Persimonpasta
Soseuta persimonista hurmaava inkiväärillä piristetty pastakastike! Persimonpasta on talven superherkku. Noin 2,50€/annos.*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1/2ps(à 500 g)Pirkka pennepastaa
- 2lvettä
- 2tlsuolaa
Kastike
- 3(400 g)Pirkka persimonia
- 1cm:n palatuoretta inkivääriä
- 3rkllimetinmehua
- 3/4tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
Lisäksi
- 100g(n.3 dl)Pirkka Parhaat parmesaania
- 1(130 g)Pirkka persimon
- 1ps(65 g)Pirkka Luomu rucolaa
- 1/2dlpastan keitinvettä
Valmistus
alle 30 min- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Kuori persimonit ja viipaloi ne muutamaan osaan. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimen kannuun ja soseuta tasaiseksi.
- Raasta parmesaani. Viipaloi koristeeksi tuleva persimoni. Valuta pasta ja säästä hieman keitinvettä. Sekoita valutettuun pastaan kastike, rucola ja puolet juustosta. Notkista keitinvedellä. Koristele pasta persimonviipaleilla, lopulla parmesaanilla ja pekaanipähkinöillä.
Katso video
Tiesitkö että...
Saat pastasta vegaanisen kun jätät parmesaanin pois. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Persimoni + inkivääri on kiva
Hyvää, tässä maistuu pääraaka-aine eli persimon! :P
Ei hyvä.
YläkerranNeiti, ohjeeseen voi halutessaan lisätä hieman enemmän mausteita oman maun mukaan. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
Ihan hyvä perusresepti, itse en käyttänyt pähkinöitä ollenkaan. Aika mauton resepti kuitenkin 🤔
Todellakin aineksien hukkakäyttöä. Nättiä mutta maut täysin hakusessa. En todellakaan valmista toista kertaa. Sorry !
Resepti kaipaisi jotakin vastapainoa persimonin makeudelle. Itse lisäsin chilirouhetta ja ensi kerralla voisin kokeilla parmesaanin sijaan pecorinoa. En myöskään sekottaisi rucolaa ja pähkinöitä sekaan, vaan jokainen saisi koristella annoksensa itse. Tulee aika muhjuinen koostumus muuten.