• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PerunamuussiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perunamuussi

Paras perunasmuussi syntyy jauhoisista perunoista. Klassikkolisäke maistuu muun muassa poronkäristyksen ja lohen kanssa.

  • 6 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

6 annosta
    • 1 1/2kgjauhoisia perunoita
    • n. 4 1/2dlmaitoa
    • n. 1tlsuolaa

Lisäksi

    • voita

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Kuumenna maito. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose suolalla ja voinokareella.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä. Mausta perunasose halutessasi hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua