Karitsanpaisti ja hasselbackan sieniperunatReseptin takana kumppani

Karitsanpaisti ja hasselbackan sieniperunat

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Karitsan verkkopaisti paistuu uunissa itsekseen. Tarjoa paisti Hasselbackan sieniperunoiden ja kermapippurikastikkeen kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
n. 1 kg
 
karitsan verkkopaisti
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai

Hasselbackan sieniperunat

1 dl
 
tai
1/2
 
keltasipuli
tai
n. 12 (1 kg)
 
perunaa, jauhoinen lajike
tai
25 g
 
voita
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Lisäksi

1 tlk (200 ml)
 
Pirkka Parhaat kermapippurikastiketta
tai

Ravintosisältö

Energia
770 kJ / 184 kcal
Rasva
9,6 g
josta tyydyttynyttä
4,7 g
Hiilihydraatit
10,7 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
13,1 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta.

Pane sienet likoamaan kylmään veteen. Kuori ja hienonna sipuli.

Hiero lihan pintaan suolaa ja mustapippuria. Työnnä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Kypsennä 120-asteisessa uunissa noin tunti. Mittarin näyttäessä 60 astetta liha on sisältä punertavaa. Jos haluat läpikypsän paistin, odota, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Kun otat lihan pois uunista, peittele se kaksinkertaisella foliolla ja anna vetäytyä perunoiden kypsymisen ajan.

Lihan kypsyessä purista sienistä vesi pois ja hienonna ne mahdollisimman pieniksi. Kuumenna pannulla 2 tl voita ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Lisää pannulle sienet ja kuumenna sekoitellen. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.

Pese perunat hyvin ja leikkaa niihin veitsellä vieri viereen viiltoja, jotka eivät mene läpi asti. Perunan kuuluu pysyä koossa viilloista huolimatta.

Sekoita sieni-sipuliseos huoneenlämpöiseen voihin. Levitä voiseosta perunoiden viiltoihin ja loppu voi perunoiden päälle. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan ja vuoka uuniin yhdessä lihan kanssa. Kun otat lihan pois uunista, nosta lämpö 225 asteeseen ja anna perunoiden kypsyä vielä noin 20 minuuttia. Tarkista perunoiden kypsyys tikulla.

Tarjoa karitsanpaistin ja sieniperunoiden kanssa kermapippurikastiketta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka kuivattu herkkutatti 25 g
    Hinta 5,49/kpl
    219,60/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Peruna jauhoinen pesty/mull Suomi
    Hinta 1,29/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (13 arviota)

  • Pysyykö kasassa?
    4 vuotta sitten
    Otetaanko verkko pois ennen vai jälkeen paistamisen? Kinkkuhan paistetaan verkkoineen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Pysyykö kasassa?, verkko otetaan pois paistamisen jälkeen.
  • soosikauha
    5 vuotta sitten
    missäs ne kastikeohjeet???
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    soosikauha, pahoittelen, että reseptiin on jäänyt virhe. Karitsanpaistin kanssa voi tarjota esimerkiksi Pirkka Parhaat kermapippurikastiketta. Tästä on myös päivitetty tieto reseptin yhteyteen.
  • es
    6 vuotta sitten
    samat komentit kuin edellä,pitää itse tarkistaa valmistusta.
  • Mika
    6 vuotta sitten
    Mikä on siis perunoiden kypsymisaika? Tämä jäi kyllä vähän epäselväksi.
  • hs
    6 vuotta sitten
    Hei! Kivan oloinen ohje, mutta en oikein ymmärrä kohtaa 6: perunat uuniin yhdessä lihan kanssa siis tämä folioon paketoitu lihako työnnetään takaisin uuniin ja miten pitkäksi ajaksi kun sittenkuitenkin perunoiden pitää olla vielä 20 minuuttia uunissa. Olen vähän tumpelo näissä etenkin lammasjutuissa...
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kiitos kommentoijille ja pahoittelut, että resepti on ollut epäselvä. Perunoita aletaan valmistella, kun liha on laitettu uuniin. Kun perunat on valmisteltu myös ne laitetaan uuniin. Perunat ehtivät olla lihan kanssa 120-asteisessa uunissa sen aikaa, että ovat puolikypsiä siinä vaiheessa kun liha on kypsää. Kun liha otetaan pois uunista, uunin lämpö säädetään 225 asteeseen. Näin perunat kypsyvät loppuun sopivasti sillä aikaa, kun liha vetäytyy folion alla huoneenlämmössä. Eli lihaa ei enää laiteta takaisin uuniin folion kanssa.
  • Tiina
    6 vuotta sitten
    I wish there could be an English version of all these gastronomy. (olisipa englanninkielinen versio on kaikki nämä ruoastaan.)
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Tiina, Thank you for your feedback. I will forward your wish further.