Perunapannukakut ja kaali-vuohenjuustosalaatti
Maukas ja gluteiiniton kasvisateria syntyy perunasta ja kaaleista. Tarjoa pienet perunapannarit esimerkiksi kaali-vuohenjuustosalaatin kanssa.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
Perunapannukakut
- 250gpuikulaperunoita tai Rosamundaa
- 1ison lehti- tai mustakaalin lehti
- 1/2dlkuohukermaa
- 2pientä kananmunaa
- 1 1/2rklperunajauhoja
- 1/4tlmustapippuria
- 1/3rklsuolaa
- 2-3(50 g)kananmunan valkuaista
- 1/2dlrypsiöljyä paistamiseen
Kaali-vuohenjuustosalaatti
- 250gvalkokaalia
- 250gpunakaalia
- 2rklsitruunanmehua
- 1rs(150 g)vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
- 1/4tlmustapippuria
- 1tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Kuori perunat, keitä kypsäksi ja kaada vesi pois. Jätä perunat kattilaan höyrystymään kunnes ylimääräinen kosteus poistuu. Purista perunat siivilän läpi hienoksi.
- Kiehauta lehtikaalia kiehuvassa vedessä minuutti, jäähdytä ja purista ylimääräinen neste pois. Suikaloi ohueksi. Lämmitä kerma (älä kiehauta). Lisää kerma, lehtikaali, munat, perunajauho, mustapippuri ja suola perunan sekaan. Sekoita hyvin. Vatkaa valkuainen kuohkeaksi vaahdoksi ja nostele perunamassan joukkoon (älä sekoita). Siirrä kylmään tekeytymään tunniksi. Taikinasta tulee 14-16 pientä pannukakkua.
- Leikkaa valko- ja punakaalit ohuiksi suikaleiksi. Purista sitruunan mehu. Sekoita kulhossa kaalisuikaleet, vuohenjuusto ja sitruunanmehu. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Paista perunapannukakut keskilämmöllä öljyssä 1-2 minuuttia per puoli. Asettele kaalisalaatti pannukakkujen päälle.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi