Pekaanikuorrutettu bataattilaatikko
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Bataattilaatikko kuorrutetaan ihanalla pekaanikuorrutuksella. Rapea, suolainen pekoni sopii ihanasti makean bataattilaatikon pinnalle.
Ainekset
8 annosta
Bataattisose | |
---|---|
2 (1,1 kg) | bataattia tai |
5 (450 g) | porkkanaa tai |
2 | kananmunaa tai |
1 dl | maitoa tai |
25 g | voita tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Pinnalle | |
1 pkt (150 g) | tai |
1 ps (125 g) | tai |
1/2 dl | ruokokidesokeria tai |
40 g | voita tai |
1 1/2 rkl | vehnäjauhoja tai |
ripaus | cayennepippuria tai |
ripaus | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 848 kJ / 203 kcal |
Rasva | 12,1 g |
josta tyydyttynyttä | 3,7 g |
Hiilihydraatit | 17,4 g |
josta sokereita | 7,9 g |
Proteiini | 4,5 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja paloittele bataatit sekä porkkanat. Keitä suolalla (1 tl) maustetussa vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää soseen joukkoon kananmunat, maito, rasva ja suola. Kaada sose uunivuokaan.
Hienonna ja paista pekonit rapeiksi. Hienonna osa pähkinöistä (noin 50 g) ja sekoita ne sokerin, rasvan ja jauhojen kanssa tasaiseksi. Levitä seos pieninä nokareina bataattisoseen pinnalle. Ripottele päälle kokonaiset pekaanipähkinät ja pekonit.
Ripottele vuoan pintaan varovasti cayennepippuria ja suolaa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Vinkki! Voit tehdä laatikon myös ilman pekonia.