 30 - 60 min3,6(27 arviota)
- 30 - 60 min4,0(30 arviota)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
- Timppa2 vuotta sittenAhvenen ruovot pehmii kyllä, kun hauvutettaan usseempi tunti uunissa.
- Timppa2 vuotta sittenPatakukkoon tulloo samat ainekset kun kalakukkoon. Ahvenia, siankylykee ja suoloo. Piälle kuor ruisjauhoista, veistä ja suolasta. Jos haluaa pehmeemmän kuoren, siihen voi laittoo ruisryyniä ja vehnäjauhoo ja tasvoo.