Tabbouleh
Tabbouleh tai tabouleh on Lähi-idän raikas persiljasalaatti. Perinteisessä Tabboulehissa hienonnetut yrtit ovat salaatin pääraaka-aine ja bulguria on suhteessa vähemmän. Noin 1,25€/annos.
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1dl(n. 70 g)bulguria
- 3ruukkuapersiljaa hienonnettuna
- 1ruukkuminttua hienonnettuna
- 2(200 g)tomaattia
Kastike
- 2-3rklsitruunanmehua
- 3/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kypsä bulgur kylmällä vedellä ja valuta hyvin lävikössä.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää jäähtynyt bulgur kastikkeen joukkoon.
- Hienonna yrtit ja tomaatit mahdollisimman hienoksi. Sekoita bulgur yrttien ja tomaattien joukkoon. Anna tabboulehin maustua hetki ennen tarjoamista. Tarjoa sellaisenaan lisäkesalaattina tai esimerkiksi tsatsikin ja hummuksen kanssa.
Tiesitkö että...
Voit lisätä tabboulehin joukkoon myös hienonnetun punasipulin ja / tai valkosipulinkynnen. Bulgurin määrää lisäämällä saat salaatista runsaamman. Bulgurin tilalla voit käyttää halutessasi couscousia ja gluteenittoman versioon kvinoaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Ruokalajit Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
No huhhuh, 3 ruukkua persiljaa ja 1 ruukku minttua! Ja siihen sitten lisukkeeksi kaks tomaattia! :-) Yrttien suhteet on varmaan keskenään oikein mutta ei nyt sentään ihan tollasia määriä (ehkä vaikka 1½ dl + ½ dl tai silleen). Ja tomaatteja 3-4 ja kurkkua kantsii laittaa kans. Ja hyvä lisäke on granaattiomenan siemenet.