• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Peruna-sellerisosekeitto

Peruna-sellerisosekeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 6-8(600 g)Pirkka jauhoisia perunoita (punainen pussi)
    • 1/2(350 g)juuriselleriä
    • 1sipuli
    • 1lvettä
    • 2rklkasvisfondia
    • 3/4tlsuolaa
    • valkopippuria

Päälle

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja kuutioi perunat ja juuriselleri. Kuori ja hienonna sipuli. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää fondi ja kasvikset. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  2. Hienonna salottisipuli ja kinkku. Paloittele tomaatit. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää kinkku ja tomaatit. Kuumenna hetki.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Kaada joukkoon kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta keitto ja tarkista maku.
  4. Tarjoa peruna-sellerisosekeitto alku- tai pääruokana kinkku-tomaattisekoituksen kanssa. Koristele annokset timjamilla. Tarjoa lisäksi leipää.

Ravintosisältö perannos 480g100 g

  • 216 kcal904 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja32 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1