• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Perunarieska

Pehmeät rieskat valmistuvat varsin helposti perunasoseesta.
Perunarieska
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 kpl
  • alle 30 min
  • 76 kcal / annos (50g)

Ainekset

16 kpl

Valmistus

alle 30 min
  1. Kaada perunasoseainekset mikrokulhoon ja lisää maito. Peitä kannella ja kuumenna mikrossa (650 W) 5-10 minuuttia, kunnes sose on tasaista.
  2. Sekoita jäähtyneen perunasoseen joukkoon suola, jauhot ja muna. Jätä taikina pehmeäksi. Jaa taikina kahdelle leivinpaperille uunipellin päälle kahdeksaksi keoksi. Ripottele pinnalle jauhoja ja taputtele ohuiksi rieskoiksi.
  3. Pistele rieskat haarukalla ja paista uunin alatasolla 250 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoa rieskat lämpiminä voin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Peruna-emmentalrieskat saat maustamalla taikinan 150 g emmentaljuustoraastetta. Vähennä tällöin jauhojen määrää, jotta taikina pysyy pehmeänä.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 76 kcal318 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille