• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Täytetty possunfilee

Täytetty possunfilee saa jouluista makua sinihomejuusto-piparkakkutäytteestään. Tarjoa lämpimänä pääruokana tai kylmänä noutopöydässä.
Täytetty possunfilee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 415 kcal / annos (190g)

Ainekset

6 annosta

Pinnalle

    • 1-2rklsinappia
    • 2-3Pirkka piparkakkua

Kastike

    • paistoliemi (n. 1 dl)
    • 1-2dlkuohukermaa
    • n. 1/2rklvehnäjauhoja
    • 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Leikkaa filee pitkittäin puoliksi, mutta jätä toinen reuna kiinni. Avaa filee kuten kirja. Mausta liha joka puolelta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pehmeiksi rasvassa. Lisää sipuleiden joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja persilja. Anna juuston pehmetä. Levitä sipuliseos fileen pinnalle. Murskaa piparkakut esimerkiksi huhmaressa ja ripottele jauhelma sipuliseoksen päälle.
  3. Taita liha takaisin fileen muotoon. Kiinnitä reuna muutamalla cocktailtikulla. Sivele fileen pinta sinapilla. Murskaa piparkakut ja ripottele ne sinappikerroksen päälle. Nosta filee pieneen uunivuokaan. Kypsennä 150 asteessa 1-1 1/2 tuntia, kunnes lihalämpömittari näyttää noin 70 astetta.
  4. Anna fileen tasaantua ennen viipalointia. Siivilöi paistoliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita kerma ja vehnäjauhot keskenään. Kaada seos paistoliemen joukkoon. Keitä 2-3 minuuttia. Lisää persilja ja pippuri. Tarkista maku. Tarjoa lisäksi haudutettuja juureksia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tarjota possunfileen lämpimänä pääruokana tai kylmänä noutopöydässä.

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 415 kcal1 740 kJ
  • Proteiinia41 g
  • Hiilihydraatteja5 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1