Persialainen paistettu yrttiriisiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Persialainen paistettu yrttiriisi

Persialainen riisi on risottomainen lisäke, johon lisätään yrttejä reilulla kädellä ja sen annetaan hautua ja paistua reilussa rasvassa rapeaksi. Noin 3,55€/annos*

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1/2pkt(à 1 kg)Pirkka basmatiriisiä
    • 1ruukkukorianteria hienonnettuna
    • 1ruukkulehtipersiljaa hienonnettuna
    • 1ruukkuruohosipulia hienonnettuna
    • 1/2ruukkuatilliä hienonnettuna
    • 1/2ruukkuaminttua hienonnettuna
    • 1nippu(100 g)Pirkka suomalaista kevätsipulia hienonnettuna
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 100gvoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa riisi siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi kirkastuu.
  2. Kaada riisi kulhoon ja lisää vettä niin, että riisit peittyvät reilusti. Lisää 1 rkl suolahiutaleita. Liota riisiä kaksi tuntia.
  3. Kaada riisin liotusvesi pois. Laita riisi ja 2 tl sormisuolaa kattilaan. Lisää vettä niin, että riisit peittyvät kunnolla. Kuumenna kiehuvaksi ja esikeitä riisejä kunnes jyvät muuttuvat valkoisiksi, noin 8 minuuttia. Valuta riisi siivilässä.
  4. Sekoita yrtit, kevätsipulit ja oliiviöljy riisin joukkoon.
  5. Kuumenna puolet voista ja 2 tl sormisuolaa kattilassa. Lisää riisi-yrttiseos kattilaan ilmavasti ripotellen. Lisää loput voista päälle nokareina ja peitä kattila kannella. Kypsennä kovalla lämmöllä 6-8 minuuttia ja lopuksi hyvin miedolla lämmöllä hauduttaen vielä 20 minuuttia. Älä sekoita riisiä välissä, äläkä raota kantta.
  6. Ota kattila liedeltä, kun riisi on kypsää ja alta rapeaa. Tarjoa liha-, kala- tai kasvisruokien lisäkkeenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua