• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pehmeä simpukkakeitto

Pehmeä simpukkakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 351 kcal / annos (390g)

Ainekset

4-5 annosta
    • 4keskikokoista (300 g)perunaa
    • 1(250 g)palsternakka
    • 1/2(250 g)juuriselleriä
    • 2-3salottisipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rklsavusimpukoiden öljyä
    • 1/2lvettä
    • 2rklkalafondia
    • 2laakerinlehteä
    • 2rklsitruunanmehua
    • ripaussuolaa
    • 1prk(2 dl)vispikermaa

Pinnalle

    • 1/2dlhienonnettua persiljaa
    • 1isotomaatti

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori perunat, palsternakka, selleri ja sipulit. Paloittele juurekset ja hienonna sipulit.
  2. Kiehauta hienonnetut sipulit kattilassa savusimpukoiden öljyssä. Sekoita joukkoon paloitellut juurekset, vesi ja kalafondi sekä laakerinlehdet. Keitä juureksia noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
  3. Ota laakerinlehdet pois kattilasta. Soseuta juurekset sauvasekoittimella. Mausta keitto sitruunanmehulla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää kerma ja valutetut savusimpukat. Jätä muutama savusimpukka keittoannosten koristeluun. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
  4. Jaa pehmeä simpukkakeitto annoskulhoihin. Koristele annokset hienonnetulla persiljalla, tomaattikuutioilla ja savusimpukoilla. Tarjoa vastapaistetun yrttivoipatongin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 390g100 g

  • 351 kcal1 470 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille