• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Perunapannukakut ja kaali-vuohenjuustosalaattiReseptin teki kumppani

Perunapannukakut ja kaali-vuohenjuustosalaatti

Maukas ja gluteiiniton kasvisateria syntyy perunasta ja kaaleista. Tarjoa pienet perunapannarit esimerkiksi kaali-vuohenjuustosalaatin kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Perunapannukakut

    • 250gpuikulaperunoita tai Rosamundaa
    • 1ison lehti- tai mustakaalin lehti
    • 1/2dlkuohukermaa
    • 2pientä kananmunaa
    • 1 1/2rklperunajauhoja
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1/3rklsuolaa
    • 2-3(50 g)kananmunan valkuaista
    • 1/2dlrypsiöljyä paistamiseen

Kaali-vuohenjuustosalaatti

    • 250gvalkokaalia
    • 250gpunakaalia
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1rs(150 g)vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori perunat, keitä kypsäksi ja kaada vesi pois. Jätä perunat kattilaan höyrystymään kunnes ylimääräinen kosteus poistuu. Purista perunat siivilän läpi hienoksi.
  2. Kiehauta lehtikaalia kiehuvassa vedessä minuutti, jäähdytä ja purista ylimääräinen neste pois. Suikaloi ohueksi. Lämmitä kerma (älä kiehauta). Lisää kerma, lehtikaali, munat, perunajauho, mustapippuri ja suola perunan sekaan. Sekoita hyvin. Vatkaa valkuainen kuohkeaksi vaahdoksi ja nostele perunamassan joukkoon (älä sekoita). Siirrä kylmään tekeytymään tunniksi. Taikinasta tulee 14-16 pientä pannukakkua.
  3. Leikkaa valko- ja punakaalit ohuiksi suikaleiksi. Purista sitruunan mehu. Sekoita kulhossa kaalisuikaleet, vuohenjuusto ja sitruunanmehu. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  4. Paista perunapannukakut keskilämmöllä öljyssä 1-2 minuuttia per puoli. Asettele kaalisalaatti pannukakkujen päälle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua