Flatbread kikherneistä
Flatbread eli suomalaisittain rieska on tehty soseutetuista kikherneistä.
- 24 palaa
- yli 60 min
- 60 kcal / annos (30g)
Ainekset
24 palaa
- 1tlk(380/230 g)Pirkka kikherneitä
- 3dlvettä
- 1ps(11 g)kuivahiivaa
- 1tlsuolaa
Pinnalle
- n. 1/2dlseesaminsiemeniä
Valmistus
yli 60 min- Soseuta valutetut kikherneet. Kaada joukkoon reilusti kuumaa vettä, koska kikherneet jäähdyttävät seosta. Seoksen pitäisi olla noin 42 asteista ennen hiivan lisäämistä.
- Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva ja suola. Alusta loput jauhot joukkoon vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia liinan alla.
- Jaa taikina 4 osaan ja kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen ohuiksi ovaalinmuotoisiksi rieskoiksi. Leikkaa niihin terävällä veitsellä pieniä pohjaan saakka ulottuvia viiltoja. Nosta leivät kahden leivinpaperin päälle ja anna kohota noin 10 minuuttia. Voitele rieskat vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Paista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit maustaa taikinan noin 1/2 tl juustokuminan ja fenkolin siemeniä. Hienonna niitä ensin huhmaressa.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 30g100 g
- 60 kcal260 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja9 g
- Rasvaa2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi