Persiljakuorrutettu possunfilee
Persiljakuorrutettu possunfilee maistuu viikonlopun fiinimmässäkin tilaisuudessa.
4 annostayli 60 min309 kcal / annos (150g)
Ainekset
4 annosta
- n. 500gporsaan ulkofileetä
- 1/2rklöljyä
- 2rklsitruunanmehua
- 2rkltulista sinappia
- 3/4tlsuolaa
- mustapippuria
- 2viipalettavaaleaa paahtoleipää
- 1dlpersiljaa
- 1-2valkosipulinkynttä
Valmistus
yli 60 min- Halkaise filee pituussuunnassa niin, että puolikkaat jäävät fileen päästä noin puolen sentin paksuudelta kiinni toisiinsa. Näin muodostuu pitkä ohut tanko. Ruskista filee joka puolelta paistinpannussa öljyssä.
- Sekoita keskenään sitruunanmehu, sinappi, suola ja mustapippuri. Sivele seos fileen pintaan joka puolelle.
- Hienonna monitoimikoneessa leikkuuterällä paahtoleivät, persilja ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon juustoraaste. Kierittele filee leipä-juustoraasteseoksessa. Siirrä filee uunivuokaan ja anna sen maustua tunnin ajan.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes lihalämpömittari näyttää hieman yli 70 astetta. Jos kuorrutus tummuu liikaa, peitä filee foliolla.
- Anna fileen tasaantua peitettynä ennen viipalointia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja ripottele päälle persiljaa. Tarjoa persiljakuorrutettu possunfilee perunalisäkkeen ja tomaatti-sipulisalaatin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 150g100 g
- 309 kcal1 300 kJ
- Proteiinia 34,2 g
- Hiilihydraatteja9,2 g
- Rasvaa14,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi