• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Taateli-lammaspata

Pääsiäisen lammaspataan lisätään taateleita ja paahdettuja manteleita. Lammaspata on helppo valmistaa ja se hautuu uunissa kuin itsestään.
Taateli-lammaspata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • n. 1kglampaanpaistia, kuutioituna
    • 2rklvoita tai öljyä
    • n. 2dlvettä
    • 1-2rklPirkka tomaattipyreetä
    • 1Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi
    • 1tlkuminaa
    • n. 3/4tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 3(350 g)Pirkka sipulia
    • 1rs(200 g)herkkusieniä

Pinnalle

    • tuoretta korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoaksi valmistusta. Ruskista lihapalat useassa erässä rasvassa ja siirrä ne pataan. Lisää pataan vesi, tomaattipyree, fondi ja mausteet. Lohko kuoritut sipulit ja herkkusienet, lisää myös ne pataan.
  2. Peitä pata tiiviillä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
  3. Lisää halkaistut taatelit ja hauduta vielä noin 15 minuuttia. Paahda mantelit pannulla ilman rasvaa ja ripottele ne padan pinnalle. Koristele korianterilla tai persiljalla. Tarjoa taateli-lammaspata couscousin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 236 kcal989 kJ
  • Proteiinia16,6 g
  • Hiilihydraatteja11,4 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5