• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pekaanikuorrutettu bataattilaatikko

Bataattilaatikko kuorrutetaan ihanalla pekaanikuorrutuksella. Rapea, suolainen pekoni sopii ihanasti makean bataattilaatikon pinnalle. N. 1,45€/annos.
Pekaanikuorrutettu bataattilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 278 kcal / annos (200g)

Ainekset

8 annosta

Bataattisose

    • 2(1,1 kg)bataattia
    • 5(450 g)porkkanaa
    • 2kananmunaa
    • 1dlmaitoa
    • 25gvoita
    • 1/4tlsuolaa

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele bataatit sekä porkkanat. Keitä suolalla (1 tl) maustetussa vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää soseen joukkoon kananmunat, maito, rasva ja suola. Kaada sose uunivuokaan.
  2. Hienonna ja paista pekonit rapeiksi. Hienonna osa pähkinöistä (noin 50 g) ja sekoita ne sokerin, rasvan ja jauhojen kanssa tasaiseksi. Levitä seos pieninä nokareina bataattisoseen pinnalle. Ripottele päälle kokonaiset pekaanipähkinät ja pekonit.
  3. Ripottele vuoan pintaan varovasti cayennepippuria ja suolaa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä laatikon myös ilman pekonia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 278 kcal1 160 kJ
  • Proteiinia5,98 g
  • Hiilihydraatteja30,8 g
  • Rasvaa15,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille40