Perunamuussi
Paras perunasmuussi syntyy jauhoisista perunoista. Klassikkolisäke maistuu muun muassa poronkäristyksen ja lohen kanssa.
- 6 annosta
- alle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 1 1/2kgjauhoisia perunoita
- n. 4 1/2dlmaitoa
- n. 1tlsuolaa
Lisäksi
- voita
Valmistus
alle 30 min- Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä perunoita, vähässä, suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Kuumenna maito. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää kuumaa maitoa, kunnes saat haluamasi paksuisen soseen. Mausta perunasose suolalla ja voinokareella.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä. Mausta perunasose halutessasi hienonnetulla persiljalla tai ruohosipulilla.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
4 ja 1/2 dl maitoa? Siitähän tulee ihan keittoa sillon. Ei voi pitää paikkansa
Hämmentyny, nesteen määrää voi halutessaan vähentää sen mukaan, kuinka paksua muussia haluaa tehdä. Maitoa kannattaa lisätä soseutettujen perunoiden joukkoon vähitellen.
Siiklistä ainakin tuli maukasta. Kun survoo perunat, voi jättää pieniä sattumia, niin jää kiva suutuntuma. Millää liian tehokkaalla laitteella ei kannata liisteröidä sosetta. Maidon sijasta käytän laktoositonta maitojuomaa, ja voikin on laktoositonta.
tykkäsin kovasti j syötin lapselle kaikelen
TOSI HYVÄÄ 10+