Perunarieska
- Annosmäärä16 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
Pehmeät rieskat valmistuvat varsin helposti perunasoseesta.
Ainekset
16 kpl
1 ps (500 g) | Pirkka perunasoseaineksia (pakaste) tai |
2 dl 7 dl (n. 670 g) | maitoa tai valmista perunasosetta tai |
1/2 tl | suolaa tai |
n. 3 dl | täysjyväohrajauhoja tai |
1 | tai |
Valmistus
alle 30 min
Kaada perunasoseainekset mikrokulhoon ja lisää maito. Peitä kannella ja kuumenna mikrossa (650 W) 5–10 minuuttia, kunnes sose on tasaista.
Sekoita jäähtyneen perunasoseen joukkoon suola, jauhot ja muna. Jätä taikina pehmeäksi. Jaa taikina kahdelle leivinpaperille uunipellin päälle kahdeksaksi keoksi. Ripottele pinnalle jauhoja ja taputtele ohuiksi rieskoiksi.
Pistele rieskat haarukalla ja paista uunin alatasolla 250 asteessa 10–15 minuuttia. Tarjoa rieskat lämpiminä voin kanssa.
Vinkki! Peruna-emmentalrieskat saat maustamalla taikinan 150 g emmentaljuustoraastetta. Vähennä tällöin jauhojen määrää, jotta taikina pysyy pehmeänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(170 arviota)
- alle 30 min4,2(52 arviota)
- alle 30 min4,1(78 arviota)
- alle 30 min4,1(69 arviota)
- alle 30 min4,6(33 arviota)
- alle 30 min4,1(92 arviota)
- yli 60 min2,8(4 arviota)
- alle 30 min3,9(133 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (74 arviota)