• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Persialaiset leivät

Persialaiset leivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 18 kpl
  • yli 60 min
  • 253 kcal / 100 g

Ainekset

18 kpl

Voitelu ja koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä piimä hieman kädenlämpöä kuumemmaksi (+42 asteiseksi). Sekoita kuivahiiva pieneen määrään hiivaleipäjauhoja. Sekoita jauhoseos piimään. Lisää noin 1/3 jauhoista hyvin sekoittaen. Lisää suola, siirappi, mysli ja öljy. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan ja jokainen osa edelleen kuuteen. Pyörittele paloista soikeita sämpylöitä. Ripottele sämpylöille hieman jauhoja ja taputtele ohuiksi leipäsiksi. Käytä apuna kaulinta. Leipäset saavat olla noin sentin paksuisia. Pistele leipäset ja kohota liinan alla.
  3. Voitele kohonneet leipäset piimällä ja ripottele pinnalle auringonkukan- tai pinjansiemeniä. Paista persialaiset leivät 225 asteessa keskitasolla 8-10 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 253 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia8,65 g
  • Hiilihydraatteja40,1 g
  • Rasvaa6,11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille