Tuorejuusto-yrttitäytteinen possunfileeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tuorejuusto-yrttitäytteinen possunfilee

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Porsaan ulkofilee on täytetty tuorejuusto-yrttitäytteellä ja kääritty rullaksi. Paistinarun avulla possun rulla pysyy uunissa muodossaan.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 kg
 
porsaan ulkofileetä
tai
1 rkl
 
öljyä+voita paistamiseen
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 rs (180 g)
 
tai
1 dl
 
tai
1 dl
 
basilikaa hienonnettuna
tai
1 dl
 
timjamia hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
1 182 kJ / 283 kcal
Rasva
16,9 g
josta tyydyttynyttä
6,2 g
Hiilihydraatit
3,6 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
28,8 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota filee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Leikkaa fileestä rasva ja kalvot pois.

Leikkaa filee levyksi: Leikkaa fileen yläreunaan pitkittäinen viilto melkein loppuun saakka. Leikkaa samanlainen viilto alas vastakkaiselle puolelle siten, että filee jakaantuu ikäänkuin kolmeen yhtä paksuun osaan. Filee muistuttaa sivusta katsottuna tuolloin s-kirjainta. Levitä filee levyksi leikkuulaudalle, peitä kelmulla ja nuiji kevyesti tasaiseksi.

Ripottelet fileen molemmin puolin suola ja pippuri. Levitä pihvin pinnalle tuorejuusto, valutetut aurinkokuivatut kirsikkatomaatit sekä hienonnetut yrtit. Rullaa tiiviiksi pötköksi.

Sido rulla: solmi umpisolmulla fileen toiseen päähän rullan ympärimenevä lenkki. Vedä narua noin 3 cm fileetä pitkin itseesi päin. Pidä tästä kohtaa kiiinni sormella ja pyöräytä paistinaru rullan ympäri. Kiepauta tämän jälkeen naru sormesi kohdalta narun ali. Jatka samalla tavalla rullaan loppuun saakka. Sido pää tiukasti solmuun.

Ruskista filee pannulla kevyesti voi-öljyseoksessa. Kääri rulla folioon. Nosta filee uunivuokaan ja työnnä lihalämpömittari reunasta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Aikaa kuluu 50–55 minuuttia. Anna fileen levätä folioon käärittynä hetki ennen viipalointia. Tarjoa lisäksi perunamuusia ja salaattia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen porsaan ulkofilee n.1,2kg
    Hinta n. 15,48/kpl
    12,90/kg
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Hinta 0,59/kpl
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositon
    Hinta 2,19/kpl
    12,17/kg
  • Pirkka Parhaat aurinkokuivatut kirsikkatomaatit öljyssä 190g/95g
    Hinta 3,99/kpl
    42,00/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Etuhinta 1,00/kpl
    norm. 1,89/kpl
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Etuhinta 1,00/kpl
    norm. 1,89/kpl
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,35/kpl
    39,17/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,3 (98 arviota)

  • Sirkkis
    4 kuukautta sitten
    Oli herkullista