Persialainen paistettu yrttiriisi
Persialainen riisi on risottomainen lisäke, johon lisätään yrttejä reilulla kädellä ja sen annetaan hautua ja paistua reilussa rasvassa rapeaksi. Noin 3,55€/annos*
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1/2pkt(à 1 kg)Pirkka basmatiriisiä
- 1ruukkukorianteria hienonnettuna
- 1ruukkulehtipersiljaa hienonnettuna
- 1ruukkuruohosipulia hienonnettuna
- 1/2ruukkuatilliä hienonnettuna
- 1/2ruukkuaminttua hienonnettuna
- 1nippu(100 g)Pirkka suomalaista kevätsipulia hienonnettuna
- 1/2dloliiviöljyä
- 100gvoita
Valmistus
yli 60 min- Mittaa riisi siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi kirkastuu.
- Kaada riisi kulhoon ja lisää vettä niin, että riisit peittyvät reilusti. Lisää 1 rkl suolahiutaleita. Liota riisiä kaksi tuntia.
- Kaada riisin liotusvesi pois. Laita riisi ja 2 tl sormisuolaa kattilaan. Lisää vettä niin, että riisit peittyvät kunnolla. Kuumenna kiehuvaksi ja esikeitä riisejä kunnes jyvät muuttuvat valkoisiksi, noin 8 minuuttia. Valuta riisi siivilässä.
- Sekoita yrtit, kevätsipulit ja oliiviöljy riisin joukkoon.
- Kuumenna puolet voista ja 2 tl sormisuolaa kattilassa. Lisää riisi-yrttiseos kattilaan ilmavasti ripotellen. Lisää loput voista päälle nokareina ja peitä kattila kannella. Kypsennä kovalla lämmöllä 6-8 minuuttia ja lopuksi hyvin miedolla lämmöllä hauduttaen vielä 20 minuuttia. Älä sekoita riisiä välissä, äläkä raota kantta.
- Ota kattila liedeltä, kun riisi on kypsää ja alta rapeaa. Tarjoa liha-, kala- tai kasvisruokien lisäkkeenä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi