• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Muru- eli jauhelihakastike

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 0,60 €/annos.
Muru- eli jauhelihakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 119 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja anna kuulottua. Ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoittele hetki. Lisää vesi ja mausta tomaattipyreellä, soijalla ja pippurilla.
  2. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden, maustekurkkujen ja salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa kastikkeen myös ruskistamalla jauhot erikseen voissa (2 rkl). Kaada joukkoon kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää ruskistettu jauheliha-sipuliseos ja mausteet.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 119 kcal499 kJ
  • Proteiinia9,3 g
  • Hiilihydraatteja3,4 g
  • Rasvaa7,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 52 arvostelua