Pekonikuhaa ja rosmariinikasviksia Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekonikuhaa ja rosmariinikasviksia

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Rapeaan pekoniin käärityt kuhafileet ja maukkaat rosmariinikasvikset valmistuvat helposti yhdellä kertaa uunissa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
nahatonta kuhafileetä
tai
1–2 pkt (à 140 g)
 
pekonia
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1 dl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai
1 dl
 
tilliä hienonnettuna
tai
1
 
sitruunan raastettu kuori
tai

Rosmariinikasvikset

3 rkl
 
oliiviöljyä
tai
n. 260 g
 
kesäkurpitsaa
tai
4 (350 g)
 
tomaatteja
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
403 kJ / 96 kcal
Rasva
6 g
josta tyydyttynyttä
1,5 g
Hiilihydraatit
1,4 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
8,6 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Huuhtele ja kuivaa fileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ruohosipuli, tilli ja raastettu sitruunankuori.

Lado pekonit limittäin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Aseta kalafilee pekonilevylle. Levitä yrttisitruunaseos fileelle. Nosta toinen kalafilee päälle niin, että pyrstöt eivät ole vastakkain. Kalapaketista tulee tasalevyinen.

Käännä pekonin päät fileiden päälle. Käännä paketti niin, että sauma jää alle. Jos fileet ovat pienempiä ja niitä on esimerkiksi 4–6 kpl, aseta täytetty fileepari vinottain pekonilevyn päälle. Taita pekonin päät fileiden päälle ja käännä niin, että päälle tulee eheä pekoniraidoitus.

Nosta kalakäärö(t) leivinpaperilla vuoratun uunipannun toiseen päähän. Voitele uunipannun toinen pää oliiviöljyllä.

Viipaloi kesäkurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi tomaatit. Lado vuorotellen tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita pellin voideltuun päähän neljään riviin. Jokaiselle ruokailijalle tulee näin oma kasvisjononsa.

Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria ja tuoretta rosmariinia. Valuta päälle hiukan oliiviöljyä. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia fileiden koosta riippuen, kunnes pekoni on paistunut ruskeaksi.

Nosta vihannekset lastalla lautaselle. Leikkaa kuhakäärö vinoiksi viipaleiksi. Tarjoa pekonikuhan ja rosmariinikasviksien lisäksi uusia perunoita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg