Karitsanpaisti ja hasselbackan sieniperunatReseptin teki kumppani

Karitsanpaisti ja hasselbackan sieniperunat

Karitsan verkkopaisti paistuu uunissa itsekseen. Tarjoa paisti Hasselbackan sieniperunoiden ja kerma- tai pippurikastikkeen kanssa.

 • 6 annosta
 • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
  • n. 1kgkaritsan verkkopaisti
  • 1tlsuolaa
  • 1tlmustapippuria rouhittuna

Hasselbackan sieniperunat

Valmistus

yli 60 min
 1. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta.
 2. Pane sienet likoamaan kylmään veteen. Kuori ja hienonna sipuli.
 3. Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria. Työnnä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Kypsennä 120-asteisessa uunissa noin tunti. Mittarin näyttäessä 60 astetta liha on sisältä punertavaa. Jos haluat läpikypsän paistin, odota, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Kun otat lihan pois uunista, peittele se kaksinkertaisella foliolla ja anna vetäytyä perunoiden kypsymisen ajan.
 4. Lihan kypsyessä purista sienistä vesi pois ja hienonna ne mahdollisimman pieniksi. Kuumenna pannulla 2 tl voita ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää pannulle sienet ja kuumenna sekoitellen. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
 5. Pese perunat hyvin ja leikkaa niihin veitsellä vieri viereen viiltoja, jotka eivät mene läpi asti. Perunan kuuluu pysyä koossa viilloista huolimatta.
 6. Sekoita sieni-sipuliseos huoneenlämpöiseen voihin. Levitä voiseosta perunoiden viiltoihin ja loppu voi perunoiden päälle. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan ja vuoka uuniin yhdessä lihan kanssa. Kun otat lihan pois uunista, nosta lämpö 225 asteeseen ja anna perunoiden kypsyä vielä noin 20 minuuttia. Tarkista perunoiden kypsyys tikulla.
 7. Tarjoa karitsanpaistin ja sieniperunoiden kanssa kerma- tai pippurikastiketta.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua
 • es30.3.2018

  samat komentit kuin edellä,pitää itse tarkistaa valmistusta.

 • Mika28.3.2018

  Mikä on siis perunoiden kypsymisaika? Tämä jäi kyllä vähän epäselväksi.

 • hs22.3.2018

  Hei! Kivan oloinen ohje, mutta en oikein ymmärrä kohtaa 6: perunat uuniin yhdessä lihan kanssa siis tämä folioon paketoitu lihako työnnetään takaisin uuniin ja miten pitkäksi ajaksi kun sittenkuitenkin perunoiden pitää olla vielä 20 minuuttia uunissa. Olen vähän tumpelo näissä etenkin lammasjutuissa...

 • K-Kuluttajapalvelu22.3.2018

  Kiitos kommentoijille ja pahoittelut, että resepti on ollut epäselvä. Perunoita aletaan valmistella, kun liha on laitettu uuniin. Kun perunat on valmisteltu myös ne laitetaan uuniin. Perunat ehtivät olla lihan kanssa 120-asteisessa uunissa sen aikaa, että ovat puolikypsiä siinä vaiheessa kun liha on kypsää. Kun liha otetaan pois uunista, uunin lämpö säädetään 225 asteeseen. Näin perunat kypsyvät loppuun sopivasti sillä aikaa, kun liha vetäytyy folion alla huoneenlämmössä. Eli lihaa ei enää laiteta takaisin uuniin folion kanssa.

 • Tiina23.1.2018

  I wish there could be an English version of all these gastronomy. (olisipa englanninkielinen versio on kaikki nämä ruoastaan.)

 • K-Kuluttajapalvelu23.1.2018

  Tiina, Thank you for your feedback. I will forward your wish further.