Vatruskat
- Annosmäärä20 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Vatruskat ovat pohjois-karjalaisia perinneleivonnaisia, joissa perunataikinan sisälle kätkeytyy riisipuurotäyte. Tarjoa piiraiden kanssa ruskistettua munavoita.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
20 kpl
1 kg | jauhoisia perunoita (puikula tai rosamunda) tai |
1 tl | suolaa tai |
1 dl | vehnäjauhoja tai |
1 | kananmuna tai |
Täyte | |
---|---|
6 dl | vettä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 dl | tai |
50 g | voita tai |
Voiteluun | |
50 g | voita sulatettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 498 kJ / 119 kcal |
Rasva | 4,5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,7 g |
Hiilihydraatit | 16,7 g |
josta sokereita | 0,4 g |
Proteiini | 2,3 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Keitä pestyt perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä sen verran, että pystyt kuorimaan perunat.
Kiehauta vesi ja lisää suola ja puuroriisi. Sekoita alussa. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes seos on puuromaista. Lisää voi lopuksi joukkoon ja nosta jäähtymään.
Raasta kuoritut perunat kartioraastimen hienolla terällä soseeksi, jotta perunasoseeseen ei jää paakkuja. Lisää jäähtyneen perunasoseen joukkoon jauhot ja muna, sekoita taikina tasaiseksi.
Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla pitkä tanko ja jaa se 20 osaan. Taputtele taikinapaloista jauhojen avulla noin 12 cm:n kokoisia litteitä ympyröitä.
Jaa täyte pohjille. Taita pohjat puolikuun muotoon ja kiinnitä ja tasoita reunat pienen kulhon tai lautasen reunalla. Nosta vatruskat kevyesti jauhotetulle pellille ilman leivinpaperia.
Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin. Voitele sulatetulla voilla paistamisen jälkeen. Tarjoa ruskistetun munavoin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka puuroriisi 1kgHinta 2,39/kpl2,39/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka suomalainen pesty puikulaperuna 1 kgHinta 1,69/kpl1,69/kg
- Lapinpuikula peruna 2kg SuomiHinta 5,99/kpl3,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Urtekram puuroriisi 500g luomuHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Risella Luomu Puuroriisi 500gHinta 3,15/kpl6,30/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,2(36 arviota)
- yli 60 min3,8(19 arviota)
- alle 30 min4,0(39 arviota)
- yli 60 min4,2(41 arviota)
- yli 60 min3,9(118 arviota)
- 30 - 60 min3,9(136 arviota)
- alle 30 min3,9(231 arviota)
- yli 60 min4,1(360 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (33 arviota)
- Leipuritar1 kuukausi sittenTein ohjeen mukaan, riisin sijasta keitettyjä ohranjyviä. Olisi saanut laittaa jauhoja enemmän. Ohjeesta 10 kpl. Ei kovin kauniita olleet, mutta todella hyviä.
- Kotileipuri3 kuukautta sittenNim. Perinne. Vatruskoita ei kaulita piiraspulikalla! Siksi 1dl jauhoja riittää hyvin.
- Essu7 kuukautta sittenhyvä resepti kiitos
- Perinne7 kuukautta sittenVayruskat tarvii enemmän jauhoja kuin tuo desi. Ei muuten voi piiraspulikalla pyöritellä kakkaroita. Lisäsin siis jauhoja silloin kun pyörittelin kakkaroita ennen täyttämistä.