• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pekonikuhaa ja rosmariinikasviksia

Rapeaan pekoniin käärityt kuhafileet ja maukkaat rosmariinikasvikset valmistuvat helposti yhdellä kertaa uunissa.
Pekonikuhaa ja rosmariinikasviksia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 460 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta
    • 600gnahatonta, tasakokoista kuhafileetä
    • 1-2pkt(à 140 g)pekonia
    • 3/4tlsuolaa
    • jauhettua mustapippuria
    • 1dlhienonnettua ruohosipulia
    • 1dlhienonnettua tilliä
    • 1sitruunan raastettu kuori

Rosmariinikasvikset

    • 3rkloliiviöljyä
    • n. 260gkesäkurpitsaa
    • 4(350 g)tomaatteja
    • 1/2tlsuolaa
    • jauhettua mustapippuria
    • 1rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele ja kuivaa fileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ruohosipuli, tilli ja raastettu sitruunankuori.
  2. Lado pekonit limittäin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Aseta kalafilee pekonilevylle. Levitä yrttisitruunaseos fileelle. Nosta toinen kalafilee päälle niin, että pyrstöt eivät ole vastakkain. Kalapaketista tulee tasalevyinen.
  3. Käännä pekonin päät fileiden päälle. Käännä paketti niin, että sauma jää alle. Jos fileet ovat pienempiä ja niitä on esimerkiksi 4-6 kpl, aseta täytetty fileepari vinottain pekonilevyn päälle. Taita pekonin päät fileiden päälle ja käännä niin, että päälle tulee eheä pekoniraidoitus.
  4. Nosta kalakäärö(t) leivinpaperilla vuoratun uunipannun toiseen päähän. Voitele uunipannun toinen pää oliiviöljyllä.
  5. Viipaloi kesäkurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi tomaatit. Lado vuorotellen tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita pellin voideltuun päähän neljään riviin. Jokaiselle ruokailijalle tulee näin oma kasvisjononsa.
  6. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria ja tuoretta rosmariinia. Valuta päälle hiukan oliiviöljyä. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia fileiden koosta riippuen, kunnes pekoni on paistunut ruskeaksi.
  7. Nosta vihannekset lastalla lautaselle. Leikkaa kuhakäärö vinoiksi viipaleiksi. Tarjoa pekonikuhan ja rosmariinikasviksien lisäksi uusia perunoita.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 460 kcal1 920 kJ
  • Proteiinia40 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6