Hyppää sisältöön
VatruskatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vatruskat

  • Annosmäärä20 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Vatruskat ovat pohjois-karjalaisia perinneleivonnaisia, joissa perunataikinan sisälle kätkeytyy riisipuurotäyte. Tarjoa piiraiden kanssa ruskistettua munavoita.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

20 kpl
1 kg
 
jauhoisia perunoita (puikula tai rosamunda)
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1
 
kananmuna
tai

Täyte

6 dl
 
vettä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
2 dl
 
tai
50 g
 
voita
tai

Voiteluun

50 g
 
voita sulatettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
498 kJ / 119 kcal
Rasva
4,5 g
josta tyydyttynyttä
2,7 g
Hiilihydraatit
16,7 g
josta sokereita
0,4 g
Proteiini
2,3 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Keitä pestyt perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä sen verran, että pystyt kuorimaan perunat.
Kiehauta vesi ja lisää suola ja puuroriisi. Sekoita alussa. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes seos on puuromaista. Lisää voi lopuksi joukkoon ja nosta jäähtymään.
Raasta kuoritut perunat kartioraastimen hienolla terällä soseeksi, jotta perunasoseeseen ei jää paakkuja. Lisää jäähtyneen perunasoseen joukkoon jauhot ja muna, sekoita taikina tasaiseksi.
Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla pitkä tanko ja jaa se 20 osaan. Taputtele taikinapaloista jauhojen avulla noin 12 cm:n kokoisia litteitä ympyröitä.
Jaa täyte pohjille. Taita pohjat puolikuun muotoon ja kiinnitä ja tasoita reunat pienen kulhon tai lautasen reunalla. Nosta vatruskat kevyesti jauhotetulle pellille ilman leivinpaperia.
Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin. Voitele sulatetulla voilla paistamisen jälkeen. Tarjoa ruskistetun munavoin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pirkka suomalainen pesty puikulaperuna 1 kg
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Lapinpuikula peruna 2kg Suomi
    Hinta 5,99/kpl
    3,00/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Urtekram puuroriisi 500g luomu
    Hinta 4,49/kpl
    8,98/kg
  • Risella Luomu Puuroriisi 500g
    Hinta 3,15/kpl
    6,30/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (33 arviota)

  • Leipuritar
    1 kuukausi sitten
    Tein ohjeen mukaan, riisin sijasta keitettyjä ohranjyviä. Olisi saanut laittaa jauhoja enemmän. Ohjeesta 10 kpl. Ei kovin kauniita olleet, mutta todella hyviä.
  • Kotileipuri
    3 kuukautta sitten
    Nim. Perinne. Vatruskoita ei kaulita piiraspulikalla! Siksi 1dl jauhoja riittää hyvin.
  • Essu
    7 kuukautta sitten
    hyvä resepti kiitos
  • Perinne
    7 kuukautta sitten
    Vayruskat tarvii enemmän jauhoja kuin tuo desi. Ei muuten voi piiraspulikalla pyöritellä kakkaroita. Lisäsin siis jauhoja silloin kun pyörittelin kakkaroita ennen täyttämistä.