Perunamuussi
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Paras perunasmuussi syntyy jauhoisista perunoista. Klassikkolisäke maistuu muun muassa poronkäristyksen ja lohen kanssa.
Ainekset
6 annosta
1 1/2 kg | tai |
n. 4 1/2 dl | maitoa tai |
n. 1 tl | tai |
Lisäksi | |
---|---|
tai |
Valmistus
alle 30 min
Pese, kuori ja paloittele perunat.
Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada perunoiden keitinvesi pois.
Kuumenna maito. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose suolalla ja voinokareella.
Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä. Mausta perunasose halutessasi hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(24 arvostelua)
- alle 30 min3,8(64 arvostelua)
- alle 30 min4,1(272 arvostelua)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min4,3(21 arvostelua)
- alle 15 min3,0(64 arvostelua)
- 30 - 60 min3,6(7 arvostelua)
- 30 - 60 min3,3(8 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (67 arvostelua)
- Aito siirapilla aidosti makeutettu perunalaatikko!1 vuosi sittenMitä tähteeksi jääneestä perunamuusista ? "Aito siirapilla aidosti makeutettu perunalaatikko" on mainio ruoka tähteeksi jääneestä perunamuusista. Teen muusia tarkoituksella niin että sitä jää reilusti yli, niin että muusia on toisen ruoan raaka-aineeksi. Lisään muusiin maitoa niin että saan sakeahkon vellimäisen soseen ja saatan maustaa hiukan. Lisään siirappia ½-1 desilitra litraan ohennettua sosetta. Muusin suola usein riittää, mutta voi sitä hillitysti tarvittaessa lisätä. Sekoitan tasaiseksi. Laitan soseen voideltuun uunivuokaan ja paistan ensin noin 200 asteisessa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan, alennan uunin lämpötilan noin 140 asteeseen, niin kupliminen tasaantuu ja voin paistaa lähes täysiä vuokia. Paistan aitoa siirapilla aidosti makeutettua perunalaatikkoa noin 3 tuntia.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenHämmentyny, nesteen määrää voi halutessaan vähentää sen mukaan, kuinka paksua muussia haluaa tehdä. Maitoa kannattaa lisätä soseutettujen perunoiden joukkoon vähitellen.
- Hämmentyny2 vuotta sitten4 ja 1/2 dl maitoa? Siitähän tulee ihan keittoa sillon. Ei voi pitää paikkansa
- Lautsa3 vuotta sittenSiiklistä ainakin tuli maukasta. Kun survoo perunat, voi jättää pieniä sattumia, niin jää kiva suutuntuma. Millää liian tehokkaalla laitteella ei kannata liisteröidä sosetta. Maidon sijasta käytän laktoositonta maitojuomaa, ja voikin on laktoositonta.
- pirjo mummo4 vuotta sittentykkäsin kovasti j syötin lapselle kaikelen
- VILLE5 vuotta sittenTOSI HYVÄÄ 10+