K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
PerunamuussiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perunamuussi

Paras perunasmuussi syntyy jauhoisista perunoista. Klassikkolisäke maistuu muun muassa poronkäristyksen ja lohen kanssa.

Ainekset

6 annosta
    • 1 1/2kgjauhoisia perunoita
    • n. 4 1/2dlmaitoa
    • n. 1tlsuolaa

Lisäksi

    • voita

Valmistus

alle 30 min
  1. Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Kuumenna maito. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose suolalla ja voinokareella.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä. Mausta perunasose halutessasi hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Peruna jauhoinen kg
    Peruna jauhoinen kg
    0,12/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    2,19/kpl
    1,09/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,92/kpl
    0,92/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Pirkka kevytmaito 5dl
    0,69/kpl
    1,38/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,55/kpl
    1,03/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,29/kpl
    6,58/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl
    9,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille61 arvostelua
  • Aito siirapilla aidosti makeutettu perunalaatikko!22.1.2022

    Mitä tähteeksi jääneestä perunamuusista ? "Aito siirapilla aidosti makeutettu perunalaatikko" on mainio ruoka tähteeksi jääneestä perunamuusista. Teen muusia tarkoituksella niin että sitä jää reilusti yli, niin että muusia on toisen ruoan raaka-aineeksi. Lisään muusiin maitoa niin että saan sakeahkon vellimäisen soseen ja saatan maustaa hiukan. Lisään siirappia ½-1 desilitra litraan ohennettua sosetta. Muusin suola usein riittää, mutta voi sitä hillitysti tarvittaessa lisätä. Sekoitan tasaiseksi. Laitan soseen voideltuun uunivuokaan ja paistan ensin noin 200 asteisessa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan, alennan uunin lämpötilan noin 140 asteeseen, niin kupliminen tasaantuu ja voin paistaa lähes täysiä vuokia. Paistan aitoa siirapilla aidosti makeutettua perunalaatikkoa noin 3 tuntia.

  • Hämmentyny20.11.2020

    4 ja 1/2 dl maitoa? Siitähän tulee ihan keittoa sillon. Ei voi pitää paikkansa

  • K-Kuluttajapalvelu20.11.2020

    Hämmentyny, nesteen määrää voi halutessaan vähentää sen mukaan, kuinka paksua muussia haluaa tehdä. Maitoa kannattaa lisätä soseutettujen perunoiden joukkoon vähitellen.

  • Lautsa29.11.2019

    Siiklistä ainakin tuli maukasta. Kun survoo perunat, voi jättää pieniä sattumia, niin jää kiva suutuntuma. Millää liian tehokkaalla laitteella ei kannata liisteröidä sosetta. Maidon sijasta käytän laktoositonta maitojuomaa, ja voikin on laktoositonta.

  • pirjo mummo9.1.2019

    tykkäsin kovasti j syötin lapselle kaikelen

  • VILLE13.11.2017

    TOSI HYVÄÄ 10+