• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuuriboston

Punajuuriboston
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • yli 60 min
  • 210 kcal / annos (90g)

Ainekset

12 palaa

Voiteluun ja pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä punajuurisose noin 42-asteiseksi esim. mikroaaltouunissa kulhossa tai liedellä kattilassa. Lisää siirappi ja suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi 20-30 minuuttia.
  2. Hienonna salaattijuustokuutiot. Leikkaa leivinpaperista torvelliseen irtopohjavuokaan (halkaisija 26 cm) pohjan kokoinen pala.
  3. Kaaviloi tai taputtele pehmeä taikina leivinpöydällä noin 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Ripottele levylle hienonnetut salaattijuustokuutiot. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan.
  4. Leikkaa rulla 12 palaan ja nosta palat irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota lämpimässä liinalla peitettynä 20-30 minuuttia. Voitele leivonnainen öljyllä ja ripottele pinnalle runsaasti kurpitsansiemeniä.
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Irrota punajuuriboston vuoasta vähän jäähtyneenä.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 210 kcal879 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1