• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Persilja-jauhelihapihvit ja pippurikastike

Helpot jauhelihapihvit ja pippurinen kermakastike maistuvat koko perheelle.
Persilja-jauhelihapihvit ja pippurikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • alle 30 min
  • 166 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1dlmaustamatonta jogurttia
    • 1/2dlkorppujauhoja
    • 1(n. 70 g)pieni sipuli
    • 1Pirkka kananmuna
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1dltuoretta persiljaa

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita jogurtti ja korppujauhot. Anna turvota noin 10 minuuttia, välillä sekoittaen. Hienonna sipuli. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipuli, muna ja mausteet sekä hienonnettu persilja.
  2. Muotoile taikinasta 10 pihviä leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Voit paistaa pihvit myös pannulla kypsiksi.
  3. Kuumenna ruokakerma pinnoitetussa kattilassa. Lisää paloiteltu juusto ja keitä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Maista ja rouhi kastikkeeseen halutessasi lisää mustapippuria. Tarjoa jauhelihapihvit ja kastike keitettyjen perunoiden kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 166 kcal693 kJ
  • Proteiinia12,5 g
  • Hiilihydraatteja3,9 g
  • Rasvaa10,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2