• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Flatbread kikherneistä

Flatbread eli suomalaisittain rieska on tehty soseutetuista kikherneistä.
Flatbread kikherneistä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

24 palaa

Pinnalle

    • n. 1/2dlseesaminsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Soseuta valutetut kikherneet. Kaada joukkoon reilusti kuumaa vettä, koska kikherneet jäähdyttävät seosta. Seoksen pitäisi olla noin 42 asteista ennen hiivan lisäämistä.
  2. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva ja suola. Alusta loput jauhot joukkoon vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia liinan alla.
  3. Jaa taikina 4 osaan ja kauli taikinapalat jauhoja apuna käyttäen ohuiksi ovaalinmuotoisiksi rieskoiksi. Leikkaa niihin terävällä veitsellä pieniä pohjaan saakka ulottuvia viiltoja. Nosta leivät kahden leivinpaperin päälle ja anna kohota noin 10 minuuttia. Voitele rieskat vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  4. Paista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit maustaa taikinan noin 1/2 tl juustokuminan ja fenkolin siemeniä. Hienonna niitä ensin huhmaressa.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 60 kcal260 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8