• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Persiljakuorrutettu possunfilee

Persiljakuorrutettu possunfilee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 309 kcal / annos (150g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 500gporsaan ulkofileetä
    • 1/2rklöljyä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 2rkltulista sinappia
    • 3/4tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 2viipalettavaaleaa paahtoleipää
    • 1dlpersiljaa
    • 1-2valkosipulinkynttä

Valmistus

yli 60 min
  1. Halkaise filee pituussuunnassa niin, että puolikkaat jäävät fileen päästä noin puolen sentin paksuudelta kiinni toisiinsa. Näin muodostuu pitkä ohut tanko. Ruskista filee joka puolelta paistinpannussa öljyssä.
  2. Sekoita keskenään sitruunanmehu, sinappi, suola ja mustapippuri. Sivele seos fileen pintaan joka puolelle.
  3. Hienonna monitoimikoneessa leikkuuterällä paahtoleivät, persilja ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon juustoraaste. Kierittele filee leipä-juustoraasteseoksessa. Siirrä filee uunivuokaan ja anna sen maustua tunnin ajan.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes lihalämpömittari näyttää hieman yli 70 astetta. Jos kuorrutus tummuu liikaa, peitä filee foliolla.
  5. Anna fileen tasaantua peitettynä ennen viipalointia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja ripottele päälle persiljaa. Tarjoa persiljakuorrutettu possunfilee perunalisäkkeen ja tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 309 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia34,2 g
  • Hiilihydraatteja9,2 g
  • Rasvaa14,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu