Pekonikuhaa ja rosmariinikasviksia Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Pekonikuhaa ja rosmariinikasviksia

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Rapeaan pekoniin käärityt kuhafileet ja maukkaat rosmariinikasvikset valmistuvat helposti yhdellä kertaa uunissa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
600 g
 
nahatonta kuhafileetä
tai
1–2 pkt (à 140 g)
 
pekonia
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
1 dl
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai
1 dl
 
tilliä hienonnettuna
tai
1
 
sitruunan raastettu kuori
tai

Rosmariinikasvikset

3 rkl
 
oliiviöljyä
tai
n. 260 g
 
kesäkurpitsaa
tai
4 (350 g)
 
tomaatteja
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai
1 rkl
 
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
403 kJ / 96 kcal
Rasva
6 g
josta tyydyttynyttä
1,5 g
Hiilihydraatit
1,4 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
8,6 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Huuhtele ja kuivaa fileet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ruohosipuli, tilli ja raastettu sitruunankuori.

Lado pekonit limittäin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Aseta kalafilee pekonilevylle. Levitä yrttisitruunaseos fileelle. Nosta toinen kalafilee päälle niin, että pyrstöt eivät ole vastakkain. Kalapaketista tulee tasalevyinen.

Käännä pekonin päät fileiden päälle. Käännä paketti niin, että sauma jää alle. Jos fileet ovat pienempiä ja niitä on esimerkiksi 4–6 kpl, aseta täytetty fileepari vinottain pekonilevyn päälle. Taita pekonin päät fileiden päälle ja käännä niin, että päälle tulee eheä pekoniraidoitus.

Nosta kalakäärö(t) leivinpaperilla vuoratun uunipannun toiseen päähän. Voitele uunipannun toinen pää oliiviöljyllä.

Viipaloi kesäkurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi tomaatit. Lado vuorotellen tomaatti- ja kesäkurpitsaviipaleita pellin voideltuun päähän neljään riviin. Jokaiselle ruokailijalle tulee näin oma kasvisjononsa.

Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria ja tuoretta rosmariinia. Valuta päälle hiukan oliiviöljyä. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia fileiden koosta riippuen, kunnes pekoni on paistunut ruskeaksi.

Nosta vihannekset lastalla lautaselle. Leikkaa kuhakäärö vinoiksi viipaleiksi. Tarjoa pekonikuhan ja rosmariinikasviksien lisäksi uusia perunoita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Kuhafilee, Viro
    Hinta 39,99/kg
  • Pirkka suomalainen pekoni 150g
    Hinta 2,49/kpl
    16,60/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa luomu
    Hinta n. 0,82/kpl
    3,29/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Järvikylä rosmariini rkk FI
    Hinta 4,99/kpl
  • Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280g
    Hinta 4,29/kpl
    15,32/kg
  • K-Menu pekoni 280g
    Hinta 2,66/kpl
    9,50/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,51/kpl
    2,69/kg
  • Tomaatti Suomi
    Hinta n. 0,31/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    Hinta n. 0,50/kpl
    1,99/kg
  • Kesäkurpitsa luomu Suomi
    Hinta n. 1,37/kpl
    5,49/kg
  • Pirkka tilli 50g
    Hinta 2,19/kpl
    43,80/kg
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Hinta 1,59/kpl
  • Rosmariini ruukku Suomi
    Hinta 5,49/kpl
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Fontana oliiviöljy ONE 1l
    Hinta 16,75/kpl
    16,75/l
  • Borges classic oliiviöljy 250ml
    Hinta 4,25/kpl
    17,00/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,4 (27 arviota)

  • Arja
    11 kuukautta sitten
    Hyvä resepti. Seuraavalla kerralla puolittain tillin määrän, koska sen maku on niin voimakas ja peittää sitruunan ja ruohosipuli aromit.