Pekonikuhaa ja rosmariinikasviksiaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekonikuhaa ja rosmariinikasviksia

Rapeaan pekoniin käärityt kuhafileet ja maukkaat rosmariinikasvikset valmistuvat helposti yhdellä kertaa uunissa.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 460 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta
    • 600gnahatonta, tasakokoista kuhafileetä
    • 1-2pkt(à 140 g)pekonia
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1dlruohosipulia hienonnettuna
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1sitruunan raastettu kuori

Rosmariinikasvikset

    • 3rkloliiviöljyä
    • n. 260gkesäkurpitsaa
    • 4(350 g)tomaatteja
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhtele ja kuivaa fileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ruohosipuli, tilli ja raastettu sitruunankuori.
  2. Lado pekonit limittäin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Aseta kalafilee pekonilevylle. Levitä yrttisitruunaseos fileelle. Nosta toinen kalafilee päälle niin, että pyrstöt eivät ole vastakkain. Kalapaketista tulee tasalevyinen.
  3. Käännä pekonin päät fileiden päälle. Käännä paketti niin, että sauma jää alle. Jos fileet ovat pienempiä ja niitä on esimerkiksi 4-6 kpl, aseta täytetty fileepari vinottain pekonilevyn päälle. Taita pekonin päät fileiden päälle ja käännä niin, että päälle tulee eheä pekoniraidoitus.
  4. Nosta kalakäärö(t) leivinpaperilla vuoratun uunipannun toiseen päähän. Voitele uunipannun toinen pää oliiviöljyllä.
  5. Viipaloi kesäkurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi tomaatit. Lado vuorotellen tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita pellin voideltuun päähän neljään riviin. Jokaiselle ruokailijalle tulee näin oma kasvisjononsa.
  6. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria ja tuoretta rosmariinia. Valuta päälle hiukan oliiviöljyä. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia fileiden koosta riippuen, kunnes pekoni on paistunut ruskeaksi.
  7. Nosta vihannekset lastalla lautaselle. Leikkaa kuhakäärö vinoiksi viipaleiksi. Tarjoa pekonikuhan ja rosmariinikasviksien lisäksi uusia perunoita.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 460 kcal1 920 kJ
  • Proteiinia40 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Pirkka pekoni 140g
    1,59/kpl11,36/kg
  • Pirkka Luomu aamiaispekoni 130g
    2,75/kpl21,15/kg
  • HK Amerikan pekoni170g
    1,99/kpl11,71/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,95/kpl35,19/kg
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    1,49/kpl
  • Pirkka tillinippu 50g
    1,59/kpl31,80/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    1,19/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen tilli ruukussa
    2,19/kpl36,50/kg
  • Sitruuna kg
    0,47/kpl2,49/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    0,58/kpl3,49/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • K-Menu rapsiöljy 1l
    1,50/kpl
  • Kesäkurpitsa kotimainen
    0,62/kpl2,49/kg
  • Tomaatti Suomi
    1,39/kg
  • Terttutomaatti punainen ulkomainen
    0,24/kpl1,69/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua