Perunarieska
Pehmeät rieskat valmistuvat varsin helposti perunasoseesta.
16 kplalle 30 min76 kcal / annos (50g)
Ainekset
16 kpl
- 1ps(500 g)Pirkka perunasoseaineksia (pakaste)
- 2dlmaitoa tai
- 7dl(noin 670 g)valmista perunasosetta
- 1/2tlsuolaa
- n. 3dltäysjyväohrajauhoja
Valmistus
alle 30 min- Kaada perunasoseainekset mikrokulhoon ja lisää maito. Peitä kannella ja kuumenna mikrossa (650 W) 5-10 minuuttia, kunnes sose on tasaista.
- Sekoita jäähtyneen perunasoseen joukkoon suola, jauhot ja muna. Jätä taikina pehmeäksi. Jaa taikina kahdelle leivinpaperille uunipellin päälle kahdeksaksi keoksi. Ripottele pinnalle jauhoja ja taputtele ohuiksi rieskoiksi.
- Pistele rieskat haarukalla ja paista uunin alatasolla 250 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoa rieskat lämpiminä voin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Peruna-emmentalrieskat saat maustamalla taikinan 150 g emmentaljuustoraastetta. Vähennä tällöin jauhojen määrää, jotta taikina pysyy pehmeänä.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 50g100 g
- 76 kcal318 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja11 g
- Rasvaa2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi