• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porkkanainen lihapiirakka

Porkkanainen lihapiirakka maistuu esimerkiksi iltapalana.
Porkkanainen lihapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 320 kcal / annos (175g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

    • 5dlvettä
    • 1tlsuolaa
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1(100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1tltimjamia
    • 1tloreganoa
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2kananmunaa
    • 1tlk(2 dl)kevytkermaa

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin täyte. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Valuta riisi.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi kuullottumaan. Mausta seos. Sekoita hieman jäähtyneen jauhelihaseoksen joukkoon riisi, munat, kerma ja sinihomejuusto.
  3. Kuori pinnalle tulevat porkkanat ja leikkaa ne kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Kuullota lastuja hetki rasvassa.
  4. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Kaada pehmeä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Levitä taikina ensin puulastalla piirakkavuoan pohjalle ja painele taikinaa sitten jauhotetulla kädellä myös reunoille.
  5. Levitä lihatäyte vuokaan. Ripottele porkkanalastut ja kurpitsansiemenet pinnalle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa porkkanainen lihapiirakka salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 175g100 g

  • 320 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille