• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauheliha-pekonipihvit ja kermaviilikastike

Jauheliha-pekonipihvit ja kermaviilikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 175 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 1paprika
    • 1/2ps(à 200 g)sipulikuutioita (pakaste)
    • 600gnaudan jauhelihaa
    • 1rklpiparjuuritahnaa
    • 1rklsinappia
    • 1tlsuolaa
    • 1pkt(170 g)amerikanpekonia

Kastike

    • 1rklsinappia
    • 1/2rklviinietikkaa tai sitruunanmehua
    • 1tlsokeria
    • ripaussuolaa
    • 1/2-1dltuoretta tilliä, persiljaa ja ruohosipulia
    • tai
    • yrttimausteita (basilikaa, timjamia, rakuunaa)
    • hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna paprika ja esikypsennä sipulikuutioiden kanssa pari minuuttia mikroaaltouunissa. Lisää paprika-sipuliseos jauhelihan joukkoon ja mausta tomaattipyreellä, piparjuuritahnalla, sinapilla ja suolalla. Sekoita tasaiseksi.
  2. Muotoile taikinasta tasakokoisia pihvejä. Kiedo pekoniviipale jokaisen pihvin ympärille. Nosta pihvit uunipannulle leivinpaperin päälle ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  3. Valmista kermaviilikastike sekoittamalla kermaviiliin sinappi, viinietikka, sokeri ja suola. Yrttimausteet voit valita makusi mukaan. Tarjoa kastike jauheliha-pekonipihvien ja lohkoperunoiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 175 kcal733 kJ
  • Proteiinia10,9 g
  • Hiilihydraatteja3,08 g
  • Rasvaa13,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3