• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pekoniin käärityt manteliluumut

Pekoniin käärityt manteliluumut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 kpl
  • 30 - 60 min
  • 43 kcal / annos (15g)

Ainekset

24 kpl
    • 24kokonaista kuorittua mantelia
    • 24kivetöntä luumua
    • 24cocktailtikkua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna kattilassa vettä ja kaada mantelit kiehuvaan veteen. Kytke liesi pois päältä ja anna mantelien pehmetä vedessä noin 10 minuuttia.
  2. Työnnä hiukan pehmennyt manteli luumun sisään kiven paikalle. Jaa pekoniviipaleet kolmeen osaan ja kietaise pekonipala luumun ympärille. Kiinnitä pekoniviipale cocktailtikulla ja lado kääröt pellille leivinpaperin päälle niin, että saumakohta jää käärön alle.
  3. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 8-9 minuuttia, kunnes pekoni rapeutuu. Anna jäähtyä haaleaksi. Tarjoa pekoniin käärityt manteliluumut glögin kanssa suolaisenmakeana palana.

Ravintosisältö perannos 15g100 g

  • 43 kcal179 kJ
  • Proteiinia1,3 g
  • Hiilihydraatteja3,7 g
  • Rasvaa2,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille