• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pinaatti-artisokkapiiras

Pinaatti-artisokkapiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta

Täyte

Pinnalle

Lisäksi

    • Pirkka alumiinifoliota

Valmistus

30 - 60 min
  1. Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 26 cm) leivinpaperilla. Kauli taikina pyöreähköksi levyksi ja nosta vuokaan. Painele taikina korkealle reunoille ja tue reunat alumiinifoliosuikaleilla. Pistele pohja ja esipaista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia.
  2. Valmista täyte esipaistamisen aikana. Hienonna pinaatti ja kuoritut sipulit. Kuullota sipuleita hetki pannulla tilkassa artisokkatölkin öljyä ja lisää pinaatti. Kuullota hetki. Valuta ja halkaise artisokat.
  3. Sekoita kulhossa juusto, kerma, munat ja mausteet. Lisää sipuli ja pinaatti. Kaada seos vuokaan. Asettele pinnalle artisokansydämet leikkauspinta ylöspäin.
  4. Paista piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet väriä.
  5. Koristele pinaatti-artisokkapiiras siemensekoituksella.

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 400 kcal1 680 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12