Porsaan ulkofile
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
Helppo glaseeraus uunissa kypsennettävälle porsaan ulkofileelle syntyy hunajasta, sitruunasta ja soijakastikkeesta. Grillaa tai paista kiinankaalista mehevä lisäke lihalle.
- Laktoositon
- Gluteeniton
Ainekset
5 annosta
- n. 1,2 kg porsaan ulkofileetä
- 1 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
Hunaja-sitruunaglaseeraus
- 1 1/4 dl hunajaa
- 4 rkl sitruunanmehua
- 2 rkl Pirkka kiinalaista soijakastiketta
- 1 rkl timjamia hienonnettuna
Paistettu kiinankaali
- 1 (600 g) Pirkka kiinankaali
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa
Ruohosipulikastike
- 1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
- 1 dl Pirkka majoneesia
- 5 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 rkl sitruunanmehua
- 2 tl sitruunan kuorta raastettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia982 kJ / 235 kcal
- Rasva14,9 g
- josta tyydyttynyttä3,7 g
- Hiilihydraatit10,5 g
- josta sokereita9,9 g
- Proteiini14 g
- Suola1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Ota ulkofile huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Pyyhi lihan pinta kuivaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Kuumenna pannulla voi ja öljy. Ruskista file kauttaaltaan ja laita uunivuokaan.
- Laita glaseerauksen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Anna glaseerauksen hieman jäähtyä.
- Työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Valele liha glaseerauksella.
- Kypsennä 150 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 70 astetta. Valele lihaa glaseerauksella muutaman kerran paistamisen aikana. Anna lihan vetäytyä löyhästi foliolla peitettynä ennen viipalointia.
- Leikkaa kaali pituussuunnassa neljään osaan. Hiero kaalin lehtiin öljy ja suola. Anna maustua 15 minuuttia.
- Laita jogurtti ja majoneesi kulhoon. Lisää ruohosipuli (4 rkl), jätä loput koristeluun. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja kuoriraaste sekä mausteet. Siirrä kastike jääkaappiin odottamaan.
- Kuumenna valurautapannu kuumaksi. Paista siinä kiinankaalilohkoja välillä käännellen, kunnes lehdet ovat ruskistuneet ja pehmeät. Voit myös grillata kiinankaalit.
- Laita paistetut kaalit tarjoilulautaselle ja valuta päälle kastiketta. Ripottele pinnalle ruohosipuli (1 rkl). Tarjoa loput kastikkeesta erikseen kiinankaalin ja porsaan ulkofileen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −17 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl13,75/lIlman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/l)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(11 arviota)
- yli 60 min3,0(10 arviota)
- yli 60 min4,1(37 arviota)
- yli 60 min4,8(48 arviota)
- yli 60 min3,1(13 arviota)
- yli 60 min3,3(103 arviota)
- yli 60 min4,0(87 arviota)
- yli 60 min3,9(241 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (138 arviota)
- anis2 kuukautta sittenTykkään! Aiemmin tein enemmänkin kaaleista lisukkeita mutta olin ihan unohtanut. Tämä toimi!
- Satunnaiskokki1 vuosi sittenHyvä ohje, jos tykkää possusta! Tehty useamman kerran. Kannattaa valella paistia useamman kerran paistamisen aika, eikä päästää liian kuivaksi. Ruohosipulikastike on tosi hyvää ja sopii monelle muullekin ruualle. Kiinankaalilisäkettä en ole kokeillut.
- Ei enää teidän reseptejä2 vuotta sittenSurkein resepti, mitä olen nähnyt