Pekonikuhaa ja rosmariinikasviksia
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
600 g | nahatonta kuhafileetä tai |
1–2 pkt (à 140 g) | pekonia tai |
3/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 dl | ruohosipulia hienonnettuna tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 | sitruunan raastettu kuori tai |
Rosmariinikasvikset | |
---|---|
3 rkl | oliiviöljyä tai |
n. 260 g | kesäkurpitsaa tai |
4 (350 g) | tomaatteja tai |
1/2 tl | suolaa tai |
mustapippuria tai | |
1 rkl | tuoretta rosmariinia hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 403 kJ / 96 kcal |
Rasva | 6 g |
josta tyydyttynyttä | 1,5 g |
Hiilihydraatit | 1,4 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 8,6 g |
Suola | 0,8 g |
Valmistus
Huuhtele ja kuivaa fileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ruohosipuli, tilli ja raastettu sitruunankuori.
Lado pekonit limittäin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Aseta kalafilee pekonilevylle. Levitä yrttisitruunaseos fileelle. Nosta toinen kalafilee päälle niin, että pyrstöt eivät ole vastakkain. Kalapaketista tulee tasalevyinen.
Käännä pekonin päät fileiden päälle. Käännä paketti niin, että sauma jää alle. Jos fileet ovat pienempiä ja niitä on esimerkiksi 4–6 kpl, aseta täytetty fileepari vinottain pekonilevyn päälle. Taita pekonin päät fileiden päälle ja käännä niin, että päälle tulee eheä pekoniraidoitus.
Nosta kalakäärö(t) leivinpaperilla vuoratun uunipannun toiseen päähän. Voitele uunipannun toinen pää oliiviöljyllä.
Viipaloi kesäkurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi tomaatit. Lado vuorotellen tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita pellin voideltuun päähän neljään riviin. Jokaiselle ruokailijalle tulee näin oma kasvisjononsa.
Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria ja tuoretta rosmariinia. Valuta päälle hiukan oliiviöljyä. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia fileiden koosta riippuen, kunnes pekoni on paistunut ruskeaksi.
Nosta vihannekset lastalla lautaselle. Leikkaa kuhakäärö vinoiksi viipaleiksi. Tarjoa pekonikuhan ja rosmariinikasviksien lisäksi uusia perunoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Kuhafilee, ViroHinta 39,99/kg
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 0,82/kpl3,29/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- K-Menu pekoni 280gHinta 2,66/kpl9,50/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Tomaatti SuomiHinta n. 0,31/kpl3,49/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,50/kpl1,99/kg
- Kesäkurpitsa luomu SuomiHinta n. 1,37/kpl5,49/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- Rosmariini ruukku SuomiHinta 5,49/kpl
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl
- Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lkHinta 1,69/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 16,75/kpl16,75/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,2(46 arviota)
- alle 30 min3,9(112 arviota)
- 30 - 60 min4,8(55 arviota)
- 30 - 60 min4,2(23 arviota)
- 30 - 60 min4,2(51 arviota)
- yli 60 min4,0(149 arviota)
- 30 - 60 min3,7(37 arviota)
- yli 60 min4,6(7 arviota)
Arvostele resepti
- Arja11 kuukautta sittenHyvä resepti. Seuraavalla kerralla puolittain tillin määrän, koska sen maku on niin voimakas ja peittää sitruunan ja ruohosipuli aromit.